Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,
tak jsem si už metřík změnila, doufám, že už naposledy:)
Mám výsledky krve. Jsem 100% těhulka. Hodnoty jsou velmi vysoké a po konzultaci s Dr. (jinou než u které jsem včera byla) by stačilo na UTZ až za 14 dní, já jsem se přece jenom radši objednala už za týden. Prý už půjde vidět, jestli je to dobré. Klidně tam budu chodit každý týden, když to bude nutné, hlavně ať je mimi v pořádku.
Takže je to na velmi dobré cestě ![]()
Zuzka
Ahoj,
tak se zase hlasime s Charlie…
Dnes je mi dobre a jsem plna energie (po dlouhe dobe), ale bude to tim, ze jsem po deviti mesicich poprve spala od 22h vecer az do 8.30 bez nocniho uklidnovani kricici postylky.
Milli - vitam te mezi nama
Zuzi - jsem hrozne moc rada, ze ti to dopadlo tak dobre. Taky se nemuzu dockat prohlidky, ale jdu az za dlouho, protoze nasi jsou na dovolene a tudiz nemam hlidani (na gyndu drobka moc tahat nechci, nebavilo by ji to).
Jinak mi zase nejak ochorela rodinka. Mala pobrekava a ma prujem (nevim jestli to jsou zase zubiska nebo nemoc) a manzel si stezuje ze to ma taky, ale tomu je i na zvraceni a ma teplotu, coz mala nema. Tak nevim…
Zitra jde mala poprve do skolicky za starsima detma (dvouletakama). Jsem zvedava kolik deti tam bude brecet, ze jim neco provedla. Zitra poreferuji…
V noci jsem trochu spinila a od te doby cistoucko. Snad to nic nebylo. Krom toho zadny problemek.A vy??? Vsechno OK?
Terik
Hezké středeční ráno:)
Tak vidím, že nikdo nepíše:( Tak se honem holky polepšete, jak se cítíte? Už má některá z vás těhunevolnosti? A kdy jdete k Dr? Napište, ať to můžem sledovat:)))
A co deníček? Kdo se toho ujme a kdy začneme psát? Asi chcete ještě čekat a ostatní květnové miminka, co?
U mě nic nového, nevolnosti žádné, prsa už trošku povolily, mám pocit, že jsem přibrala asi 10 kg, ale jinak normál. Ani unavená nejsem nijak mimořádně. Tada, já bývám unavená pořád, takže nic mimořádného ![]()
Berete nějaké vitamíny? Já zatím beru kys. listovou, ale už mi bude končit, tak si zajdu pro Calibrum Proplan. Je to pro snaženíčko a první 3 měsíce těhu. Pak následuje Calibrum Baby. U Kuby jsem brala Maternu, ale bylo mi po ní špatně, tak jsem přestala a nebrala jsem nic.
A co káva? Pijete nebo se snažíte omezit nebo nepijete vůbec? Já se teda snažím omezit, ale bez kávy bych nevydržela:(
Doufám, že se všechny šetříte a odpočíváte, já se teda snažím, ale s dítětem to jde dost špatně.
Jdu se dneska flákat po městě:) Kubajs je ve školce, tak toho musím využít.
TAk se mějte krásně těhulky a pište pište
Zuzka
Ahojky,
krasne slunickove ranicko a ten nas rarach nechce odpocivat…
Ja beru to Calibrum babyplan, ale Dr. mi rekl, ze muzu klidne brat uz Mami. Pry to ma vhodnejsi slozeni. Tak nevim. Jinak mam predepsanou tu kys. listovou a Utrogestan na udrzeni mimiska v domecku. Mam pocit, ze porad neco zobu a zacinam v tom mit zmatek, jestli jsem si to uz vzala nebo ne. Asi si poridim tu krabicku pro duchodce s rozclenenim na kazdy den…
Me je spatne jen kdyz nejim. Ale je fakt, ze toho snim vic. To jsem zvedava, kolik zase priberu. Pri porodu Charlie jsem mela 17 kg navic. Nastesti nemam problemy to dostat dolu.
Ja mam nizky tlak, takze kavicka povolena oficialne od doktora. Problem je, ze mi kafe nechutna, hltam aspon Colu.
K doktorovi jdu 23. 9. protoze driv nemam hlidani (nasi jsou na dovolene a druha babicka je nespolehliva). Budou mi delat UTZ a pry mi uz daji prukazku. Divala jsem se, a ted delaji ty prukazy v obalu, hura!!!
Denicku se klidne ujmu, ale cekam az budeme kompletni. Nebo uz mam neco sesmolit ted??? Reknete si, jak chcete.
Chtela jsem napsat jeste neco, ale moje hlava derava to nekde ztratila…snad si priste vzpomenu…
Uz jste to nekomu rekli??? My budeme muset ted o vikendu nez se manzel vypari do Londyna (skola vola). Vubec se mi do toho nechce. Jsem poverciva a nejradeji bych jim oznamila neco az v tom kvetnu, jak se to narodi…
Zatim…Hladovy Terik
Ahoj holky vůbec nemám právo vám do toho mluvit, ale nechcete pokud budete ten denníček zakládat, domluvit se s Dubňátkama? Bylo mi líto, že jsme je trochu odstrčili (i když si to přáli)-máme totiž denníček Únorňátka a Březňátka 2006. Z vlastní zkušenosti vím, že ty dva měsíce jsou na denníček ideální, bude vás víc a data porodů se vám stejně budou v mnoha případech překrývat a dubŃátka už jsou povícero kompletní, květňátka budou přibývat. To jen tak pro úvahu, jinak pravidelně nakukuju, protože vám fandím…ty začátky jsou plné nejistoty, ale nebojte se bolestí v podbřišku a zapíchání, je to všechno normální. Mě bolel fest podbřišek až do 7tt a pak to přestalo, i teď v 16.týdnu mě ale občas zabolí, jak se děloha roztahuje. Všem přeju aby miminka krásně rostla.
Ahoj holky,
dneska jsem úplně hotová. Chce se mi tak strašně moc spát že to snad ani není možné
Já nevím ale nějak mě to dojíždění do práce dost ničí. Dojíždím 60 km autobusem a odpoledne zase zpátky. Ráno se to nechá vydržet, ikdyž mi není o.k., tak rychle usnu a dobrý, ale odpoledne je to dost náročný. Hlavně vstávám v 5 ráno no a domů se člověk tak nějak dopácá v 18.30, večeře, popovídat si s manžou a tak a je deset a já totálně grogy. Co mám dělat?
![]()
""http://bd.lilypie.com/6Luop2/.png:http://bd.lilypie.com/6Luop2/.png
Ahoj těhulky,
mě zatím špatně není, na to je ještě moc brzo. Ale dost mě trápí běhání na záchod. Přes den to ještě jde, ale v noci je to děs. I když se snažím pít naposled kolem osmé, jdu spát v deset - musím si odběhnout. Pak to přijde kolem půlnoci a ještě tak kolem 4-5 ráno. No a když vstávám v 7, tak znova. Připadám si jako inkontinentní babička ![]()
Vždycky jsem bývala v pase štíhlounká a teď mám pocit, že mám pupek jak pivní skaut. V bříšku mě trochu tlačí, sem tam píchne, ale v prsou je to o dost horší. Nemůžu spát na břiše, ale to je alespoň dobrý trénink na pupendo.
Taky se mi zdá dobrý nápad s deníčkem ještě chvilku počkat, zatím je nás tu 8-10, jestli dobře počítám.
Já jdu na první UTZ a kontrolu v pondělí, 12.9. a nevím, jestli hned nebudu muset zůstat doma. Tam nemám přístup na net, takže bych asi nemohla moc často přispívat. Ale určitě budu duchem s vámi ![]()
Máte už nějaké pracovní názvy, pro svoje miminka?
Milli
Berun - to si holky musi rozhodnout samy. Vim, ze kdyz se sejde dobra parta, tak se denicek udrzi i po mesici. Napr. kvetnatka 2005.
Ja jsem z Listopadek, prosincatek 2004 a mame to po dvou…Uvidime…Ani nevim, jestli nas dubnatka chteji. Je to uz asi rozjety kolektiv…
Milli - to s tim behanim na zachod znam moc dobre. S Charlie jsem mela problem, ze pri hodinovem vyrizovani ve meste jsem musela i trikrat a kdyz v osmem mesici kychnes nebo moc zakasles tak to proste nestihnes…to k tomu jaksi patri. Ale moc prijemne to teda neni. Hlavne nevim jak budu ted obihat verejne zachodky s kocarem, hihi…
K dojizdeni- kdybych mela nekam jezdit do prace, tak by mi to muj Dr. hned zatrhl a dal me na neschopenku. Pamatuju si jeste premlouvani, aby me vubec pustil do Prahy dodelat si certifikat (donutil me jet vlakem, protoze autobus se moc trepe nebo co). Ale jak uz jsem psala, ja spinila a bylo to proto celkem riskantni…
Nedivim se, ze jsi utahana. Me by to zmohlo i kdybych nebyla tehu.
Terik
Ahoj holky, tak se zase hlásím. dovolená probíhá nádherně. jen odpočíváme, jezdíme po výletech. Zítra zrovna se chystáme na Karlštejn.
Jinak špatně mi není, nezvracím, na záchod nelítám jen víc spím, ale to proto že chci a prsa bolí jen malinko. Takže to těhu zatím moc nevnímám. Na ultrazvuk jdeme v pondělí, myslím že 12.9. a to už tu taky někdo psal, ttak jsem zvědavá a TP mi vychází na 9.5. Zatím to vypéadá že je vše OK, akorát mě celá rodina starší s dvojčátkama. tak čekám an to pondělí, co řekne dr. protože je tam už uvidí.
Tak, synáček spí, manžílek není doma a já si užívám klidu u kafíčka a netu. Odpoledne půjdu s malým na písek za barák, takže taky pohoda.
Tak se mi zdá, že na UTZ v pondělí - 12.09. jdeme už 3, že? Já, Míša a Milli?
A Terik až 23.09, tak to vážně pozdě, hlavně, že je vše o.k. a to už půjde všechno krásně vidět. Ať se vám nemoci vyhnou obloukem.
S dojížděním, to musí být vážně síla. Však uvidíš jak se domluvíš k tvým Dr. Třeba tě nechá doma, moje kámoška se taky domluvila, protože má hodně náročnou práci, ve které sedí do rána do večera v kanclu a mezi tím lítá po skladu a tahá bedny v ovocem a zeleninou a Dr. ji nechal od začátku na nemocenské. Potom to na měsíc přerušila a šla k obvodní na nemocenskou s páteří a pak zase k ženskému a byla vlastně celé těhu doma. Takže pohodička. Ovšem to chce mít dobré doktory a domluvit, se.
Já jsem si zase u Kuby nechávala posunout nástup na MD o týden, protože mi to vycházelo špatně kvůli průměru na peníze a v pohodě mi to doktor posunul. Já ale dělala u táty ve firmě, podle toho jak mi bylo, tak jsem mohla zůstat doma, ale já jsem chodila do práce ještě před porodem, i když jsem 10 dní přenášela. To záleží na každé těhulce jak ji je a jakou práci a kde dělá.
Pracovní název pro mimi nemáme, jenom jestli to bude holčička, tak bych chtěla Sofii, ale kluk je hodně nejistý. Prostě mám mimi a uvidíme, co to bude.
Jo, ještě mě napadlo, necháte si říct, co to bude, nebo chcete překvápko?
Já si to určitě nechám říct, i u Kuby jsem si to nechala říct a pak jsem chodila nakupovat najisto pro kluka.
Zuzka
Ahoj Zuzko,
no vzhledem k tomu, že je to naše první, tak si to asi říct nenecháme. Ovšem pokud se mímo někdy na UTZ rozhodne nám ukázat, co je zač, tak se kouknem. Manža by radši kluka a já holčičku, ale budeme vděční za krásný zdraví miminko, ať už to bude cokoliv. Nejvíc mě ale dorazil tchán. Ten řekl, že mu je jedno, jestli bude učit opravovat auta kluka nebo holku
Hlavně, ať už prý sebou hodíme.
Co se jmen týká, máme typicky české příjmení, takže budeme volit i české jméno. Svoje oblíbená jména jsem vypisovala v deníčku holek z diskuze Těhule?!, který je můj „mateřský“.
Milli
Ahoj holky, tak já měním plány a na ultrazvuk jdu už dneska. odjíždíme zítra na dovolenou tak se týden nebudu hlásit a nemohla bych ani v ondělí jít na ten ultrazvuk. dr mi říkal, že mám přijít tento nebo příští týden.tak půjdu dneska ať mi dr tu cestu posvětí nebo zatrhne. Přeci jen je to do Chorvatska dálka,ale teplíčko tam ještě je tak akorát avoda taky. tak si užijeme poslední dovolenou ve 2 a nabereme síly. taky se dneska možná už dozvím jestli to nakonec budou ty dvojčata nebo ne. tak se tam moc moc těším. hlavně si vůbec nepřipadám jako těhotná tak tam alespoň toho špuntíka uvidím a uvěřím tomu. tak z tohom mám vééééélikou radost. tak vám všem držím palečky ať všechny ultrazvuky dopadnou na výbornou a mimísci ať jsou v úplným pořádku a těhu postuuje mílovými kroky dopředu. Jak to půjde, tak zhltnu všechny příspěvky a napíšu jak se daří nám.
Ještě k té otázce zda si nechat říct pohlaví: Čistě z praktických důvodů a také z nedočkavosti si říct určitě necháme. Přítel to vědět nechce, já ano. takže si to říct nechám a když to pak bude chtít vědět tak mu to povím. Je mi v podstatě jedno coto bude, ale kupovat kočárek a oblečení se musí a nechci aby chudák chlapeček dopadl tak, žebude mít růžové dupačky a neutrální oblečení, to se taky úplně nedá.
TERIK: Taky vidím, že o ten denníček Dubňátka moc nestojí, byl to nápad. My ten denníček zakládaly až měla naše diskuze Březen 2006 kolem 63 stránek a bylo nás tam už kolem 30 těhulek. A protože jsme se tam sešly i holky únorňačky tak jsme to logicky spojili. Pár se k nám přidalo s dubnovým termínem, ale pak nám logicky řekly, že rozdíl těch 2 měsíců v těhu už je dost a založily vlastní diskuzi, což chápu
Byl to jen nápad, všem květňátkům přeju ať vás přejdou nevolnosti a nastoupí jen ty radosti, květen je nádherný měsíc ![]()
pa Berun