Nástřih proti vůli rodičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
24.1.15 18:41
@Loki01 píše:
Nic takového jsem ja neřekla. Mela bys reagovat na to co jsem rekla ja a ne na to si myslíš, ze si myslim. Lidi se trhají, to je normalni. Tady je lepsi, kdyz se žena sama natrhne, lip se to hojí než nástrih.
Moje absolutne zjednodušená téze je vyplodem tvoji zmanipulované mysli.

WHO je třeba taky proti
http://umm.edu/…y/episiotomy
Někdy nástrih třeba je, ale v ČR se to proste děla u každého porodu. Třeba u toho co tady jedna uživatelka popsala.

Příspěvek upraven 24.01.15 v 16:57

Nedělá, já ho nemám. Neměla jsem žádné speciální přání ani podmínky, byla jsem poslušný pacient a nástřih mi neudělali. Přesto si myslím, že šití jsem měla asi tak stejně jako by bylo s nástřihem, ale jsem ráda že jsme to zvládli bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
24.1.15 18:58
@Terdul píše:
Ty jsi z oboru, že se oháníš odbornou literaturou? Protože něco si přečíst je jedna věc, ale rozumět tomu a správně to vyhodnotit věc druhá.

Jsem taky doktorka, jen ne clinican.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
24.1.15 18:59
@iiiv píše:
@Loki01 no a vidíš to, já četla že v ČR se dělá nástřih zhruba ve 48% případů :lol:

To je dost ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
24.1.15 19:00
@Pudloslava píše:
ja taky nechapu, proc jsem takovy urputny zastance nastrihovani a hlavne kdy jsem se jim stala a ze jsem si toho nevsimla.

Proste mi to tak pripadlo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
24.1.15 19:07

Já hlavně nechápu, kde všechny berete tu drzost soudit někoho na základě novinového článku. Nikdo jste na tom sále nebyli, nikdo nevíte, co ve skutečnosti zapříčinilo to, že ji někdo musel fyzicky bránit. To, že vy byste se nechali nastřihnout ke krku automaticky neodepírá právo žádné ženy na opačný názor. Je mi zle z toho, jak je člověk automaticky odsuzován za to, že nezapadá do škatulky.
To, že existují ženy, které jsou ochotny přijmout veškerou odpovědnost za své rozhodnutí, i když může být fatální, je prostě fakt. Tečka. Co je vám do toho? Nikdo neví, zda-li lékař opravdu zachraňoval dítě, nebo se to tak raději zaonačilo. Nikdo neví vůbec nic. Ale všichni víte, že nástřih je vlastně fajnový, tak o co jí šlo. Dámy, dámy. To, že s váma u porodu mohly dělat stojky, neznamená, že to tak automaticky musí cítit každá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.1.15 19:12
@Loki01 píše:
Proste mi to tak pripadlo. :nevim:

si to precti znova
po tom, jak je nastrih potreba a jak moc se v CR provadi, jsem nepsala vubec a ani tomu nerozumim.
Zvazovala jsem, jakym zpusobem mohla matka vyjadrit nesouhlas s vykonem, zda to vubec slo a zda uz nebyla v situaci, kdy byly pochybnosti o cistote jejiho uvazovani a tudit by nesouhlas byl stejne neplatny a pripadne negativni nasledky neprovedeni toho vykkonu by odskakal lekar.
O tom, ze se to pravdepodobne rozebiralo u toho soudu a my vime prd o detailech.

kdyby matka davala zretelne najevo svuj nesouhlas prede svedky a soucasne by se zdalo, ze je plne pri smyslech a jedna racionalne, tak by ji zrejme soud dal zapravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
24.1.15 19:20
@Pudloslava píše:
si to precti znova
po tom, jak je nastrih potreba a jak moc se v CR provadi, jsem nepsala vubec a ani tomu nerozumim.
Zvazovala jsem, jakym zpusobem mohla matka vyjadrit nesouhlas s vykonem, zda to vubec slo a zda uz nebyla v situaci, kdy byly pochybnosti o cistote jejiho uvazovani a tudit by nesouhlas byl stejne neplatny a pripadne negativni nasledky neprovedeni toho vykkonu by odskakal lekar.
O tom, ze se to pravdepodobne rozebiralo u toho soudu a my vime prd o detailech.kdyby matka davala zretelne najevo svuj nesouhlas prede svedky a soucasne by se zdalo, ze je plne pri smyslech a jedna racionalne, tak by ji zrejme soud dal zapravdu

No jo no, ale to je prave ono. Doktori se casto ohaneji tim, ze prece pacienti nechapou a oni to vi prece lip.
Kdyz si nekdo neco vylozene nepreje tak by ho jeho prani melo byt respektovano. Dite podle vseho problem nemelo a pokud je neco takoveho v planu napsano tak se ji proste meli zeptat a zkontrolovat. Nechce, nechce. Hotovo. Zadne extra dramo se podle vseho nekonalo, matka je svepravna.
Pokud by se potom natrhla spatne tak je to samozrejme jeji problem a nema narok doktory soudit.
Jenze soud bude spolehat na nazory doktoru a dalsich doktoru a ti se samozrejme vsichni podrzi a taky moc nevi, protoze tam nebyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.1.15 19:22
@Loki01 píše:
No jo no, ale to je prave ono. Doktori se casto ohaneji tim, ze prece pacienti nechapou a oni to vi prece lip.
Kdyz si nekdo neco vylozene nepreje tak by ho jeho prani melo byt respektovano. Dite podle vseho problem nemelo a pokud je neco takoveho v planu napsano tak se ji proste meli zeptat a zkontrolovat. Nechce, nechce. Hotovo. Zadne extra dramo se podle vseho nekonalo, matka je svepravna.
Pokud by se potom natrhla spatne tak je to samozrejme jeji problem a nema narok doktory soudit.
Jenze soud bude spolehat na nazory doktoru a dalsich doktoru a ti se samozrejme vsichni podrzi a taky moc nevi, protoze tam nebyli.

