Nákupy v Německu z Prahy - vyplatí se?

310
6.1.14 19:24

Nákupy v Německu z Prahy

Chtěla bych se zeptat, jestli někdo z Prahy jezdí nakupovat do Německa. Jde mi hlavně o zkušenost s příkrmy, kosmetikou pro děti apod. Jestli se to z Prahy vyplatí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1103
6.1.14 19:30

Ivkalo: Nevyplatí se to ale vždycky když jedu z německa tak se stavím aspoň v ALDI nebo NETTO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
6.1.14 19:33

@martin 35 Takže se nevyplatí zajet tam na nákup? Já jsem právě slyšela, že hodně maminek tam jezdí na příkrmy a tak a hodně na tom ušetří a ještě je to kvalitnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
6.1.14 19:37

Ahoj, já nejezdím přímo nakupovat, občas mi něco přiveze švagrová, žije tam. Hlavně kosmetika je podstatně levnější, ale té spotřebujeme minimum. :nevim: Nedovedu si tudíž představit, že by se to z Prahy vyplatilo, možná snad kdybys naložila fakt plný auto a utratila něco jako deset tisíc najednou. Ale to bych asi nedokázala odhadnout, co koupit. Vím ale, že jsou lidi (matky), co to dělají :nevim:. Otázka je, jestli člověk takhle nenakoupí zbytečnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
6.1.14 19:39

@ivkako Ja jsem jezdila, kdyz jsem kupovala UM. Hodne zalezi, jake mas auto, na kolik ta cesta vyjde. Mne to vychazelo tam a zpet na 1000 korun, delala jsem velke nakupy i pro kamaradky a kdyz jsme si to rozpocitaly, tak se to vyplatilo. Ale hlavne tam byl o hodne vetsi vyber, treba v tech prikrmech, opravdu daleko sirsi nabidka, nebo kase, ty taky vychazely cenove dobre. Hodne jsme taky kupovaly drogerii, gely na prani, avivaze. A ted si vzpominam i vajicka, tenkrat tu byla hodne draha, tak jsem vozila i vajicka :) (byl to rok 2012)
Pokud toho nechces nakoupit hodne najednou, tak se to vyplati asi spojit s nejakym vyletem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
6.1.14 19:42

@ivkako No a plus ta kvalita, ja nevim, jestli to neni jenom pocitove, ze si to clovek dovezl z ciziny, ale vsem nam ty veci vzdycky prisly kvalitnejsi :D Ale jak rikam, muze to byt jenom pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
6.1.14 19:42

@Radulaaa Určitě počítám s větším nákupem :-) A kam přesně jsi jezdila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
6.1.14 19:43

@ivkako Rozhodně se to vyplatí kor pokud se kupují pleny, ubrousky nebo vyživa kor v dm v německu je to hodně levný. Kvalita je tam hlavně uplně jinde, tak že pokud člověk chce kvalitní potravy v Německu ho to vyjde o dost levněji než v čr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
6.1.14 19:44

No ale odkud ty maminky jsou,… nejblíž je to smněrem na Dresden, hodně lidí jezdí to obchodi v Pirna je to 145km z prahy 1h52minut jen za benzin dáš 800kč, to se ti nemůže při nákupu kosmetiky a dětských příkrmů vrátit. To má cenu pouze pokud by jsi se vypravila koupit třeba lyže ve výprodeji.

Pokud se někde stavuju tak je to vesměs express nakup v ALDI cestou z parku Belantis ale to není nákup to je naházení toho co mi přijde od ruku do košíku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
6.1.14 19:51

@martin 35 Kupuji hipp mlíko vydrží mi to tak na týden v čr to stojí nejmín 300 v německu 175. Pokud koupím těch mlík 5 tak už se mi vrátilo 625 korun a to nepočítám usporu na plenkách babylove v německu jsou kvalitnější vydrží i v noci narozdíl od českých a jsou levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
6.1.14 19:53

@annaei Ty jo, tak to je pěkný. Pleny máme látkový, ale jen to mlíko už pokryje skoro cestu. A spotřeby jsou dlouhé? Jde nakoupit i na půl roku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
6.1.14 19:55
@ivkako píše:
@annaei Ty jo, tak to je pěkný. Pleny máme látkový, ale jen to mlíko už pokryje skoro cestu. A spotřeby jsou dlouhé? Jde nakoupit i na půl roku?

V německých obchodech je omezeni na osobu, většinou 2-3 ks. Problém je vsak i ty 3 ks koupit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
6.1.14 19:55

@ivkako No jak pise martin 35, bud do Drazdan, kde je predtim ta Pirna, to je vylozene podel silnice jeden obchodak vedle druheho, ale ja jezdila primo do Drazdan a prosla tam i obchodaky s hadrama :) Tam na Prager Strasse je veliky obchodak a taky plno malych obchodu. Nebo jsem jezdila do Ambergu, tam je teda Kaufland, dm a par mensich obchudku, jo a elektro, tam jsem kupovala sterilizator za par slupek.
A kupovala jsem taky ubrousky, toaletni papir - to mne uplne drtilo, ten stejny tady v dm stal dvojnasobek, ta jejich znacka, bonbony od Hariba, Kinder, Milku to vsechno vychazelo levneji a meli druhy, co tady nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
6.1.14 19:57

Já zase s oblibou kupuju jejich housky na rozpejkani za 0.35E balicek v cr tak 17kč a potom ryby, co se tam nevyplatí koupit je třeba mouka :o ovoce a zelenina ta je obyčejně mnohem dražší než v ČR, chutná mi jejich špenát ale přijde mi že je hodně nastavenej vodou, mražena zelenina je taky ok. A šunka z masa tam stojí tolik co u nás v akci. Jinak destinace číslo jedna z prahy je PIRNA na tom se snad schodnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
6.1.14 19:58

A UM jsem kupovala predevsim, jednou 8 krabic najednou, v dm drogerii, zadny problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák