Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@šamotka no ale na PIN bys měla mít tři pokusy
a v tom telefonu není nic, když tam dáš jinou simku?
Já pořád vycházím z těch dětí, jak jsi psala, myslíš, že chodí k vám do hodpody? ![]()
@Fiorenka píše:
Ahoj, přímo na SIM je napsano tzv. ICCID, nevim, co je to za operatora, ale pokud zajdes na pobocku a natrefis na nekoho normalniho, komu vysvetlis situaci - cislo Ti zjisti. Ale nevim k cemu Ti bude, kdyz mas tu SIM u sebe. A telefon nejde zapnout bez SIM? Muzou v nem byt take nejake kontakty…
.
Nevím, co je to ICCID. Je to to dlouhé číslo na simce. Operátor je T-MOBILE.
@Jazz27 píše:
@šamotka no ale na PIN bys měla mít tři pokusya v tom telefonu není nic, když tam dáš jinou simku?
Já pořád vycházím z těch dětí, jak jsi psala, myslíš, že chodí k vám do hodpody?
Telefon nezapnu, nemá baterii. Pin jsem zkoušela určitě jen 2×, ale už je blokovaná.
@LadyTommy píše:
Jednou jsem takto nasla telefon v divoke sarce, napsala jsem operatorovi email, pricemz po mne chtel opsat cisla co jsou na simce a podle toho dohledali majitele a kontaktovali ho, at se ozve
Já včera na operátora volala a řekl mi, že to nejde zjistit. ![]()
@šamotka no a půjčit si od někoho baterku? Třeba v bazaru nebo u nějakého operátora, tam ji určitě budou mít. To mi pořád přijde snazší způsob, než se pídit po čísle. Stejně ti to operátor nezjistí, pokud je SIM dobíjecí. A i kdybys měla číslo, dovolat se na něj nedá.
@Emilie píše:
Dala bych ho někam ke správci stadionu.
Tak to už ho vidím, buď by to přinesl chlapovi do hospůdky nebo by ho vyhodil.
@šamotka Tak LG není zas tak zřídkavá značka, myslím, že tu baterku půjčit někde by neměl být problém. A pokud je to novější telefon, tak v něm budou určitě smsky nebo aspoň protokol. Jen aby nebyl blokovanej i přístroj.
@Jazz27 píše:
@šamotka Pokud byl na stadionu, kde bylo hodně dětí a ještě bez baterky, tak mě napadá, že někomu při skotačení vylítl z kapsy a rozlítl se. Já bych se nebála, zkusila bych si půjčit někde baterku a kouknout se svou simkou, jestli není v telefonu uloženo číslo nebo nějaká smska. A pak bych napsala, nebo zavolala ze svého, že jsem našla nejspíš jejich telefon, akorát bez baterky.Já myslím, že to ztratilo dítě a to bude moc rádo, že se telefon našeluž vidím, jak dítě čte úřední desku nebo jde na město na ztráty a nálezy.
A policajtů se bát nemusíš, sepsat to musí, ale když na tebe budou koukat, tak spíš jak na blázna, pač v dnešní době lidi spíš věc zatají, než chtějí vrátit
Dopoledne chodí na stadion hodně tříd na tělocvik, určitě to ztratilo dítě. Proto bych ho ráda vrátila, nevypadá to jako žádný drahý telefon - LG CE0168. Podle netu jsem žádný takový nenašla.
No, zkusím někde schrastit baterku a pak uvidím co dál. Ale viděla bych to tak, že baterku nakonec koupím za své, majiteli vrátím, ten mě obviní z kráděže a půjdu sedět.
![]()
Chlap říkal, ať se na to vyprdnu, že snahu jsem měla. Ale mě furt vrtá v hlavě nějaké nešťastné dítě.
@šamotka Ano, ICCID je to dloooouhatanske cislo na zadni strane SIM. Kdyz jim to vysvetlis, urcite Ti cislo reknou
.
@Fiorenka pochybuju, kvůli ochraně osobních údajů ani nemůžou myslím. Co kdyby si náhodou majitel stěžoval?
@Jazz27 Samozrejme ze neprozradi jmeno a prijmeni, ale jen tel. cislo - proto jsem psala zakladatelce, ze je to i zbytecne, kdyz ma SIM u sebe a ze bych zkusila rozjet ten tel bez SIM.