Poradna duly
Jana Čurdová
My máme jména vymyšlená už hodně dlouho. od střední. chtěli bysme Lukáška po tatínkovi a holčičku Lily, ale zase si říkám, že až bude velká tak jí to asi bude štvát. v kalendáři je Lilian tak ji asi dáme s tím že jí stejně všichni budou říkat Lily- co myslíte??? ![]()
hrozně moc bysme chtěli miminko pokřtít, ale to nám asi neprojde když nejsme svoji ![]()
@Fag Vítání občánků muž taky nechtěl, to je podle něj jenom šaškárna. Ale to jsem neprotestovala, bylo mi to jedno. Chtěla jsem křest. Máme to hodně podobné, jako u vás. Obřad jsme měli církevní. Pokřetění nejsme ani jeden, nejsme z věřících rodin, ale oba se věřící být cítíme.
Já ještě zvažuju, že bych se nechala pokřtít teď v těhotenství, jestli mi bude později lépe. Uvidím.
@miruska11 My taky nejsme svoji a syna máme pokřtěného. ![]()
Jinak já o to moc nestála, spíš jsem to udělala kvůli tomu mému a tchýni, ta si to hlavně vybojovala.
Museli jsme chodit na sezení, tuším že jednou týdně.
@Kakachna a vy chodite pravidelne do kostela? Moje sestrenice byla pokrtena az v dospelosti, ale ta chodila tyden co tyden do kostela.
To je paradni, ze jste meli cirkevni obrat a nejste pokrteny. To bylo na dlouho nez vam to povolili vid.
My jsme se na jménech dohodli včera večer
kluk mube to příteli ale mi se to jmého strašně líbí i tak
bude to Tomáš ![]()
a holčička bude pro mě dost netradiční
a vymyslel ho přítel
Elizabeth ![]()
@adelalala: mi se strašně líbilo jméno Elena
to byl můj favorit jinak další jména mi razantně zamítl
když mi bylo 12 tak jsem chtěla Julii… jinak další jména co jsem navrhovala byla Sára, Ema
@ChZuzka Emičku má teď moje kámoška. No my si asi ponecháme tu Terezku, Elišku…
@adelalala: jo Ališka je taky super to je pěkné pohádkové jméno ![]()
@adelalala: je na 53 místě četnosti jména a tereza na 35 místě ![]()
http://www.nasejmena.cz/nj/info.php
tady najdeš každé jméno a kolik lidí ho má ![]()
@Ivana1985 no to je super že to jde, já pokřtěná nejsem, ale přítelova rodina chodi do kostela pravidelně a já si vždy přála svatbu v kostele, na to jsme se ptali a můžeme se tam vzít, že se o to zažádá někde v Praze atd. ale jde to. S tím křtem jsem ráda, když by to šlo udělat. ![]()
@miruska11 Jo jo jde, já také nejsem křtěná.
Ono je to v každém městě asi jiné, ale pamatuji si, že jsme museli chodit k farářovi, nevim už kolik těch sezení bylo a pak nám řekl termín a bylo to. ![]()
@adelalala Tak to gratuluji k svatbe, a hlavně ať se vám vydaří počasí..Jinak naše mimi bylo na svatbě
kterou jsme měly minulý měsíc ![]()