Náhle zvracení u 5 měsíčního miminka

247
26.12.17 21:20

Náhle zvraceni 5 mesicniho miminka

Ahoj všem, prosím o radu. Mám 4,5 mesicni miminko. Plně na UM. Před 5 dny jsme začali s příkrmy. První 3 dny dýni, dnes druhý den brokolici. Snědla cca 10 malých lžiček a dopila se 120 ml UM. Včera jich snědla asi 7. Příkrm měla cca ve 12 hodin. Potom v 15 hodin jen UM. Najednou kolem 17 hodiny ji začalo natahovat. Sem tam pokuckavala.
Vyletěl z ní velký proud skoro čisté vody, sem tam trošku srazeneho mleka. Potom ji natahlo znovu a zase. Začala se až dusit. Tak jsem ji otočila na bok a čekala co bude dal. Vypadalo to, že už nic, tak jsem ji prevlekla a dala sedet do kegatka, at je ve vzprimene poloze. Jenze ji zase natahlo a opět se obloukem pozvracela, asi 3 krát za sebou. Tak jsem ji opět prevlekla a usla. Kolem 18 hodiny měla jist. Vzbudila se 18:30. Dala jsem ji jen 100 ml UM, potom už ji zase natahovalo. Usla. Teď jsem ji šla zkontrolovat a zase vše vyzvracela. Zítra půjdu k dr ale nevíte prosím, co to může být? Teplotu nemá, průjem taky ne, nebreci, není mrzutá. Stalo se to dnes poprvé. Manžel měl poslední dva dny nějaké zažívací potíže, jeden den zvracel a jinak ma průjem. Ale s malou skiro vubec není. Co dělat do zitra. Vzbudit ji v noci a dat ji aspon vodu? Jinak pres noc už nekrmime. Děkuji moc :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2495
26.12.17 21:26

@Reniska07 hlavne bych byla porad s ni, aby se neudusila zvratkami a davala hodne i vodu. Malej takhle jednou blinkal, podle me z cesty autem, dalsi den nic a uz se to pak snad rok neopakovalo, ale pote zase jo, ale to byla viroza. Prujem a zvraceni se siri vzduchem, je mozne, ze u vas je to viroza od tatinka :( drzte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
26.12.17 21:51

@Reniska07 Ahoj, nejspíš chytla střevní virózu od tatínka, s tím člověk nic neudělá. Dej ji spinkat na bok, já děti oblozila u bříška a u zadicek stocenou osuskou, aby se neprekulili- prevence vdechnuti zvratku. UM bych více naredila ( třeba na 120ml bych dala jen 2 odmerky) a podávala bych třeba dětský čaj po lzickach. Sleduj pocurane plenky.

Naštěstí tyto virozy většinou rychle skončí. A musí teď něco fakt radit- doma nám přes svátky bylo všem blbě- 3l dcera zvraccela, 6l syn měl průjem, mě a manžela jen bolel žaludek…

Zítra ať ji prohlédne pediatr, přeci jen je to ještě malé miminko. Hodně štěstí, bude to dobré! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
26.12.17 21:58

Pravděpodobně chytla střevní virozu od tatínka…malý to měl taky..na pohotovosti mi řekli po lžičkách ledovou vodu a úplně vysadit mléko..ať je brzo líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
26.12.17 22:28

To bude viróza… v rodině nám to vypuklo před Vánoci, střevní potíže, průjem a teploty. Skoro z každé strany slyším to samé. Manžel to chytl dneska, doufám, že to taky malý 11m nechytne. Venku je nezvykle teplo takze se ten bordel šíří jak divy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.2.26 13:48

Prosim vás, jak to dopadlo? Řeším momentálně úplně stejnou situaci jako přes kopírák. Dcera zítra 5 měsíců, taky jsme začaly s příkrmy úplně stejně jako vy a pak náhle zvracení obloukem 3 dny po sobě (1× za den ale). Já celou neděli prozvracela, takže nejspíš to chytla ode mě a přikrmy byly jen ve špatný čas. Byli to u vás teda tou virozou? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí