Nástřih proti vůli rodičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8814
24.1.15 20:36
@Pudloslava píše:
co si vykladam, jako utok proti sobe? Ze vubec nechapes, o cem pisu? To si nevykladam jako utok, spis to ve me vzbuzuje pochybnosti o tvych znalostech problematiky, protoze kdovico jsi vlastne cetla.

me tvoje reakce na me prijdou asi tak adekvatni, jako kdybych napsala v textu ze mam doma CDrom a ty bys me obvinila z rasismu.

Teda neni v tom jazykova bariera? nerada bych ti krivdila, zijes v zahranici…ale krucipisek tvrdis o sobe, ze jsi doktorka, tak snad musis chapat obsah textu a ne se chytat jednotlivych slov.

Prosimte co presne se ti nelibi? Ja mam pocit, ze mi zase nerozumis ty a od zacatku jsi pekne nabrnkla a zacinas me pomalinku ale jiste urazet. Co nechapes na mem predeslem prispevku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
24.1.15 20:39
@Burj Chalifa píše:
Doufám, že odvolací soud bude mít stejně rozumný názor jako ten prvoinstanční. Za nemalé prohrané soudní poplatky mohla tato supermatka místo kravin investovat do dítěte.

Aaaaa, supermatka. A procpak je supermatka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
24.1.15 20:42
@AninkaCV píše:
@Loki01 @beckie a @quinny děkuji za Vaše názory :) když jsem pročítala diskuzi od začátku, měla jsem opravdu pocit, že jsou na emiminu přítomny pouze ovce bez pocitu zodpovědnosti za vlastní život a zdraví a že tady jsem se svým názorem osamocena. Lamentace nad tím, že chudák miminko by určitě zemřelo kvůli nezodpovědnosti své strašné matky, protože se nechtěla nechat dobrovolně zmrzačit.. no comment. Hlavně že je oba dva zachránil vševědoucí a všemohoucí PAN doktor, který před nástřihem jasně viděl, že má miminko šňůru kolem krku 8o.

Musím říct, že mi je stydno za ty, které bagatelizují trauma ženy z nástřihu - vždyť když byla zásadně proti němu, je to skoro jako znásilnění (alespoň já bych to tak vnímala).

Doufám, že se dotyčná v daném případě odvolá a odvolací soud nebude její práva dál pošlapávat.

Ja to taky beru jako znasilneni.
Tady se to ale tak dela a nikdo nad tim nepremysli. A kdyz jo tak je supermatka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
24.1.15 20:49
@AninkaCV píše:
@Loki01 @beckie a @quinny děkuji za Vaše názory :) když jsem pročítala diskuzi od začátku, měla jsem opravdu pocit, že jsou na emiminu přítomny pouze ovce bez pocitu zodpovědnosti za vlastní život a zdravía že tady jsem se svým názorem osamocena. Lamentace nad tím, že chudák miminko by určitě zemřelo kvůli nezodpovědnosti své strašné matky, protože se nechtěla nechat dobrovolně zmrzačit.. no comment. Hlavně že je oba dva zachránil vševědoucí a všemohoucí PAN doktor, který před nástřihem jasně viděl, že má miminko šňůru kolem krku 8o.

Musím říct, že mi je stydno za ty, které bagatelizují trauma ženy z nástřihu - vždyť když byla zásadně proti němu, je to skoro jako znásilnění (alespoň já bych to tak vnímala).

Doufám, že se dotyčná v daném případě odvolá a odvolací soud nebude její práva dál pošlapávat.

Já si tedy jako ovce nepřipadám, a mám pocit, že nešlo o život, ale rostřiženou kačenu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
24.1.15 20:50

Některé ženské rodit za trest.Za chvíli budou žalovat fakt, že jim porodník do milostivého rozkroku vůbec nahlédl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
24.1.15 20:53

@Helca729 @Burj Chalifa
Nekdo to damy ma proste jinak. Ja si treba myslim, ze je to moje kacena a moje pravidla. Vy si sve kaceny klidne nechte rozstrihavat jak se kazdemu zamane. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
24.1.15 20:55

@Burj Chalifa Je docela dobře možné, že to za chvíli přijde taky. Celkem často se setkávám s názorem, že gynekologové jsou úchylové a že není možné, aby si při vyšetření ženy neužívali.
Já teda nevím, ale při představě, že musím denně vyšetřit třeba dvacet pinďourů a ještě si ani nebudu moct vybrat, jak budou ty pinďoury a jejich majitelé vypadat, se mi spíš zvedá kufr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
24.1.15 20:57

@Loki01 Asi tak! Nevím, co je komu do toho, co si já (nebo kdokoliv jiný) nechá s „kačenou“ provádět. Stejně jako mě jedno, že pro vás je to výkladní skříň, nechápu co je vám do toho, že někdo to tak prostě nemá nastaveno. :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
24.1.15 21:00

@Terdul A do toho je Ti jako taky co? Vidím, že tady na emiminu je tolerance k odlišným názorům pomalu sprosté slovo. Jo ono je to opravdu šílené, když je žena uvědomělá, nenastoupí do porodnice s odevzdaným myšlaním alá mouchy snězte si mě, pane doktore hlavně rychle a potichu, a ví, co od porodu očekává. Normálně bych ty ženské rovnou posílala rodit do Bohnic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
24.1.15 21:00
@beckie píše:
@Loki01 Asi tak! Nevím, co je komu do toho, co si já (nebo kdokoliv jiný) nechá s „kačenou“ provádět. Stejně jako mě jedno, že pro vás je to výkladní skříň, nechápu co je vám do toho, že někdo to tak prostě nemá nastaveno. :nevim: :nevim: :nevim:

Tvoje kacena vybocuje se zajeteho prumeru. To se tady neodpousti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
24.1.15 21:02

@Loki01 :-D No jak koukám, taky asi ano! Ale dámy, já ji mám taky rozstříhanou, tak vo co vám go? :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
@Loki01 píše:
@Helca729 @Burj Chalifa
Nekdo to damy ma proste jinak. Ja si treba myslim, ze je to moje kacena a moje pravidla. Vy si sve kaceny klidne nechte rozstrihavat jak se kazdemu zamane. ;) [/citace

Ano mám to jinak, pokud se rozhodnu přivést na svět dítě tak, aby to bylo pro něj co nejlepší, musím počítat i s nastřižením kačeny. No a pokud odmítám vyšetření a případně nutné nástřihy odrodím dítě doma a neotravuji lékaře, kteří můžou v té době pomáhat někomu kdo o to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
@Loki01 píše:
Prosimte co presne se ti nelibi? Ja mam pocit, ze mi zase nerozumis ty a od zacatku jsi pekne nabrnkla a zacinas me pomalinku ale jiste urazet. Co nechapes na mem predeslem prispevku?

predesly byl jednovetny
nepochopeni meho vyjadreni ciselo z tohoto:

@Loki01 píše:
No jo no, ale to je prave ono. Doktori se casto ohaneji tim, ze prece pacienti nechapou a oni to vi prece lip.
Kdyz si nekdo neco vylozene nepreje tak by ho jeho prani melo byt respektovano. Dite podle vseho problem nemelo a pokud je neco takoveho v planu napsano tak se ji proste meli zeptat a zkontrolovat. Nechce, nechce. Hotovo. Zadne extra dramo se podle vseho nekonalo, matka je svepravna.
Pokud by se potom natrhla spatne tak je to samozrejme jeji problem a nema narok doktory soudit.
Jenze soud bude spolehat na nazory doktoru a dalsich doktoru a ti se samozrejme vsichni podrzi a taky moc nevi, protoze tam nebyli.

ja ale vubec nepsala o tom, ze se nema respektovat prani rodicky
ja psala pouze o tom, ze to prani musi byt vysloveno v situaci, kdy rodicka je zjevne pri plnem vedomi, orientovana a chape situaci a byla seznamena s riziky.
Coz v okamzku probihajici druhe doby porodni asi moc nejde.
A pokud to mela v porodnim planu, o tom jsem psala pouze tolik, ze ho v tom spechu zrejme nikdo necetl. Porodni plany jsou nekdy taky vypracovane mnohostrankove texty a pri prekotnem porodu by se asi nikomu nelibilo, kdyby si PA nekam sedla a podrobne si to studovala. Pokud by to ale udelala, stejne az by narazila na odmitnuti nastrihu, musela by se ujistit, ze rodicka vi, oc presne jde.
Pokud pacient cokoli odmitne ve stavu, kdy neni plne orientovany a neni seznamen se vsemi riziky, jeho odmitnuti nema pravni vahu a za dusledky nese zodpovednost lekar.

Tyhle okolnosti my nevime, ale byly zname u soudu ktery rozhodl. Z toho, jak rozhodl, lze usuzovat, ze zrejme nebyly splneny podminky odmitnuti vykonu, ktrery lekar povazoval za nezbytny.
Kdyby ty podminky byly splneny, tak by soud dal zapravdu rodiice, protoze skutecne ona muze rozhodovat o tom, co s ni bude delano.

To neni otazka toho, jak moc je nebo neni rozumne provadet nastrihy, jestli to pomuze zene nebo diteti. Neni to ani o tom, ze by nekdo nechtel respektovat jeji prani. Je to otazka splneni vsech nalezitosti vyjarderni toho prani, aby skutecne zodpovednost presla z lekare na tu rodicku. Aby pak nerikala „ja to nemyslela vazne, nevedela jsem, co rikam“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
24.1.15 21:05
@Helca729 píše:
@Loki01 píše:
@Helca729 @Burj Chalifa
Nekdo to damy ma proste jinak. Ja si treba myslim, ze je to moje kacena a moje pravidla. Vy si sve kaceny klidne nechte rozstrihavat jak se kazdemu zamane. ;) [/citaceAno mám to jinak, pokud se rozhodnu přivést na svět dítě tak, aby to bylo pro něj co nejlepší, musím počítat i s nastřižením kačeny. No a pokud odmítám vyšetření a případně nutné nástřihy odrodím dítě doma a neotravuji lékaře, kteří můžou v té době pomáhat někomu kdo o to stojí.

Hm, takže ženy, které by rády porodily přirozeně v prostředí, kde je budou respektovat a zároveň pod lékařským dohledem tedy nemají nárok. Vítejme v ČR!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
24.1.15 21:05

Dneska každá Mařena jen z titulu vlastnictví kačeny rozumí porodu jako primář. Nebo asespoň si to naivně myslí. Že do těch špitálů s porodem vůbec lezete, když tam tak rádi a vědomě všem, chudinkám rodičkám ubližují. Určitě to dělají naschvál, aby to maminky co nejvíce bolelo.

Příspěvek upraven 24.01.15 v 21:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky