Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Podle mě takový lidi zkouší jestli to někdo koupí.. pokud ano pro ně jedině dobře pokud ne pak sleví ![]()
Taky jsem si toho všimla. jediné, co mě napadá je, že to koupili dráž a chtějí, ať se jim alespoň část vrátí zpět. to, že daná věc už i jako nová stojí méně, si možná nezjistí, nebo spoléhají na to, že si to nezjistí případný kupec. takže je na kupujícím, jestli je schopen ověřit si cenu.
já třeba pokaždé, když kupuju na bazaru, koukám, kolik stojí to samé nové a pokud neušetřím víc jak 10%,hledám jinde, nebo koupím nové.
Tak ale musíte si taky uvědomit, že nová cestovní postýlka může stát 1600Kč a může stát taky 4500Kč. To je pak jasné, že cena použité bude vyšší… Já na tom nevidím nic závadného, stejně tak přebalovák může stát tisícovku a druhý může být za 5tis. ![]()
EDIT: Koukám, že mluvíš o stejné postýlce. Mohli jí koupit dráž, neznamená, že když jí mají na netu v určitý čas za 1600Kč, že oni jí nemohli koupit v obchodě třeba za 2,5tis.
Příspěvek upraven 10.08.12 v 11:11
Sem tam se s takovým inzerátem potkám. Mám potom sto chutí tomu prodávajícímu napsat, zda se nejedná o překlep (vím, že se nejedná). Je na nás, zda nabídku přijmeme. Občas se v inzerátech vyskytnou věci, které už se nevyrábí a byly dobré. Prodávající si je toho vědom a dokáže toho náležitě využít a opět je na nás, zda nabídku přijmeme - těchto inzerátů jsem pár využila a byla jsem spokojená, sem tam se mi ještě podařilo cenu srazit.
Ale osobně jsem měla asi obrovské štěstí, poněvadž jsem přes inzerát výhodně pořídila starší: oblečení pro miminko, postýlku s kvalitní matrací, monitor dechu, odsávačku MM, přebalovací pult, vaničku, kočárek a jídelní židličku. Všechno to byly kvalitní kusy za zlomek ceny. Velice nevýhodně manžel koupil chůvičky s monitorem (byly pokažené, což prodejce nezmínil), vůbec nechápu co ho to napadlo už z fotografií bylo vidět, jaký je to krám - vím, že mi chtěl udělat radost, že taky něco sehnal, ale to se fakt nepovedlo.
Fakt je, že jsem hledala dlouho a nakupovala s předstihem.
Ja si hodne casto veci vydrazim - nekdy opravdu za luxusni ceny - minule jsem vydrazila novou teplakovou soupravu za 99 kc zn. Cakvin Klein ![]()
Ale kdyz obcas koukam na nejaky inzeraty tak se nestacim divit za jaky ceny se to snazi prodat - ja kdyz prodavam veci tak max za polovic porizovaci ceny. Treba kocarek jsem prodavala za 1500.(hned byl pryc
)
Ale taky jsem shanela cestovni postylku - nastesti jsem ji sehnala za 1000 novou i s postovnym. A prebalovaci pul mi manzel udelal - nakoupil material a vyslo to levneji nez kdybych ho mela nekde kupovat.
@Loll píše:
Tak ale musíte si taky uvědomit, že nová cestovní postýlka může stát 1600Kč a může stát taky 4500Kč. To je pak jasné, že cena použité bude vyšší… Já na tom nevidím nic závadného, stejně tak přebalovák může stát tisícovku a druhý může být za 5tis.![]()
EDIT: Koukám, že mluvíš o stejné postýlce. Mohli jí koupit dráž, neznamená, že když jí mají na netu v určitý čas za 1600Kč, že oni jí nemohli koupit v obchodě třeba za 2,5tis.
Příspěvek upraven 10.08.12 v 11:11
Přesně. Ale stejně se divím, že hodně maminek kupuje pořád nové. Vždyť kolikrát jsou ty věci jako nové i použité. A pak čekají, že to ještě draze prodají, místo aby to dali třeba za simbolický peníz dál. My máme vše buď půjčené nebo z drůhé (spíš třetí) ruky
. Až to nebudeme potřebovat tak to naše bude nemoderní a nikdo ho nebude chtít tak ho sise s těžkým srdcem ale hodím do popelnice. Zakladelku chápu taky jsem párkrát koukala, že nové je k sehnání levněji než použité
.
