Náročnější prvňák - knihy pro rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2331
31.12.21 22:09

@Tojsemja3 máš pravdu Kluci jsou na normální, ale malé vesnické ZŠ. Učitelka skvělá, pracuje s nimi individuálně, kluci se do školy těší. My máme ADHD oba a je to fakt náročné vše splnit a to úkoly učitelka téměř nedává, ale my musíme trénovat písmenka, déle jim trva, než si je zafixuji.Ale jsem ráda, co jsi napsala že to neděláme úplně špatně. Logopedii cestou na autobus nebo v posteli před spaním, cteni, když mají náladu a je to bez vztekani Naše učitelka neznamkuje, kluci jsou vklidu, do školy se těší a to je pro mě nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
31.12.21 22:10
@Anonymní píše:
Treba jedou ve třídě rychle. U nás umí zatím jen pár písmenek.

To přijde uvidíš, určitě mu jde zase něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
31.12.21 22:15
@Stonyllka píše:
@Tojsemja3 máš pravdu Kluci jsou na normální, ale malé vesnické ZŠ. Učitelka skvělá, pracuje s nimi individuálně, kluci se do školy těší. My máme ADHD oba a je to fakt náročné vše splnit a to úkoly učitelka téměř nedává, ale my musíme trénovat písmenka, déle jim trva, než si je zafixuji.Ale jsem ráda, co jsi napsala že to neděláme úplně špatně. Logopedii cestou na autobus nebo v posteli před spaním, cteni, když mají náladu a je to bez vztekani Naše učitelka neznamkuje, kluci jsou vklidu, do školy se těší a to je pro mě nejdůležitější.

Přesně tak to je nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.21 22:33
@Tojsemja3 píše:
To přijde uvidíš, určitě mu jde zase něco jiného.

Já jsem tím chtěla říct, že u zakladatelky jedou rychle. U nás jedou pomalu, takže dítě jakžtakž zvládá. Občas to plete. Netuším, jak ostatní děti, ale předpokládám, že tem se to neplete a tím, že jedou pomalu, tak to zvládají všichni. Spíš se desim, až budou mít během roku přepsat text z tištěného na psací. To úplně nevím, jak mě dítě dá. Úkoly skoro nemáme, takže netuším, co učit. Vlastně mám období, kdy se dost obávám a pak mám období, kdy jsem v klidu. Možná měli mít mé dítě odklad. :nevim: Uvidíme časem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.1.22 13:08

Syn chodí do školy rád.
Zajímalo by mě, jak tu hodinu denně zkrátit. Počítám celkový čas všeho, co děláme, takže i cestu do a ze školy, kdy děláme výslovnost. Nebo chystání tašky, když skončíme školní úkoly.
U Maxika jsou i různé úkoly na prostorovou orientaci a další dovednosti a ty už neděláme vůbec. Čtení děláme různě, někdy slabikář, někdy formou hry. On se soustředí tak 3-5 minut max.

• Citovat
  • Upravit
2331
1.1.22 19:54

My s tím taky bojujeme. Nejste v tom sami.Ja se snažím najít dobu, kdy chtějí pracovat, pak všechno trva polovinu času. Když není nálada, vztekaji se, nechtějí pracovat, tak prostě nečtěme a třeba si uděláme běhaci diktát, zahrajeme karty nebo něco, kde se hází kostkou, to je baví vzdy :lol: Třeba teď pres vánoce byli oba nemocni, měli vysoké teploty, nedělali jsme do školy nic.Dnes jsem zjistila, že písmena za ten týden pozapominali, jak psaci, tak tiskaci. Nenadelam nic, za zítřek se to znovu nenaučí, snad si postupně ve škole vzpomenou.No a kdyz ne, budeme se učit znova, co se dá dělat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
1.1.22 20:15
@Anonymní píše:
Syn chodí do školy rád.
Zajímalo by mě, jak tu hodinu denně zkrátit. Počítám celkový čas všeho, co děláme, takže i cestu do a ze školy, kdy děláme výslovnost. Nebo chystání tašky, když skončíme školní úkoly.
U Maxika jsou i různé úkoly na prostorovou orientaci a další dovednosti a ty už neděláme vůbec. Čtení děláme různě, někdy slabikář, někdy formou hry. On se soustředí tak 3-5 minut max.

