Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máme hrnek Avent se zelenou savičkou (myslím od 6 měsíců) ta je celkem měkká. Koupili jsme také náhradní - opět zelenou - savičku, měla být stejná a po rozbalení jsem zjistila, že je úplně pevná, tvrdá.
Holky co máte pro děti stejný hrnek, napište mi prosím jaké máte savičky a jaké ty náhradní. Proč je v nich takový rozdíl a která je lepší pro dítě a jeho zdravé zuby?
Děkuji Mája
Všechny zelené náústky jsou tvrdé. měkké mají být bílé od 3měs. Takže je možné, že to byla vada výrobku, nebo jestli už to prcek tak neokousal ![]()
Gabča a Barča
Ahojky, tak jsem to omrkla a zjistila jsem, ze my mate taky jednu zelenou, ktera je trdsi nez ta bila a zaroven ale neni uplne tvrda jako ty zelene, ktere mame nove pripravene na vymenu. Pride mi, ze je to neco mezi. Je to zvlastni, nevim, jak je to mozne.
Romana
Holky nevite jestli se daji nekde sehnat ty mekci zelene nahradni savicky?
Delali je driv, ted jsou v obchode uz jen ty uplne tvrde, ktere se skladaji jen ze dvou casti, narozdil od te predchozi, ktera byla z casti 3, stejne jako ta mekka bila.
Vyhovuji vasim detem i ty uplne tvrde?
Diky
Lucka
Ahoj,
my jsme taky Avenťačky a jsem s hrnečkem moc spokojená.
Sice jsme s ním začali až ted ve 14m,ale úspěch byl rychlý.Mě doporučila dielerka,že pokud začínáme,měla by na hrnku být bílá hubička/ 3 části/,pak přejít na zelenou,která je tvrdá /2 části/.My jsme zatím ještě na bílé.
Náhradní hubičky se dají sehnat všude,kde se Avent prodává,já ho koupila přes mimibazar a cena hrneček 260ml 260kč,náhradní hubičky 2 ks v balení bílé 140kč,zelené 130kč.
Tak snad jsem malinko poradila.
Hezký večer.Naďa
My také používáme všechno možné od Aventu, a přijde mi, že ty „tvrdé“ zelené savičky (dvojdílné) jsou vlastně jejich inovací, že ty třídílné přestaly dodávat. Protože ani ne před 1/2 rokem jsem sehnala ještě náhradní ty třídílné, a teď naposledy vlastně byly pouze už dvoj.
Takže najít si se mohly maximálně v nějaké prodejně, kde ještě mají starší zásoby. Jinak mi přijde, že ty tvrdé jsou tak nějak lepší - lépe se mi vymývají a vlastně více vydrží nekapat. Něco jako ty od „kouzelného hrnku“, takové žlutobílé - ale ty jsou až od 18m. Takže jestli jseš spokojená s měkkými, tak dej klidně ty bílé - mě zase takový rozdíl v tvrdosti oproti původní zelené nepřipradá.
Ahoj Věra + Lukáš + Lucie + Jonáš + Julie?6tt