Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Ahojte, jsem mladá maminka a chci se zeptat, co všechno budu musím splňovat, abych dostala daňové zvýhodnění na dítě? To zdaňové výhodnění na děti se dostává vždy, i když je třeba jeden z rodičů nezaměstnaný? Úplně v tom tápu, prosím poradíte mi?
Daňové zvýhodnění se nedostává, ale uplatňuje při výpočtu mzdy na podkladě rodného listu a rozhodnutí soudu o svěření dítěte do péče. Podmínkou je společná domácnost dítěte a toho kdo slevu chce uplatňovat.
@Anonymní píše:
Ahojte, jsem mladá maminka a chci se zeptat, co všechno budu musím splňovat, abych dostala daňové zvýhodnění na dítě? To zdaňové výhodnění na děti se dostává vždy, i když je třeba jeden z rodičů nezaměstnaný? Úplně v tom tápu, prosím poradíte mi?
Ty pracuješ? Nebo to chceš čerpat otec dítěte? Kdo z vás je nezaměstananý?
Tak logicky abys mohla nějaké daňové zvýhodnění dostat, tak musíš nějaké platit… tedy musíš pracovat.
@Anonymní píše:
daňové zvýhodnění je sleva na dani, tudíž na ni má nárok ten, kdo má nějaké zdanitelné příjmy… například ze zaměstnání, z OSVČ… takže podmínka k tomu je mít tu výplatu, ze které ti to odečtou z daně…
Musis mit ty nebo otec ditete prijem bud ze zamestnani, podnikani, kapitaloveho majetku nebo pronajmu minimalne 68tis.za rok. Zaroven ten, kdo bude uplatnovat, musi zit s ditetem ve spolecne domacnosti a dite musi byt vlastni, osvojene nebo v pestounske peci.
@Efcounek Příjem musí být minimálně 59400,– a ne 68tis., to si pleteš s maximálním příjmem pro slevu na manžela/ku
@Anonymní píše:
musíš mít výdělek, to je základ. Pokud je někdo nezaměstnaný, nemůže uplatňovat slevu na dani - když nic nezaplatil. To samé žena na RD, nelze
@martina.se píše:
musíš mít výdělek, to je základ. Pokud je někdo nezaměstnaný, nemůže uplatňovat slevu na dani - když nic nezaplatil. To samé žena na RD, nelze
Takže pokud to dobře chápu, když jsem na RD a můj muž pracuje, tak musí slevu na dani uplatňovat on, ano? Já se fakt omlouvám, ale jsem na tyto věci analfabet.:-)
@Anonymní píše:
Takže pokud to dobře chápu, když jsem na RD a můj muž pracuje, tak musí slevu na dani uplatňovat on, ano? Já se fakt omlouvám, ale jsem na tyto věci analfabet.:-)
ano…
@Anonymní píše:
pokud sdílíte společnou domácnost, pak ano, on může uplatňovat slevu na dani na dítko
@martina.se píše:
pokud sdílíte společnou domácnost, pak ano, on může uplatňovat slevu na dani na dítko
Jsem momentálně na MD, tak to platí to samé, že? Manžel zatím pracuje, ale bojím se, ať nepříjde o práci…no uvidíme.
@Anonymní píše:
Jsem momentálně na MD, tak to platí to samé, že? Manžel zatím pracuje, ale bojím se, ať nepříjde o práci…no uvidíme.
pokud pracuje aspoň část roku, děti odečítat může, v klidu ![]()