O. K. Tak jinak, má dostatek volného času na volnou hru a zábavu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.22 22:21
@Tojsemja3 píše:
O. K. Tak jinak, má dostatek volného času na volnou hru a zábavu?

Má, protože nechodí do družiny, je kolem půl jedné doma. Máme pro něj hlídání. V týdnu má 2 kroužky. Takže většinu času mimo školu ma pro sebe.

• Citovat
  • Upravit
1065
1.1.22 22:22
@Anonymní píše:
Má, protože nechodí do družiny, je kolem půl jedné doma. Máme pro něj hlídání. V týdnu má 2 kroužky. Takže většinu času mimo školu ma pro sebe.

Tak pokud to tak opravdu je a chlapci to tak vyhovuje a nemá s tím problém, pak je vše O. K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
1.1.22 22:32
@Anonymní píše:
Má, protože nechodí do družiny, je kolem půl jedné doma. Máme pro něj hlídání. V týdnu má 2 kroužky. Takže většinu času mimo školu ma pro sebe.

Tak to má dost volného času. U vás to zkrátit moc nepůjde. Většinou příprava do školy je v první třídě na cca 20-30minut. Dle toho jestli má dítě domácí úkoly nebo jen čtení.
Vy máte bohužel ještě spoustu věcí mimo.
Krom toho, že nebudete vše dělat v kuse hodinu a rozkouskujete to. Což už děláte, jestli to chápu dobře. Nemůžeš udělat nic. Vydržet ve cvičeních a doufat, že vám nějaké brzy odpadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.22 22:50

@Tojsemja3 nevyhovuje :mrgreen:. Nejraději by se neučil vůbec. On to bohužel vidí u staršího sourozence. Ten se nemusí učit a má výborné známky.
Má střídavá období. Týden je v pohodě, nejlepší, nejchytřejší a další týden je naprosto „v depresi“, že je hloupý, nic neumí, nic se nenaučí a nic si nepamatuje. Stačí, že mu někdo ve škole nerozumí, nebo nepochopí třeba zadání a udělá něco jinak. Učitelka to neřeší. Je zlatá, jen mu vysvětlí, jak to mělo být.
I proto jsme rušili tu družinu. Jemu se nelíbilo, že jsme přišli v půl páté a už nebyl čas na nic. Takto přijdu ve čtyři a je to pro všechny lepší. On chodí spát velmi brzy, protože je unavený, takže máme večery krátké.

• Citovat
  • Upravit
1065
1.1.22 22:57
@Anonymní píše:
@Tojsemja3 nevyhovuje :mrgreen:. Nejraději by se neučil vůbec. On to bohužel vidí u staršího sourozence. Ten se nemusí učit a má výborné známky.
Má střídavá období. Týden je v pohodě, nejlepší, nejchytřejší a další týden je naprosto „v depresi“, že je hloupý, nic neumí, nic se nenaučí a nic si nepamatuje. Stačí, že mu někdo ve škole nerozumí, nebo nepochopí třeba zadání a udělá něco jinak. Učitelka to neřeší. Je zlatá, jen mu vysvětlí, jak to mělo být.
I proto jsme rušili tu družinu. Jemu se nelíbilo, že jsme přišli v půl páté a už nebyl čas na nic. Takto přijdu ve čtyři a je to pro všechny lepší. On chodí spát velmi brzy, protože je unavený, takže máme večery krátké.

Nejdůležitější je zapracovat na jeho zdravém sebevědomí.
Také potřebuje cítit že ho máš ráda bezpodmínečně, takového jaký je a to i tehdy když špatně mluví, nebo mu nejde čtení. Vím že to tak určitě je, ale musí to tak cítit i on, nestačí mu to jen říkat.
Dále musí pochopit, že on a brácha jsou každý jiný, ale to neznamená, že je jeden z nich lepší a druhý horší.
Zkus ho podporovat a aktivně se zapojovat do věcí které mu jdou a které ho zajímají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí