Příkrm místo dávky mléka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Prikrm misto davky mleka
Zdravim, prosim o zkusenosti. Dcera 7 mesicu, plne kojena, od 6.mesice zkousime prikrmy. Nekdy sni k obedu vic nekdy min, ale vzdy tak do hodinky dokojim. Jak docilit vynechani kojeni misto toho obedu? Nechci ji nechat hladovou ale zase potrebuju pomalu prejit na stravu, ceka me delsi pobyt v nemocnici, jeste je dost casu ale rada bych presla nejak plynule. Nejak obecne davka co by mela snist asi neni pac kazdemu mimcu vyhovuje jina. Jednou jsem ji nedokojila protoze se mi zdalo ze snedla hodne ale potom co se vyspala, tak se nakojila a lokala jak diva a pak se poblinkala, na vecer jsem zkusila kase, to zvraci ale zase nevim jestli je to kasi nebo tim ze sni jen tu kasi uz nedokojuji a za dve hodky pred spanim nakojim a nez ulozim uz blinka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Přesně tenhle problém tady zrovna hledám
jedine, co jsem tady našla bylo, ze po prikrmu, ať už toho mimi sní hodně nebo málo, maminy stále dokojí. Taky bych rada vynechala polední kojeni, ale zatím, ikdyz mi toho syn spapá celou skleničku (190 g), ho dokojím. Občas si da obě prsa, někdy si cucne třeba jen 10 vteřin ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejjednodušší je naučit deti na pití (čaj, voda, šťáva) pokud sní dost…vemte si sebe vy jídlo zajite jídlem? Kojení je pro to dítě jídlo takže je to hloupost bodejd by se nepoblinkala mela žízeň a místo pití dostala jídlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja davam po obede spinkat a po spinkani vyzadovala mliko asi dva mesice a taky potom ublinkavala. Ted je ji 9,5m. a mliko vyzaduje az po odpoledni svacine. Kasi davam rano na radu doktorky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je brzy. Některé dítě se rozji hned, ale vetsina kojenych dětí ma jidlo minimálně do roka jen jako doplnek, nebo odmítají jiné tekutiny a porci zapiji MM. Nejde ten pobyt v nemocnici odlozit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No uz ted to mam odlozeno az bude male necely rok ale dal uz to nejde tak to musime zvladnout do te doby. S pitim bych rada ale bohuzel zatim ani nepijem, caj, voda, s flasky, z hrnicku, z pitka nic, jak uciti v pusince ze to neni mleko tak to vypousti ven…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych rada aby spinkala po obede ale zatim vydrzi max do 10,spi tak do 11,do pul 12 pak dame obed a nez jdem ven pred tou pul 2 jeste nakoji protoze mam prave strach aby nebyla o hladu protoze si nekdy pospi i do pul pate.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elzap Pokud je to na delsi dobu, tak podle me nezbyde nic jiného, nez prejit postupně na UM, kde ma jidlo určitý řád. Jinak kojit je mozne i po operaci po odeznění narkozy. Rocni dítě jsem kojila dvakrát az třikrát denně. Ale pri nemoci nebo nejake nepohode klidně častěji.
Pokud neni ohrozen zivot, idealne by to bylo odsunout na dobu, az bude diteti rok a pul a víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemusíte přestávat kojit, pokud kojíte a jste v nemocnici, máte právo, aby za vámi chodit kdykoliv doprovod s dítětem na kojení. Nebo pokud odstříkáte, tak odstříkat. Nejjednodušší je domluvit si nadstandard. Po narkóze můžete hned kojit a nemusíte nic odstříkávat a vylévat.
Pokud Vám nejí, těžko ji donutíte. PŘÍkrmy nemají ihned nahrazovat jídlo. Mám syna 11 měsíců starého a teprve poslední měsíc začal lehce jíst (tj. 2× denně cca 10 lžiček jídla). Do 10 měsíců snědl tak 3 lžičky denně, neodstříkám nic, ani v krizi UM nevzal. Toto bohužel nejde naplánovat. Držím pěsti!
Příspěvek upraven 22.12.17 v 01:40
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po příkrmu jsem dokojovala, podle toho kolik snědl. Ze začátku po každém obědě, protože snědl jen pár lžic. Když už byl ve fázi, že snědl celou dávku oběda, prso jsem už nenabídla anebo si jen cucnul před usnutím. Ale než jsme se k tomu dopracovali, trvalo to 2 měsíce určitě, možná i trochu déle.
Vodu jsem začala nabízet v učícím hrnečku (byl jenom kojený a flašku neznal). Nejdřív si s tím spíše pohrával, trošku cucnul, ale spíše to bylo o seznamování než o pití. Zase - než začal hezky pít, ty dva-tři měsíce to prostě trvalo.
Podobně s UM. UM nejdřív úplně odmítal - pomohlo, když jsem mu tam dala trošičku kaše, na kterou už byl zvyklý - úplně nepatrně, aby to nezhoustlo a dalo se normálně pít - ale asi ta chuť? Postupně jsem přestala do UM dosypávat kaši a ok.
Kašičku měl rád snad od začátku (když si zvykl trochu jíst) - velice se nám osvědčila sunárek nemléčná rýžová kaše - všechny ostatní odmítá, ale tuhle miluje.
Chce to vydržet. Neboj, půjde to. Jestli to chápu dobře, tak do nástupu do nemocnice máš ještě nějaký ten měsíc k dobru - věřím, že to stihnete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ennny : stavu
To kdyz vidim jako radu, tak se mi jezi vsechny chlupy. Voda uplne staci.
Jinak souhlasim s @Whitedog, chce to trpelivost, ale jestli dobre chapu, mas jeste tak 3-4 mesice…ono to v tomhle veku udela fakt velky rozdil. Ja kdyz si vzpomenu, tak 7mesicni syn snedl par lzicek mimini slichty a v 11 mesicich uz jedl prevazne „normalni“ stravu, to se jeste hodne zmeni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak snad to do te doby nejak zvladnem, jeste je cas ale kdyz vidim ze za mesic a pul tea zatim posun nic extra tak z toho mam obavu. No musime se snazit. Zkusim jeste ty kase davat teda driv asi je to pro ni moc pred vecerem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak tu někdo psal, nechala jsem malou příkrm zapít vodou (zezacatku to byl džus s vodou, než se naučila na vodu) a bylo to, s bastenim nikdy problém nebyl, od začátku jedla velké porce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@beruska9 já jsem samozřejmě myslela ovocnou šťavu buď kupovanou hipp nebo domací, štava hned nemusí znamenat jupí sirup, proto píšu štáva ne sirup, každé dítě ti vodu prostě nevypije. A ježit se ti může co chce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na plnou dávku oběda mi mala přešla az cca dva měsíce po zavedení prikrmu.. takže kolem toho pulroka, dávám zapít převarenou vodou a dobry. Kaše zatim vubec nedávám, dvakrát do tydne dam navečer jogurt s ovocem a před spaním mléko. Dopoledne ma ovoce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit