Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@sahrazad1 píše:
@mado v té době ke skautům chodila na kroužek asi 2 roky, bylo ji necelých 6. Přesvědčili mě, ze na ni daji pozor. Po dvou letech jsem jim věřila. No a spalila jsem se. Skauti už nikdy víc.
Poslat pětileté dítě na skautský tábor… Vostrý ![]()
Ty jsi skoro stejně drsná jako naši. Ti mě v šesti poslali na tábor pořádaný ČSLA, ale to bylo na 3 týdny a bez návštěv. O tom, že maminka přijede a vysvobodí mě, jsem snila celých těch 21 dní, ale zároveň jsem věděla, že je to nereálné a prostě to musím vydržet.
![]()
@lucenka ano, domluveni byli. Jenže víc pršelo, náhradní program žádný. Latrina jedna u lesa. Pro malou holku, co se bala bouřek, horor. Pro mě jsou skauti od té doby amatéři a žádnému svému dítěti už nedovolím k nim chodit. A to jsem jim fandila.
@Bábrdl píše:
Poslat pětileté dítě na skautský tábor… Vostrý
Ty jsi skoro stejně drsná jako naši. Ti mě v šesti poslali na tábor pořádaný ČSLA, ale to bylo na 3 týdny a bez návštěv. O tom, že maminka přijede a vysvobodí mě, jsem snila celých těch 21 dní, ale zároveň jsem věděla, že je to nereálné a prostě to musím vydržet.![]()
Jo, tenkrát nás s manželem přemluvili. Měla tam kamarády, v kroužku byla spokojena. No, tábor všechno změnil. Taky jsem si to potom vycitala a hodně, neboj. Od té doby vybírám velmi obezřetně.
@Wavae píše:
Měl to být tábor s intenzivní výukou angličtiny. 6 hodiny denně s rodilým mluvčím…pak ta cena není tak hrozná. Bohužel není asi dodržováno, co bylo přislíbeno.
Já myslím, že vím, o co jde. Letní angličtina od agentury Descartes? U nich jsem také slyšela z několika stran, že ten neanglický program je hodně „volný“ a že šetří na jídle. Ale osobní zkušenost nemám.
@sahrazad1 píše:
Jo, tenkrát nás s manželem přemluvili. Měla tam kamarády, v kroužku byla spokojena. No, tábor všechno změnil. Taky jsem si to potom vycitala a hodně, neboj. Od té doby vybírám velmi obezřetně.
Naši si to teda nevyčítali
Ale to byla prostě jiná doba. Děti nikdo tolik neprožíval. A bylo míň dovolené.
Já taky strašně řeším, aby se jí tam líbilo. A na tři týdny bych ji neposlala.
@sahrazad1 píše:
@lucenka ano, domluveni byli. Jenže víc pršelo, náhradní program žádný. Latrina jedna u lesa. Pro malou holku, co se bala bouřek, horor. Pro mě jsou skauti od té doby amatéři a žádnému svému dítěti už nedovolím k nim chodit. A to jsem jim fandila.
Celkově obvykle stojí léto v Česku za starou bačkoru… ![]()
@Wavae píše:
Měl to být tábor s intenzivní výukou angličtiny. 6 hodiny denně s rodilým mluvčím…pak ta cena není tak hrozná. Bohužel není asi dodržováno, co bylo přislíbeno.
I tak je 10000 moc. Když beru, že na ubytování a stravu padne max půlka, pokud nejsou v luxusním hotelu, tak pořád zbývá nějakých 5 tisíc na dítě. Nevím, kolik jich tam je, ale kdyby třicet, tak je to 150 tisíc, to musí vystačit na tři rodilé mluvčí 24h denně
@sahrazad1 píše:
@mado v té době ke skautům chodila na kroužek asi 2 roky, bylo ji necelých 6. Přesvědčili mě, ze na ni daji pozor. Po dvou letech jsem jim věřila. No a spalila jsem se. Skauti už nikdy víc.
Jezdila jsem na vodácký putak, kde latrina a stan s podsadou by ještě byl luxus, a milovala jsem to tam, dalo mi to hodně do života, ale bylo mi myslím 13,když jsem tam byla poprvé. Necelých 6 je hrozně málo ![]()
@Bábrdl píše:
Naši si to teda nevyčítaliAle to byla prostě jiná doba. Děti nikdo tolik neprožíval. A bylo míň dovolené.Já taky strašně řeším, aby se jí tam líbilo. A na tři týdny bych ji neposlala.
Já teď kolik let posílám decka od svého zaměstnavatele na tábor, a opravdu, klobouk dolu, organizace i zajištění výborné. I teda ty fotky a videa na fb způsobují, ze jsem v klidu. A to teď jezdívaji buď 18 dni nebo 2* 10 dni hned za sebou.
Když pominu cenu, se kterou jsi souhlasila a byla ochotná ji zaplatit, jídlo, dejme tomu, fakt by mi nevadilo, že si dítě objedná pizzu, ale ten program ten by mi vadil hodně. Obzvlášt pokud byla slíbena intenzivní vyuka angliny, kvůli které předpokládám, že je tato ceno. Takže bych to řešila s vedením táboru, s tím kdo to zaštiťuje…a pak dle toho jak by to vyřešili psala recenze, na mamaweby, facebooky, město odkud jste apt.
U nás se za 14 denní tábor se stravou, spaní ve stanech s podsadou, ale je tam kamenný barák s klasickým zázemím a možnost pokojů, platí 3500, snad i s dopravou ![]()
@Bábrdl píše:
Celkově obvykle stojí léto v Česku za starou bačkoru…
Ale tak to zase ne. Vem si, jak máme krásnou zemi. Na severu, na jihu i na východě, všude najdeš pěkná místa. Akorát je někdy moc horko nebo hodně prší. Ale to se dá vymyslet jiný program, přizpůsobit se.
@sahrazad1 píše:
Jedna latrína u lesa mi přijde na takovém táboře naprosto normální. A je chyba rodičů, že pošlou dítě na takový tábor, když znají jeho povahu.
@Bábrdl takto mě moji rodiče poslali v 1. třídě (možná ve 2.
) na 14 denní tábor, na můj vůbec první, naštěstí jsem tam byla s kamarádkou, ale nad dopisy, který jsem tehdy psala domů jsem brečela a slzy na tom zaschly. Doteď to dávám našim sežrat. ![]()
@Platanka píše:
Jezdila jsem na vodácký putak, kde latrina a stan s podsadou by ještě byl luxus, a milovala jsem to tam, dalo mi to hodně do života, ale bylo mi myslím 13,když jsem tam byla poprvé. Necelých 6 je hrozně málo
Byla malá, ano. Ona chtěla jet s kamarády a vedoucí nás tenkrát premluvili. Možná, byt to déle, by to dopadlo jinak, kdo ví. A taky už je to hodně let.
Navíc, čím menší ty děti jsou, tím lepší a přeplněnější program přes den potřebují, protože pak nemají čas na stýskání a vymýšlení chujovin. A večer padnou a spí.