Loll - to jo, ale já mluvím o naprosto identické postýlce - stejná firma, stejný typ, stejné barevné provedení.
S tím pultem je to u nás asi tak, že máme super novej, kterej bude posléze komoda do dětského pokoje. Jenže se nám teď narodí dvojčata, stěhujeme se do baráku, kde jsou dvě patra a představuju si něco úplně obyčejnýho do horní koupelny, abych měla kam položit děcka po koupání, rozuměj za pár kaček (teď mám přebalovací podložku na pračce, ale v novým baráku nebude pračka v koupelce). Neumím si moc představit, jak beru malý z vanu do spodního patra na přebalovák a pak zae nahoru do postýlek. Dávat za nouzovej přebalovák na chvilku 2 tis., mi prostě přijde jako plýtvání.
@novo123 no taky se dost často stává že lidi třeba koupí levně nějaký pěkný oblečení v lídlu a pak to prodávají jednou tolik ale maminky to koupí protože v krámu je to hned pryč. kdybys měla zájem o komplet postýlku tak kamarádka prodává můžu se zeptat zda jí ještě má ![]()
Jestli je někde z Jižní Moravy a neočekává horentní sumu, tak se určitě zeptej. Já jen, že nová postýlka, dle mých představ stojí v obchodě 800,– a jinou jsem viděla za 1000,–, takže když vidím inzeráty, kde chtějí za postýlku 2500,–, tak moc nechápu. Rozumím tomu, že třeba za postýlku dali víc, ale my máme novou, moc hezkou a stála nás 1600,– jako nová.
@novo123 píše:
Jestli je někde z Jižní Moravy a neočekává horentní sumu, tak se určitě zeptej. Já jen, že nová postýlka, dle mých představ stojí v obchodě 800,– a jinou jsem viděla za 1000,–, takže když vidím inzeráty, kde chtějí za postýlku 2500,–, tak moc nechápu. Rozumím tomu, že třeba za postýlku dali víc, ale my máme novou, moc hezkou a stála nás 1600,– jako nová.
My jsme kupovali drevenou postylku za 800 z Ikei a slouzi uplne stejne jako ta za 2500.
A k babicce jsme koupili z bazaru za 500 a je pekna neznicena.
Nechci s enikoho dotknout, už si nevybavuji, kdo o tom psal, a le naopak. že má značkové skoro nepoužité dětské věcičky, a zda to dát do bazaru. Aže spíš ne, protože pod cenou to prodávat nechtějí. Takže zkusí nějakou „svou cenu“ a třeba někdo zareaguje. Další věc je, že třeba kolekce vychází z módy, tys mohla koupit jeden z psledních modelů, takže v nějaké akční slevě, která se nemusela nai nikdy zevlášť jako sleva prezentovat. A další věc, někteří s tím takhle úmyslně kšeftují.
Je to prostě jen nabídka - a je nakupujícím, zda ji přijme. Nikdo ho nenutí.
Taky nechapu.ja vzdycky po holkach prodavam o 50 procent levneji a to i min.
ale vsechno taky mame v dobrem stavu, jako nove
Příspěvek upraven 10.08.12 v 12:46
@novo123 no to není ale šla by poslat poštou, byla by za 1500,–+ poštovné, s matrací, nebesy a mantinel a nevím co ještě?
Ahoj holky, chtěla bych probrat jedno téma, třeba mi některá z Vás vysvětlí v čem dělám chybu. Chtěla bych koupit použité postýlky a přebalovací pult na bazárku. Bohužel kdykoli začnu hledat narazím na nabídky, které jsou finančně náročnější než koupě nového nábytku. Máte taky takovou zkušenost nebo neumím hledat, mám smůlu? Nebo v čem je problém? Příklad za všechny - loni jsme koupili novou cestovní postýlku za 1.600, pak jsem chtěla něco ojetého k našim a tu stejnou postýlku jsem v bazaru našla za 1.800 (po jednom dítěti). Takže jsme koupili novou o 200 levnější. Proč se někdo snaží prodat použité zboží za vyšší cenu než je nové? To to někdo koupí? Díky za názory, mě to mozek nebere.