nezlob se, ale ty mas problem pochopit psany text. Anebo to misinterpretujes zamerne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
24.1.15 19:23
@Loki01 píše:

Někdy nástrih třeba je, ale v ČR se to proste děla u každého porodu. Třeba u toho co tady jedna uživatelka popsala.

Příspěvek upraven 24.01.15 v 16:57

Co je to za blbost? Mě ho taky nedělali, a to jsem se mu ani nechtěla nijak bránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
24.1.15 19:24
@beckie píše:
Já hlavně nechápu, kde všechny berete tu drzost soudit někoho na základě novinového článku. Nikdo jste na tom sále nebyli, nikdo nevíte, co ve skutečnosti zapříčinilo to, že ji někdo musel fyzicky bránit. To, že vy byste se nechali nastřihnout ke krku automaticky neodepírá právo žádné ženy na opačný názor. Je mi zle z toho, jak je člověk automaticky odsuzován za to, že nezapadá do škatulky.
To, že existují ženy, které jsou ochotny přijmout veškerou odpovědnost za své rozhodnutí, i když může být fatální, je prostě fakt. Tečka. Co je vám do toho? Nikdo neví, zda-li lékař opravdu zachraňoval dítě, nebo se to tak raději zaonačilo. Nikdo neví vůbec nic. Ale všichni víte, že nástřih je vlastně fajnový, tak o co jí šlo. Dámy, dámy. To, že s váma u porodu mohly dělat stojky, neznamená, že to tak automaticky musí cítit každá.

A tys tam byla, že tvrdíš něco o obraně? Co když to bylo napadení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
24.1.15 19:46
@Pudloslava píše:
nezlob se, ale ty mas problem pochopit psany text. Anebo to misinterpretujes zamerne?

A proc si vykladas jako utok proti sobe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
24.1.15 19:48

@radúna No představ si, že nebyla. To je ale překvapení. Takže to tedy bylo dle tvého názoru tak, že doprovod bezdůvodně napadl lékaře, ano? Mně to naopak připadá, že doprovod fyzicky lékaři bránil provést zákrok, který si rodička nepřála. No budiž, tak či tak, to nic nemění na tom, že i kdyby se ta žena rozhodla postavit se tam na hlavu, podepsala revers a nesla za toto odpovědnost, je to čistě a jen její věc. A zdejší, ale mě nastřihli, moji tetu nastřihli, a je to v pohodě, je naprosto irelevantní. Ale jo, nedivím se, v době, kdy si maminky chodí do porodnici odpočívat a veškerou odpovědnost přenechávají personálu a lékařům jiné názory asi ani čekat nemohu. Tímto pro mne debata končí, neb nehodlám ztrácet čas slovíčkařením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
24.1.15 20:02

@Loki01 @beckie a @quinny děkuji za Vaše názory :) když jsem pročítala diskuzi od začátku, měla jsem opravdu pocit, že jsou na emiminu přítomny pouze ovce bez pocitu zodpovědnosti za vlastní život a zdraví a že tady jsem se svým názorem osamocena. Lamentace nad tím, že chudák miminko by určitě zemřelo kvůli nezodpovědnosti své strašné matky, protože se nechtěla nechat dobrovolně zmrzačit.. no comment. Hlavně že je oba dva zachránil vševědoucí a všemohoucí PAN doktor, který před nástřihem jasně viděl, že má miminko šňůru kolem krku 8o.

Musím říct, že mi je stydno za ty, které bagatelizují trauma ženy z nástřihu - vždyť když byla zásadně proti němu, je to skoro jako znásilnění (alespoň já bych to tak vnímala).

Doufám, že se dotyčná v daném případě odvolá a odvolací soud nebude její práva dál pošlapávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.1.15 20:07
@Loki01 píše:
A proc si vykladas jako utok proti sobe?

co si vykladam, jako utok proti sobe? Ze vubec nechapes, o cem pisu? To si nevykladam jako utok, spis to ve me vzbuzuje pochybnosti o tvych znalostech problematiky, protoze kdovico jsi vlastne cetla.

me tvoje reakce na me prijdou asi tak adekvatni, jako kdybych napsala v textu ze mam doma CDrom a ty bys me obvinila z rasismu.

Teda neni v tom jazykova bariera? nerada bych ti krivdila, zijes v zahranici…ale krucipisek tvrdis o sobe, ze jsi doktorka, tak snad musis chapat obsah textu a ne se chytat jednotlivych slov.

Příspěvek upraven 24.01.15 v 20:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
24.1.15 20:08

Doufám, že odvolací soud bude mít stejně rozumný názor jako ten prvoinstanční. Za nemalé prohrané soudní poplatky mohla tato supermatka místo kravin investovat do dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí