Poradna duly
Jana Čurdová
@Kakachna Nápodobně, také bych to nedala
proto to raději nechám až se to narodí.
Jinak teda já chci na svatbě max. 20lidí, taky bych to nepřeháněla, ono jen to zařízení pro mimi bude stát dost. ![]()
No jo holky, jenže jak jsem říkala, my svatbu plánovali dřív, jak mimčo. Takže nevim, jak bych teď všem zavolala řekla: hele nechoďte na svatbu.
Naštěstí nám pomohli hodně rodiče finančně se svatbou. Je to fakt ranec tím počtem lidí. Proto jsem říkala, že lepší 10 lidí a dost.
@adelalala
no, to už je blbí no…tak doufám, že pak sem dáš nějaké fotky, ať se pokochám a můžu si říct: To je ale krásná svatba a těch lidí, takovou já nikdy mít nebudu.
Nám by to neměl kdo pomoc se svatbou, ten můj má jen mámu a ta už je v důchodu a já mám jen tátu, kterého moc často nevidim, takže tak. ![]()
@Ivana1985 Klidně si to můžeme vyměnit.
Pravdou je, že je to příležitost, kdy se sleze celá rodina.
@Fag píše:
@Kakachna manžel teď říkal proč jste nedali jméno Mikeše.Jste to mohli spojit.
To nás nenapadlo. ![]()
My chtěli původně malou svatbu. Mně by nevadilo se brát klidně jenom ve 2 někde v přírodě. Jenomže to by bylo rodičům líto. A jak tak přibývali rodinní příslušníci, které bylo nutno pozvat, tak jsem řekla, že než tohle, tak radši svatbu velkou. Nechtěla jsem mít na svatbě všechny bratrance a sestřenice, s kterými se ani nevídáme, za to žádné kamarády, které máme opravdu rádi. Jenomže mít všechny všude bysme nezaplatili a ani by se nám nevešli do hospody, kde jsme chtěli mít oběd. A tak vznikl kompromis. 120 lidí na obřadu. 19 na oběd a asi 70 večer na párty. Stejně se někteří příbuzní urazili, ale je mi to fuk. ![]()
@Kakachna No a to bylo u nás. Ještě ten a ta, aby jim to nebylo líto a pak tyle, když už jsme pozvali tamty… a najednou to vyskočilo to číslo…
@Fag Já chtěla nechat pokřtít už prvního syna. Ale u muže to neprošlo, jeho názor je, že by se měl člověk nechat pokřtít, až když se o tom sám rozhodne, ne jeho rodiče. Do dnes mě to mrzí a přemýšlím, že bych ho nechala pokřtít s druhorozeňátkem. Ale to asi taky neprojde. Co vy? Máte prvorozeně pokřtěné?
@Ivana1985 v teto kombinaci opravdu nic moc. ![]()
@Kakachna tak muj muz ma na to stejny nazor jako tvuj muz. Takze prvorozeny neni krteny a ani obcansky vitany nebot u nas se vitani obcanku nedela.
Moc me mrzelo, ze jsem si to neprosadila.
Ne ze bych byla kdo vi jak verici… My meli i svatbu v kostele ikdyz nejsme krteny. Nebyl totiz vysvecen.
I tak to bylo uzasne misto s velkym kouzlem.
@Bobiše tak to souhlasím, já bych nejradši obřad jen se svědky - popřípadě kdo chce, tak ať se přijde podívat - a pak si zajít s rodinou na oběd
peníze si radši schovat na mrňouska a třeba nějakou hezkou dovolenou
doufám, že to všichni z rodiny a kamarádů pochopí ![]()
@adelalala to vás ta svatba taky musela přijít na pěkně draho..
já si říkám, tolik lidí.. ale jak začínám počítat, tak kdybych pozvala všechny, které bych chtěla, taky bych k takovému číslu dospěla
asi bude lepší udělat svatbu jen s nejbližší rodinou a zbytek oslavit později ![]()
@nikiD Vyšlo, ale jak říkám, přidali nám rodiče z obou stran.