Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Za mě ne, a to jsem ta s dítětem a novým partnerem už nějaký ten rok, ani partnerovi by nebylo prijemne chodit před mým dítětem nahý, chodí max v boxerkach když přechází, dítě tez nechodi před partnerem nahé a ani ja před ditetem partnera, za mě je to nevhodné
Nepřijde mi nic divného na tom přejít nahý z koupelny do pokoje.
Záleží na věku dětí. Před batolaty bych se taky cestou z koupelny neoblíkala.
Kez by to bylo normální jako například ve Švédsku, měli bychom všichni úplně jiný vztah k tělu a min se styděli…
Tak si to vztáhni na sebe. Bylo by ti příjemné, kdyby se v tvé přítomnosti procházel nahý tvůj strejda Pepa nebo teta Blažena? Pokud ne, proč tomu vystavovat tvoje děti? Mně třeba nikdy nebylo příjemné ani to, když chodili nazí/polonazí moji rodiče. Fakt nevidím důvod, proč by si člověk na tu cestu koupelna - ložnice nemohl přes sebe hodit ručník. ![]()
Doma se, když syn není doma, pohybujeme nazí nebo polonazí celkem běžně ![]()
Ale když je syn doma, tak i já i partner dodržujeme určité dekorum, tedy aspoň trenky u chlapa a šaty u mě (často naostro, ale v rozumné délce). Mě vlastně oblečení doma docela obtěžuje, a co mám doma chlapa, co mu nevadí koukat na moje špeky, tak si ráda odložím ![]()
Synovi je deset, né že by mě nebo mýho chlapa nikdy nezahlídl nahatý, ale spíš omylem, než že bysme před ním pobíhali „na adama“. I na cestu do a z koupelny si ten ručník zvládneme uvázat.
Mě to úplné ok nepřijde. Kor třeba před dětmi, které na to nejsou zvyklé. Těm z toho může být docela trapně, proč je zbytečně uvádět do rozpaků. To vztahy s novým členem rodiny neutuží, spíš naopak. Jen můj názor. Kdo má potřebu ať se promenáduje…
@Yasmina21 píše:
Není to normální. Ani před vlastními.
Tak pokud ti to normální nepřijde ani před vlastními, tak tvůj názor na moji otázku není moc relevantní.
Přijde mi to uplně jedno, záleží na zvyku rodiny. Pokud to přijde Ok všem zůčastněným, nevidím v tom problém. Pokud to někomu vadí ( je jedno jestli dítěti rodiči, partnerovi), tak bych se snažila, aby se dotyčný před dítětem neodhaloval.
@Anonymní píše:
Tak pokud ti to normální nepřijde ani před vlastními, tak tvůj názor na moji otázku není moc relevantní.
Tak máš k porovnání spoustu jiných odpovědí. ![]()
Ahoj,
chtěla bych se zeptat na názory, jak vnímáte situaci, kdy rodiče běžně chodí před dětmi nazí, rozejdou se a najdou si nové partnery. Specielně žena s dcerami si najde nového muže nebo muž se syny novou ženu. Bez nových společných dětí. Je „normální“, aby nový partner chodil po čase před dětmi také nahý? Jde samozřejmě o běžný přechod např. z koupelny do ložnice atd., nemyslím tím tím celodenní exhibicionismus
Raději anonym prosím.
Děkuji.