Nahota v rodinách s nevlastními dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25192
7.7.22 14:06

Otázku nahoty má každá rodina nastavenou jinak..
někde je to absolutní tabu, jinde naopak úplně free
u nás se holky začly stydět až v pubertě..
u slepených rodin, které popisuješ, bych byla trochu opatrnější a dodržovala určité dekorum..
na druhé straně úplná a totální tabuizace nahoty v rodině nevede ke zdravému normálnímu vnímání těla a nahoty…
takže to máš těžko.. ;)

na nějaké exhibování to teda nevidím, ale v rychlosti se převlíct nebo přeběhnout mi nepřijde jako žádná hrůza..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.7.22 14:11
@Yasmina21 píše:
Není to normální. Ani před vlastními.

Tobě zas přijde normální, že by tvůj muž měl dvě manželky souběžně, jak jsem tady četla. To zas přijde nenormální a nemorální mi. A nahota před vlastním dítětem je problém? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
7.7.22 14:19

Já se o dcery partnera starala od jejich 3 let a nahé jsme se viděli každý den :P Brali jsme se jako vlastní ;) Ale ne, že bychom chodili po domě nahý, ale třeba zrovna jsme potřebovali do koupelny apod. :mrgreen:
Kdyby měl kluky, byla by to jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5094
7.7.22 14:19
@Kelsey píše:
Tobě zas přijde normální, že by tvůj muž měl dvě manželky souběžně, jak jsem tady četla. To zas přijde nenormální a nemorální mi. A nahota před vlastním dítětem je problém? :lol:

Diskuze je na jiné téma. A ano, to co jednomu přijde normální, druhému třeba ne. Nechápu, co řešíš? :nevim:
Co se týká druhé manželky. V diskuzi zakladatelka řešila psychické problémy, kdy partnerovi nemůže doprát sex, jelikož se jí hnusí, ale partnera pro život chce. Sama uvažovala nad tím, souhlasit s milenkou a já jsem pro to, aby muž k ženě měl určité závazky a zodpovědnost. Žena není jen kus masa na sex. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.22 14:22
@Sája2617 píše:
Já se o dcery partnera starala od jejich 3 let a nahé jsme se viděli každý den :P Brali jsme se jako vlastní ;) Ale ne, že bychom chodili po domě nahý, ale třeba zrovna jsme potřebovali do koupelny apod. :mrgreen:
Kdyby měl kluky, byla by to jiná.

Právě, pokud přijde žena k holčičkám nebo muž ke klukům a ještě ve školkovém věku, tak mi to přijde v pohodě, ale naopak už je to otázka, no.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.22 14:24
@Yasmina21 píše:
Diskuze je na jiné téma. A ano, to co jednomu přijde normální, druhému třeba ne. Nechápu, co řešíš? :nevim:
Co se týká druhé manželky. V diskuzi zakladatelka řešila psychické problémy, kdy partnerovi nemůže doprát sex, jelikož se jí hnusí, ale partnera pro život chce. Sama uvažovala nad tím, souhlasit s milenkou a já jsem pro to, aby muž k ženě měl určité závazky a zodpovědnost. Žena není jen kus masa na sex. :)

Právě, je na jiné téma. Jde o děti, které od rodičů znají nahého muže i ženu. Takže už tvá odpověď byla mimo.

• Citovat
  • Upravit
5094
7.7.22 14:28
@Anonymní píše:
Právě, je na jiné téma. Jde o děti, které od rodičů znají nahého muže i ženu. Takže už tvá odpověď byla mimo.

A co se zeptat přímo dětí, jestli jim nebude vadit, když i strejda-taťka/teta-mamka bude před nimi chodit nahý/á? Copak někdo z nás zná děti, o kterých je toto téma, aby mohl posoudit, jestli se nebudou cítit hloupě/trapně? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.22 14:54
@Yasmina21 píše:
A co se zeptat přímo dětí, jestli jim nebude vadit, když i strejda-taťka/teta-mamka bude před nimi chodit nahý/á? Copak někdo z nás zná děti, o kterých je toto téma, aby mohl posoudit, jestli se nebudou cítit hloupě/trapně? :roll:

Jasně, zatím to není na pořadu dne. Spíš přemýšlím o tom, jak je to vnímáno obecně. Když napíšou všichni, že je to úchylné, tak budu brát, že to asi nebude úplně ok.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.22 14:57

A pokud mi všichni napíšou, že to je ok a dětem by to vadilo, tak to samozřejmě budu respektovat.

• Citovat
  • Upravit
14018
7.7.22 14:58
@Anonymní píše:
Jasně, zatím to není na pořadu dne. Spíš přemýšlím o tom, jak je to vnímáno obecně. Když napíšou všichni, že je to úchylné, tak budu brát, že to asi nebude úplně ok.

Upřímně, co je uchylneho na tom prebehnout nahy z koupelny do ložnice? Jak ty deti budou vnímat svoje telo, když dospělí z něho dělají problém. Neco jineho je se vyloženě po bytě/domě producirovat, ale o tom se nebavíme, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.22 15:05
@Pidulka1991 píše:
Upřímně, co je uchylneho na tom prebehnout nahy z koupelny do ložnice? Jak ty deti budou vnímat svoje telo, když dospělí z něho dělají problém. Neco jineho je se vyloženě po bytě/domě producirovat, ale o tom se nebavíme, ne?

Ne, o producirovani se nebavíme. Jak vidíš, spoustě lidí to ok nepřijde. Tak nad tím přemýšlím, no, abych měla představu. Samozřejmě vezmu v potaz pocity partnera i dětí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.22 15:05
@Anonymní píše:
A pokud mi všichni napíšou, že to je ok a dětem by to vadilo, tak to samozřejmě budu respektovat.

u nás v rodině se nahota až tak neřešila, táta chodil sice v županu, ale když si sedl bylo mu vidět všechno možné :-) taky nás naši brali na nuda pláž v chorvatsku, takže jsem už od mala vídala i německé párky a vytahané kozy :-) nicméně, si pamatuju, že tak od 11 nebo 12 jsem tam chodit už nechtěla :-)

my před dětmi taky z té koupelny občas přeběhneme, ale přítel má syna 16 let a tam už bych si před ním rozhodně nahá chodit netroufla, nejspíš ani ve spodním prádle :-) a nechtěla bych ani aby třeba dcera 10 let před ním chodila nahá :mavam:

• Citovat
  • Upravit
24857
7.7.22 15:36
@Prosimklid píše:
Kez by to bylo normální jako například ve Švédsku, měli bychom všichni úplně jiný vztah k tělu a min se styděli…

Ve Švédsku chodi lidé nahatí? 8o Kde a kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
7.7.22 15:44

Úplně nazí ne, ale třeba už mi přijde normální chodit v tričku a spodním prádle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
7.7.22 15:46
@stock píše:
Ve Švédsku chodi lidé nahatí? 8o Kde a kdy?

Doma v rámci rodiny, v saunach to taky moc neřeší. Je tam úplný jiný vztah k tělu, body positivity úplně v jiném levelu, sexuální výchova ve školách snad někdy od 60. let apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí