Najednou nechce na nočník

171
7.8.12 13:57

najednou nechce na nocnik

Ahoj maminky,
mala se naucila sedet na nocniku nekdy kolem 7.mesice, vzdycky jsem ji posadila nekolikrat za den, ona se vetsinou vykadila…nekdy taky nic, ale nebyl problem aby usedela, kolem 11.mesice, kdyz zacala chodit, tak si obcas hrnec i prinesla, kdyz se ji chtelo na velkou a kdyz jsem ji chtela zvednout a ona nahodou nebyla jeste uplne vyprazdnena, tak mi branila, abych ji zvedala.
Ted je ji 13 mesicu a zniceho nic nechce kakat do nocniku, pritom vim, ze se ji chce, vetsinou na nem neusedi, uz umi vstanout sama, jakmile ji dam plinku, tak se hned vykadi.
Stalo se to take nekomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9394
7.8.12 14:05

Syn taky kakal par tydnu do nocniku kdyz mel rok, pak prestal…nenutila jsem ho, brala jsem, ze je to jeste brzo… mam pocit, ze kakal do nocniku i proto, ze to bylo neco noveho, vsichni se radovali..a pak ho ta „hra“omrzela… ted ma 2 roky, do nocniku sice kadi, ale stane se, ze to skonci v plince tez, na curani mu musim nocnik nabizet, takze jsme porad ve fazi treninku, ale u nas je to opozdene i tim, ze ho nenechavam litat bez plinky/je u nas zima i v lete/ a jsme hodne venku, kde zapomina na curani a ja ho tez neumim nejak zastavit… navic jsem/narozdil od CR/ tady nevidela, ze by deti curaly na travicku, tak ho to neucim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
7.8.12 14:08

Já teď řešila podobný problém se synem. V 16 měsících jsem ho začala posazovat na čůrání, pochopil rychle, skoro při každém posazení se vyčůral. Sám si neřekl. V 18 měsících najednou konec, nic neudělal, většinou si odmítal i sednout. To trvalo asi měsíc. Začala jsem motivovat tím, že za každé „čšššš“ je sušenka. Najednou to šlo a dokonce, když ho nechám nahatého a v místnosti nechám nočník, sedne si na něj a vyčůrá se. Sám si neřekne, ale obslouží se. :D Tedy jsou i nehody. A sušenky jsme asi po týdnu odbourali a jde to i bez nich. :mrgreen: Holt korupce asi funguje všude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
7.8.12 14:23

I u nás to bylo podobné..nejdřív nočník v pohodě, pak bojkot, dokonce na pár měsíců…pak se to upravilo samo, z ničeho nic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
7.8.12 15:04

Taky tak..nase mala chodila na nocnik hodne brzo..pak zacal totalni bojkot…nocnik uz nikdy pak nechtela…zabraly schudky na zachod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.8.12 21:29

čtu a doufám

Dobrý večer. Poraďte prosím, holce 20.5 byli dva roky, kolem těch narozenin asi měsíc začala chodit na nočník, říkala si o to, byla jsem šťastná, ale pak to začalo, nejdřív vyjimečně, a teď regulerně, počůrá se nebo pokaka, sundá si gaťata, a jde si sednout na nočník......no ale to udělá hned na to co jsem ji zkusila i po dobrem i po zlem posadit a ta tvrdí že EE nechce. :zed:
Jinak když naléhám tak se vyčůrá kde řeknu, ale úplně je na ně vidět jak na mne kouká a říká si, nevadí, já se ti stejně vyčůrám na balkon nebo do postele. Já už si začínám myslet že to děla naschvál, jinak je ve všem vyspělejší.
Do měsíce se budeme stěhovat, nový stres, trhnu jak to bude vypadat a v čem se to projeví. Děkuji všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.8.12 09:45

@zoryana jo taky jsem z tohoto byla nestastna! taky jsem zakladala diskuze…moje dite melo tyhle zkraty naschvaly asi 2 x po tom co byla uplne odplenkovana dycky cca na 14 dni pak se to vratilo k normalu…na nocnika zacla chcilku po roce…v noci bez plin asi od roku a pul…no a pak asi po dvou mesicich poprve 14 dni co delala naschvaly…no to byla jeste mrnava..neresila sem a uklizela..no ale pak nastoupila do skolky ve dvou letech…vse ok..a asi po mesici ve skolce to zacala delat znovu…to uz sem byla nastvana…zaprve hrozilo ze ji vyhodi ze skolky a za druhe proste uz rok umela chodit na zachod. takze dostavala na prdel za to..zas to preslo no…ale opet asi 14 dnu vsechno poustela do gati…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.8.12 13:28

...

…tak to opravdu nic ne zbývá jen čekat a doufat.
diky že jste se ozvala :pankac:
už jsem se dočetla co by i odpovidalo tomu co se děje u nás, že když se stala nehoda tak tchyně hrozně ji hubuje, a já ze všeho vynervovana, určitě to ne přidá…počítám dny ať jsme pryč, budu víc v pohodě, aspoň doufám, jestli ne začne zlobit manžel :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
17.1.16 18:32

Holky, mala ma 18 mesicu. Pred asi 10 dny zacala hezky curat do nocniku. Vodila jsem ji tam a skoro vzdy se vycurala. Vcera najednou bojkot. Skoro ani nedosedne, hned se zveda a pak cura, kde to zrovna prijde… Co ted? Nechci ji vytvorit blok - vytirat a prat a zkouset to opatrne dal nebo nasadit pliny? KJdyz pliny na jak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
8.3.16 15:20

Já mám bohužel stejnou zkušenost :( Malou jsme na nočník posadili hned, jak začala sedět. Občas se vyčůrala, poslední dva měsíce jsme neměli pokakanou plenku. No a teď před třemi dny najednou na nočník nechce, raději se vykaká do plenky. O to čůrání mi vůbec nejde, ale to kakání se dalo poznat a když jsme ji posadli, tak jsme to chytli. máte s tím někdo zkušenost? Jak jste to řešili - nechali jste nočník v dosahu nebo ho schovali na nějakou dobu? A jak dlouho bojkot trval? Malá má rok. (PS: četla jsem stávající příspěvky, ale pokud ještě někdo máte co dodat, tak díky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
8.3.16 15:40

@Induska V roce chodila na nocnik, sama si rikala. Pak prise bojkot a odmitala si na nej sednout, natoz neco vytvorit. Vratila jsem pleny, sem tam ji zkusim posadit na zachod (nocnik bojkotuje uplne) neresim. Casem na to dojde. Budou ji dva roky.

• Citovat
  • Upravit
15
11.3.16 17:11

@jezzz No jo, jiné řešení asi není. Ale včera jsem měla ohromnou radost, protože se vykakala do záchodu, akorát uvidíme, jak dlouho ji bude bavit záchod. Možná je fakt malá a bere to jako hru :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
12.3.16 07:03

@Induska A rekla si, ze potrebuje nebo jsi ji vysadila? Pokud si rekla, jste na dobre ceste :)

• Citovat
  • Upravit
15
13.3.16 22:41

@jezzz Vysadila jsem ji. Někdy se jí zeptám jestli chce na nočník, ona ho sama podá, ale pak na něm stejně nechce sedět. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
14.3.16 08:02

@Induska tak to jeste neni pripravena. Nenasilne muzete zkouset dale, ale urcite bych netlacila na pilu.

Ted je to o tom, ze vysadis a strefis se, casem, az ji to dojde, si zacne rikat sama :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze

Step by Step