Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Chtěla bych se zeptat, jestli někdo z Prahy jezdí nakupovat do Německa. Jde mi hlavně o zkušenost s příkrmy, kosmetikou pro děti apod. Jestli se to z Prahy vyplatí ![]()
Ivkalo: Nevyplatí se to ale vždycky když jedu z německa tak se stavím aspoň v ALDI nebo NETTO.
@martin 35 Takže se nevyplatí zajet tam na nákup? Já jsem právě slyšela, že hodně maminek tam jezdí na příkrmy a tak a hodně na tom ušetří a ještě je to kvalitnější.
Ahoj, já nejezdím přímo nakupovat, občas mi něco přiveze švagrová, žije tam. Hlavně kosmetika je podstatně levnější, ale té spotřebujeme minimum.
Nedovedu si tudíž představit, že by se to z Prahy vyplatilo, možná snad kdybys naložila fakt plný auto a utratila něco jako deset tisíc najednou. Ale to bych asi nedokázala odhadnout, co koupit. Vím ale, že jsou lidi (matky), co to dělají
. Otázka je, jestli člověk takhle nenakoupí zbytečnosti.
@ivkako Ja jsem jezdila, kdyz jsem kupovala UM. Hodne zalezi, jake mas auto, na kolik ta cesta vyjde. Mne to vychazelo tam a zpet na 1000 korun, delala jsem velke nakupy i pro kamaradky a kdyz jsme si to rozpocitaly, tak se to vyplatilo. Ale hlavne tam byl o hodne vetsi vyber, treba v tech prikrmech, opravdu daleko sirsi nabidka, nebo kase, ty taky vychazely cenove dobre. Hodne jsme taky kupovaly drogerii, gely na prani, avivaze. A ted si vzpominam i vajicka, tenkrat tu byla hodne draha, tak jsem vozila i vajicka
(byl to rok 2012)
Pokud toho nechces nakoupit hodne najednou, tak se to vyplati asi spojit s nejakym vyletem ![]()
@ivkako No a plus ta kvalita, ja nevim, jestli to neni jenom pocitove, ze si to clovek dovezl z ciziny, ale vsem nam ty veci vzdycky prisly kvalitnejsi
Ale jak rikam, muze to byt jenom pocit.
@Radulaaa Určitě počítám s větším nákupem
A kam přesně jsi jezdila?
@ivkako Rozhodně se to vyplatí kor pokud se kupují pleny, ubrousky nebo vyživa kor v dm v německu je to hodně levný. Kvalita je tam hlavně uplně jinde, tak že pokud člověk chce kvalitní potravy v Německu ho to vyjde o dost levněji než v čr
No ale odkud ty maminky jsou,… nejblíž je to smněrem na Dresden, hodně lidí jezdí to obchodi v Pirna je to 145km z prahy 1h52minut jen za benzin dáš 800kč, to se ti nemůže při nákupu kosmetiky a dětských příkrmů vrátit. To má cenu pouze pokud by jsi se vypravila koupit třeba lyže ve výprodeji.
Pokud se někde stavuju tak je to vesměs express nakup v ALDI cestou z parku Belantis ale to není nákup to je naházení toho co mi přijde od ruku do košíku
@martin 35 Kupuji hipp mlíko vydrží mi to tak na týden v čr to stojí nejmín 300 v německu 175. Pokud koupím těch mlík 5 tak už se mi vrátilo 625 korun a to nepočítám usporu na plenkách babylove v německu jsou kvalitnější vydrží i v noci narozdíl od českých a jsou levnější.
@annaei Ty jo, tak to je pěkný. Pleny máme látkový, ale jen to mlíko už pokryje skoro cestu. A spotřeby jsou dlouhé? Jde nakoupit i na půl roku?
@ivkako píše:
@annaei Ty jo, tak to je pěkný. Pleny máme látkový, ale jen to mlíko už pokryje skoro cestu. A spotřeby jsou dlouhé? Jde nakoupit i na půl roku?
V německých obchodech je omezeni na osobu, většinou 2-3 ks. Problém je vsak i ty 3 ks koupit…
@ivkako No jak pise martin 35, bud do Drazdan, kde je predtim ta Pirna, to je vylozene podel silnice jeden obchodak vedle druheho, ale ja jezdila primo do Drazdan a prosla tam i obchodaky s hadrama
Tam na Prager Strasse je veliky obchodak a taky plno malych obchodu. Nebo jsem jezdila do Ambergu, tam je teda Kaufland, dm a par mensich obchudku, jo a elektro, tam jsem kupovala sterilizator za par slupek.
A kupovala jsem taky ubrousky, toaletni papir - to mne uplne drtilo, ten stejny tady v dm stal dvojnasobek, ta jejich znacka, bonbony od Hariba, Kinder, Milku to vsechno vychazelo levneji a meli druhy, co tady nejsou.
Já zase s oblibou kupuju jejich housky na rozpejkani za 0.35E balicek v cr tak 17kč a potom ryby, co se tam nevyplatí koupit je třeba mouka
ovoce a zelenina ta je obyčejně mnohem dražší než v ČR, chutná mi jejich špenát ale přijde mi že je hodně nastavenej vodou, mražena zelenina je taky ok. A šunka z masa tam stojí tolik co u nás v akci. Jinak destinace číslo jedna z prahy je PIRNA na tom se snad schodnem.
A UM jsem kupovala predevsim, jednou 8 krabic najednou, v dm drogerii, zadny problem.