Nárok na daně

14
3.3.16 13:43

narok na dane

Chtela bych se zeptat jesti dostanu neco na danich? Leden mam odpracovany unor-duben nemocenska kveten-rijen materska listopad-prosinec rodicak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5980
3.3.16 13:46

Myslim, ze se vrati dan za obdobi na RD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
3.3.16 13:48

Za období na RD se nevrací nic, jen za odpracovanou dobu a dovolenou po mateřské. Ale myslím, že to pokryje sleva na poplatníka. Vypočítat si to lze na interaktivním formuláři na netu.

Příspěvek upraven 03.03.16 v 13:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
3.3.16 13:52
@jaja258 píše:
Chtela bych se zeptat jesti dostanu neco na danich? Leden mam odpracovany unor-duben nemocenska kveten-rijen materska listopad-prosinec rodicak

pokud to hodně zjednoduším - vytáhni svoje výplatní pásky a koukni se, kolik jsi zaplatila na daních, tolik by ti pravděpodobně měli vrátit. týká se to ledna, kdy jsi pracovala. možná i února, pokud jsi po část měsíce pracovala. a pokud jsi po skončení mateřské požádala o čerpání dovolené na zotavenou, tak i z té se daně odvádí, takže to by byl tak říjen, listopad (podle přesného data nástupu). z nemocenské, mateřské a rodičáku se daně neodvádí, takže tam je zbytečné pásky kontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
3.3.16 13:56

Takze to je asi zbytecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
3.3.16 14:07

Proč? Pokud jsi v leednu měla hrubou vyšší než cca 11000, pak nějaká daň sražená byla, ta by se mohla vrátit. Čerpala jsi mezi mateřskou a rodičovskou dovolenou? Pak z ní teoreticky taky mohla být sražená nějaká záloha na daň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.3.16 14:27
@jaja258 píše:

pokud jsi v lednu odvedla nějaké daně, pak to smysl má, jinak ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
3.3.16 19:32

Ok diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
3.3.16 19:34

Já makala leden, půlku února, pak MD, řádná dovolená, RD, od prosince znovu v práci. Nevrátili mi nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
3.3.16 20:19
@matkabagristy píše:
Já makala leden, půlku února, pak MD, řádná dovolená, RD, od prosince znovu v práci. Nevrátili mi nic.

pak jsi asi nezaplatila žádné daně, jinak by vraceli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
3.3.16 20:21
@sagina píše:
pak jsi asi nezaplatila žádné daně, jinak by vraceli.

no zaplatila jsem daně, které nepřekročily slevu na poplatníka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák