Naše jméno

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
69
30.7.22 19:48
@Digi.10
@Digi.10 píše:
My máme v okolí právě samé Terezky, Elišky, Aničky, Adélky, Natálky a proto jsem psala méně časté. Asi jsou ale hodně oblíbené, jen ne v mém okolí :D
Každopádně už jsem z toho výběru taková otravená. Na každém jméně vidím něco špatně :( asi se v tom zbytečně plácám.MAMINKY, NAPÍŠETE MI PROSÍM JMÉNA VAŠICH HOLČIČEK CO MÁTE DOMA? Já už jsem fakt marná :zed: :lol:

My máme doma Hanu a Elenu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5373
31.7.22 00:11

A co Zoja nebo Kamila? Monika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148178
31.7.22 00:19

Co Sandra? Široko daleko žádnou neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
1.8.22 14:57

Tak holčičí jméno jsme právě taky vymýšleli. U nás se nedávají s R. Takže ve výběru byla Maya, Valentina, Letty, Melanie, Zoe…a asi 10 dalších. A nakonec se vybralo úplně jiné, kterě bychom nikdy dŕív nemysleli. Asi si madam vybrala sama. :mrgreen: A nastávající mamka je Johanka, což je moje srdcovka uz od školy. A to jsem jí dala až napotřetí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
2.8.22 19:55

@Digi.10
Zorka ne, přijde mi to jako pro babičku. Ale vaše volba, být vámi, nedávám to. Beatku ano je to sice dost tvrdé ale bojovné a vítězné jméno a proto bych řekla ano. Stelu ne, stelinek je tu moc, ale kdyby něco, dala bych Stellu. Místo Amélie bych dala Amálii, pro mou amalku to byla vždy hned první volba, ale též jsem se rozmýšlela nad Amelií, ale Amálka je prostě Amálka a proto bych ji dala, ale Amélka taky není špatné, ale stejně doporučuji Amálii. Rozalie je docela časté, nelíbí se mi. Je dost tvrdé, boj o život a v pubertě dospívá dlouho a špatně. V tomto jméně by vás mohlo čekat hodně smutku a neštěstí. Je citlivá vevnitř, ale zvenku je silná, rozhodujte sami. Emicek je brutálně moc a to jméno mi moc nedává smysl. Rychlé na tři písmena. No moje sestřenka a neteř si na něj stěžují co nejvíce můžou. Edita je staré, ale pěkné. Editka by se mezi lidmi asi úplně nenašla, ale stejně hlasují více pro Beatku nebo Amalku. Sabina mi přijde takové podivné. Kamarádka má Sabrinu, ale to mi přijde ještě horší. O Sabče jsem taky přemýšlela, ale došlo mi, že ša to nehodí k příjmení atd, ale s tímhle bych souhlasila pokud máte tvrdé příjmení. Se Sárou naprosto souhlasím! Krásné jméno s dobrým osudem. Jen to napadá trošku více lidí a pokud chcete aby jméno bylo aspoň trošku odlišné než mají ostatní, Sára není dobrý nápad, je to časté. Ale dala bych ji, být vámi. A nakonec ty Lily. No to z mého hlediska je nejhorší jméno co snad existuje. Je to jen můj názor, ale radši bych už doporučila Lilianu a kdyžtak ještě druhé jméno, například tu Sáru nebo tak nějak, protože si nemyslím, že za to bude nějak šťastná. No každopádně přeji dobré vybírání, asi jsem moc nepomohla, ale kdybych měla ještě něco přidat, zkuste popřemýšlet o Stefanii, Lucii, Sofie(Sofia), Evelíně, Erice, Alexandře(popřípadě byste ji mohli říkat Lexi, xany, Alex, pokud nechcete Sašu) Sandře, Silvii, Viktorii nebo Vanesse. Nejvíce ze všech jmen co tu je bych dala Amalku, Sáru, Stefanii nebo Viktorii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
3.8.22 09:26

Krásný jsou všechny, ale jsou teď dosti dávané… Ta Zorka je jako jediná neobvyklá… Rozalie se mi moc líbí, ale je jich hrozně moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
3.8.22 19:56

Takhle narychlo bych zuzila vyber na Zora, Beata, Amelie, Edita. Ale kdyz jsem vybirala svym detem, tak jsem jeste koukala na vyznamy jmen, numerologii, zname nositele toho jmena, prijmeni, datum svatku atd… Takze by mi nektera jmena vypadla a treba by se jina naopak vratila do vyberu :mrgreen: (jinak krome Sabiny a Edity mate ta jmena naopak hodne davana, ale na tom nezalezi, pokud se vam libi :palec: ) rozhodne nemen Amelii za Amalii, to neeee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.22 21:01
@Digi.10 píše:
Dobrý den, maminky Čekáme třetí dítko a nevíme si rady se jménem. Doma už máme Matěje a Vítka. Teď budeme mít holčičku. Variant už bylo hodně ale na každém jméně mi něco „nevoní“ :(
Chceme nějaké méně časté jméno. Vybíráme že jmen Zorka, Beáta, Stela, Amélie, Rozálie, Ema, Edita, Sabina, Sára a Lily.
Jen by mě zajímal názor ostatních.

Zora :palec: Je to jméno slovanské bohyně ranních červánků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.22 00:31

Máme doma malou Gabrielu a jestli se podaří druhá holčička, tak bude Sabina, takže můj hlas pro jméno z vašeho výběru je jasný. :) Široko daleko v našem okolí žádná malá Gábinka není a Sabinka jen jedna. „Normální“ jména pro malou i velkou, přitom nedávaná, nebo by mě alespoň zajímalo, kde je Sabina topovka, jak tu zaznělo. V okolí máme mraky Terezek, Ann, Adélek, Rozárek, Em a El všeho druhu.

• Citovat
  • Upravit
1316
5.8.22 00:49

@kikacek Jak se určuje, jaké jméno má svůj osud, jak tu zmiňujete? Už jsem o tom kdysi slyšela, ale nic o tom nevím. Mé jméno je asi hodně zatížené vzhledem k historii. Teda ovšem jestli má jméno nějaký vliv na člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5373
5.8.22 08:30

Šárka nebo Zuzana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.8.22 18:30
@impossible píše:
@kikacek Jak se určuje, jaké jméno má svůj osud, jak tu zmiňujete? Už jsem o tom kdysi slyšela, ale nic o tom nevím. Mé jméno je asi hodně zatížené vzhledem k historii. Teda ovšem jestli má jméno nějaký vliv na člověka.

Existuje kniha Jméno je váš osud, tam se to počítá numerologicky.

• Citovat
  • Upravit
69
5.8.22 21:43

@impossible Ano, jak tu psala už jedna slečna či paní, ta knížka existuje a já jsem na jménech úplně závislá, takže ji samozřejmě mám. Jsou tam české i slovenské, takže pokud přemýšlíte nad jmény, dost doporučuji. Když to tak vidím já, všechno se mi osvědčuje, že je to s tím jménem fakt pravda. Dá se to koupit normálně v levných knihách, tam jsme to koupila já. Jenom vás musím upozornit, že tak jsou na opravdu jen ČESKÁ a SLOVENSKÁ jména, takže tam není třeba Sofie, ale je tam jednoduše jenom Žofie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
5.8.22 21:44

@impossible Jinak kdybyste chtěla, můžete mi třeba do soukromých napsat své jméno a já bych vám napsala co se o něm píše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14670
5.8.22 22:05
@kikacek píše:
@impossible Jinak kdybyste chtěla, můžete mi třeba do soukromých napsat své jméno a já bych vám napsala co se o něm píše.

Muzu taky napsat SZ? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko