Nastoupit do práce, nebo zůstat s dcerou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
7.1.15 21:53
@dendule4 píše:
tak třeba zrovna do zoo jsem z finančních důvodů jet s dcerkou ani nemohla :oops:

tak to bych do práce nejspíš šla. Ale fakt bych se snažila mít alespoň 1 všední den v týdnu pro dítě, abych si s ním ty vydělané peníze nějak užila.

• Citovat
  • Upravit
5808
7.1.15 22:02
@kacz píše:
@sissi79 já mám rodinu úplně normální, ale prostě nepovažuju za samozřejmost někomu, navíc v důchodovém věku, dát dítě a ať se stará…

No to je jedno, zakladatelce doporučuju hlavně důkladně zvážit, jestli to tchýně zvládne a jestli to nepoškodí vaše vztahy. Protože povinnost hlídat určitě nemá.

Když babička chce cestovat, studovat, má svůj program, tak podle vás není normální, jo? Celý život pracovala, konečně se dožila důchodu a teď se zcela nenormálně třeba chce starat taky o sebe…

Příspěvek upraven 07.01.15 v 21:33

Tak píse, ze tchyně se sama nabídla…a znám minimálně jednu takovou pro které je vnouče vpodstatě další dítě…
já bych se toho nebála :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
7.1.15 22:02

@dendule4 Já bych do práce šla, ale taky bych brala raději 4 dny v týdnu a 1 den volno. A musím se zastat i @kacz, chápu, jak to myslí. Dnešní babičky žijí i svůj život, může ji to časem obtěžovat, že nemá žádný čas pro sebe, svoje koníčky atd. Pro mě je ideál kombinace školičky plus babičky (u vás by se to dalo kombinovat manžel + tchýně - pokud tedy manžel v době svého hlídání nepůjde ke tchýni :) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
7.1.15 22:08

@bramburka81 píše, že se bude tchýně střídat s manželem, takže babička bude mít i čas pro sebe :D

Zakl. já myslím, že máš ideální podmínky a i je vidět, že do práce chceš, takže to zkus a uvidiš ;)

za sebe já bych do práce ve 2letech dítěte nešla, přišlo mi to nejhezčí období a ten rok co skončí rodičák tak rychle uteče, že bych si to ještě užila doma. Otázka je, jestli by si takovou dobrou nabídku práce získala i za ten rok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7987
7.1.15 22:17

@dendule4 ve většině zemí chodí ženy do práce dříve než po 2 letech, takže pokud máš hlídání, tak do práce jdi. Zvlášt když je malá na babičku zvyklá a babička hlídat chce. Pokud by to nedělalo dobře, tak můžeš vždycky skončit. Event. pokud z toho máš strach, tak si zkus domluvit ještě menší úvazek, abys nemusela každý den (pokud máš tedy možnost) Já šla do práce v roce malý, ale teda jen na úvazek 0,2. A musím říct, že je to příjemné odreagování a malá tím nijak netrpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
7.1.15 22:23
@luc31 píše:
@bramburka81 píše, že se bude tchýně střídat s manželem, takže babička bude mít i čas pro sebe :D

Však jsem psala, že ta kombinace hlídání manžel - tchýně je dobrá, Otázka je, jestli by ten manžel hlídal, např. můj manžel v době svého hlídání často navštěvoval svoji maminku (moji tchýni) :) - ale je pravda, že často hlídal i celý víkend v kuse 2 děti :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
8.1.15 08:13

@dendule4 Ja mit moznost zkraceneho uvazku a hlidani babickou, tak jdu hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
8.1.15 08:26

@dendule4, nečetla jsem celou diskuzi, ale ze svého pohledu napíšu následující: pracuji na poloviční úvazek a mám 2 letého syna. I když se babička nabídla, určitě bych s ní probrala co vše to obnáší, aby si uvědomila co to znamená. Jde o to, že nebude možné si jen tak něco domluvit, jít nakoupit, co budete dělat, když bude nemocná apod. Zvážit, jaký budeš mít režim, jestli si můžeš dát třeba 3 celé dny, nebo musíš chodit každý den na půl dne.

Mě syn chodí na hlídání. Zkus se i poohlédnout, zda někdo v okolí nehlídá děti, že by tam dcera chodila třeba na 2 dny a zbytek k babičce apod. Celý týden neustálé hlídání dítěte je náročné a značně to omezí program dané osoby.

Jinak do práce bych šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
8.1.15 09:17
@elen-ka píše:
@dendule4, nečetla jsem celou diskuzi, ale ze svého pohledu napíšu následující: pracuji na poloviční úvazek a mám 2 letého syna. I když se babička nabídla, určitě bych s ní probrala co vše to obnáší, aby si uvědomila co to znamená. Jde o to, že nebude možné si jen tak něco domluvit, jít nakoupit, co budete dělat, když bude nemocná apod. Zvážit, jaký budeš mít režim, jestli si můžeš dát třeba 3 celé dny, nebo musíš chodit každý den na půl dne.

Mě syn chodí na hlídání. Zkus se i poohlédnout, zda někdo v okolí nehlídá děti, že by tam dcera chodila třeba na 2 dny a zbytek k babičce apod. Celý týden neustálé hlídání dítěte je náročné a značně to omezí program dané osoby.

Jinak do práce bych šla.

dnes to budeme probírat, prozatím než půjde dcerka do školky, se budou střídat s manželem…cizí osobě já dcerku ještě nesvěřím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
8.1.15 09:29

Já jsem šla do práce, když bylo malé 7 měsíců, 3 x týdně na dopoledne, byla v soukromé školičce a naprostá spokojenost, nikdy tam neplakala, koukala na ostatní děti a bylo vidět, že je tam spokojená. Do klasické školky šla v necelých 3 letech, učitelky ji chválily, že málokteré dítě je ve 3 letech takhle samostatné. U babičky bych měla trochu strach, že ji to časem začne prudit a že vzniknou třecí plochy ohledně výchovy, takže osobně bych spíš volila placené hlídání, ale my hlídací babičky nemáme, tak to nemusím řešit.
Ale do práce bych šla, přijdeš na jiné myšlenky, dostaneš se mezi lidi, je to fajn. Teď u druhého prcka zase plánuju návrat do práce ve 13 měsících na zkrácený úvazek, mám s tím dobré zkušenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat