Nástřih proti vůli rodičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
24.1.15 15:40

Nevim co se řeší..no bože..tak má nástřih..já byla střižena dvakrát, nikdo se mě nikdy neptal ( ale je fakt že dopředu jsem ani nic neříkala ), dvakrát mě šili bez umrtvení a přežila jsem to..porod bolel víc než pár stehů :nevim: RAději to, než se potrhat až k řitce..( jen málo žen rodí bez roztrhnutí se, nebo nástřihu )

• Citovat
  • Upravit
smurfka
24.1.15 15:41
@iiiv píše:
@quinny by mě zajímalo, jakou paseku může udělat nástřih hráze na psychice 8o

bych řekla asi strah z následného sexu ne? že to bude bolet, že se to znova potrhá atd. atd..

• Citovat
  • Upravit
36504
24.1.15 15:41

Strašně se s tím nadělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.1.15 15:44

No pokud je to takj, ze zakony nechrani dite proti zvuli matky(coz nevim, jak presne je, ale hadam, ze to tak je), tak muzeme na jedne strane iniciovat zmenu zakona, na druhe strane opravdu asi meli nechat miminko pridusit aby se vyhovelo matce.
Nicmene pravnici a soudy toto vedi. Pokud rozhodli takto, tak zrejme meli k dispozici informace o tom, ze se matce skutecne nedalo vyhovet - napriklad nebyl cas studovat porodni plan (ktery si nektere zeny pisi neuveritelne dlouhy) a jeji aktualni zdravotni stava dusevni rozpolozeni svedcily o tom, ze v tu danou chvili nebyla schopna dostatecne posoudit svou situaci a rozhodnout nebo se tak zdala. Negativni revers taky nemuze podepsat osoba pod vlivem drog ci nesvepravna, kdo vi, co tam ta zenska predvadela. Mozna personal usoudil, ze je z porodnich bolesti prilis mimo, nez aby byla schopna racionalne uvazovat.

a kdo vi, jak moc se proti nastrihu vyjadrovala. Bylo to porodnim planu, ktery asi nikdo z casovych duvodu necetl a tak nesouhlas nepredpokladali. Co ja jsem videla nastrihy (pred 10 lety na skole), tak to probihalo asi takto „vypada to, ze se trhnete, je treba to nastrihnout, smik“. Ono v okamziku, kdy se to tam napina az trha a hlava se cpe ven neni prilis prostoru to nejak rozebirat.
Takze pokud behem tech 46 minut opakovane nevykrikovala „hlavne me nestrihejte“, ackoli to jeste nebylo aktualni, tak v ten moment uz proste nemela prostor.

Souhlas s episio je hadam v papirech, ktere se vyplnuji pri prijmu. Tam je asi prostor domluvit se s dr, jestli nastrih „jasne ano“, „jen v nejnutnejsim pripade“, „ne nikdy“. V pripade „ne, nikdy“ by rodicka urcite musela take podepsat, ze si uvedomuje a akceptuje a bere na sebe vse, co se muze jejimu miminku a ji kvuli neprovedenemu nastrihu stat. A smrt obou by tam urcite nechybela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
24.1.15 15:45
@iiiv píše:
@quinny by mě zajímalo, jakou paseku může udělat nástřih hráze na psychice 8o

Tady jde spis o to, ze člověk ma právo rozhodovat o tom co se smí a nesmí s jeho tělem dělat. A oni to dělají kvůli tomu, ze jsou zvykli a hotovo. A taky aby to bylo rychlejší. V jiných zemích to jde i bez nastrihu a nikdo tam netrpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
24.1.15 15:47

@bozska-mrcha jenže oni argumentují tím, že zachránili dítě, ne tím, že zachránili nástřihem hráz matce. A tom u rychlého porodu docela pochybuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
24.1.15 15:49

@Pudloslava
Tak mi vysvětli proc se na západe nestriha a děti nam tu neumírají?
Proc se tohle uz nepraktikuje kdyz je to takova zázračna věc? V naprosté většině pripadu je to úplne zbytečne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
24.1.15 15:53

@4family i to je možné, nejedno dítě se sekne s doslova modrá několik minut. Co se týče nástřihu, dělá z toho žalobkyně zbytečný cirkus a krvácí na malichernosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.1.15 16:00
@Loki01 píše:
@Pudloslava
Tak mi vysvětli proc se na západe nestriha a děti nam tu neumírají?
Proc se tohle uz nepraktikuje kdyz je to takova zázračna věc? V naprosté většině pripadu je to úplne zbytečne.

prosimte ja vubec nechapu, nac narazis. Ja jsem o vyhodach a nevyhodach nastrihu vubec nepsala. :-)
Nicmene super, ze na zapade maji nulovou novorozeneckou umrtnost, to jim preju, odkdy? Od te doby co nenastrihuji vubec nikoho? A co je vlastne zapad?
A vis, ze v Africe, kde hadam nebude nikdo pochybovat, ze se rodi ultraprirozene a nestriha se, ma Uniceff rozjety program na reseni devastujicich porodnich poraneni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
24.1.15 16:01
@bozska-mrcha píše:
@4family i to je možné, nejedno dítě se sekne s doslova modrá několik minut. Co se týče nástřihu, dělá z toho žalobkyně zbytečný cirkus a krvácí na malichernosti

Hysterčením u soudu si vydupala leda úhradu echt nemalých soudních poplatků. Dobře jí tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
24.1.15 16:04
@bozska-mrcha píše:

Tak to neznám, mě u rychlého porodu zakázali tlačit po asi 3 sekundách, aby si Mudr. nachystala nástroj, pak ať zatlačím-šmik a dítko ze mě vyletělo. Dítko apgar 10. Tak to nás zachránila asi oba. Bolelo mě to jako prase dalších 20 hodin, konkrétně hematom v místě nástřihu-otok.
Příště jsem šla rodit radši jinam. Další 2 porody na 1 zatlačení a bez zachraňování a bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
24.1.15 16:10

@4family po bitvě je každý generál :roll: jednou jdu zkrátka do porodnice rodit a pokud mám tu možnost, vyberu si porodnici kde jsou mým tužbám o přirozeném porodu nakloněni.
Příběh z článku na mě dělá jen dojem, že prostě nebylo po jejím…ona zdravá, dítě taky…tedy mnoho humbuku pro nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
24.1.15 16:13
@Pudloslava píše:
prosimte ja vubec nechapu, nac narazis. Ja jsem o vyhodach a nevyhodach nastrihu vubec nepsala. :-)
Nicmene super, ze na zapade maji nulovou novorozeneckou umrtnost, to jim preju, odkdy? Od te doby co nenastrihuji vubec nikoho? A co je vlastne zapad?
A vis, ze v Africe, kde hadam nebude nikdo pochybovat, ze se rodi ultraprirozene a nestriha se, ma Uniceff rozjety program na reseni devastujicich porodnich poraneni?

Jasne ze psala. Chtěla si děsit podepisování papíru s „nebezpečím nenastrihovani“.
O nulové úmrtnosti jsem nepsala, mluvila jsem relativně. Samozřejmě.

Tak třeba Skandinávie je na tom výborne a nastrihu se tam opravdu tolik nedělá.
Proc tady tahás Afriku? Nebuď hystericka. Přirovnávát porod bez nastrihu s porodem v Africe :roll:

Příspěvek upraven 24.01.15 v 16:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
24.1.15 16:15
@4family píše:
Tak to neznám, mě u rychlého porodu zakázali tlačit po asi 3 sekundách, aby si Mudr. nachystala nástroj, pak ať zatlačím-šmik a dítko ze mě vyletělo. Dítko apgar 10. Tak to nás zachránila asi oba. Bolelo mě to jako prase dalších 20 hodin, konkrétně hematom v místě nástřihu-otok.
Příště jsem šla rodit radši jinam. Další 2 porody na 1 zatlačení a bez zachraňování a bez problémů.

To víš, ze vas zachránila!
Takhle se to proste v ČR u porodu děla uz 100 let a je to moc super.

Tady znám asi 50 holek co rodily a jedna jediná mela nástrih (mela kleste). Samozřejmě se vsechny děti udusily a matky jsou taky mrtve. Ty co přežily se pomocuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.1.15 16:49
@Loki01 píše:
Jasne ze psala. Chtěla si děsit podepisování papíru s „nebezpečím nenastrihovani“.
O nulové úmrtnosti jsem nepsala, mluvila jsem relativně. Samozřejmě.

Tak třeba Skandinávie je na tom výborne a nastrihu se tam opravdu tolik nedělá.
Proc tady tahás Afriku? Nebuď hystericka. Přirovnávát porod bez nastrihu s porodem v Africe :roll:

Příspěvek upraven 24.01.15 v 16:21

no samozrejme, v reversu to je, ikdyz pravdepodobnost je velmi mala, tak je to vzdycky. To same mas v pribalovych letacich u leku - vypsana i ta nejnemoznejsi rizika. Lidi tom tak chtej - zaridili si to svymi zalobami.

pockat, v africe je porod veden jak jen prirozene to jde. Zadna porodni luzka, zadny oxytocin, zadne urychlovani porodu, zadne nastrihy… to je preci to idealni, aby se zečny netrhly, ne? Neprosazuje se tady iluze, ze natrzeni je zpusobeno neprirozenym nesetrnym vedenim porodu a jeho urychlovanim?
Ale ta afrika byla protiklad tvoji absurdni zjednodusene teze, ze na zapade nenastrihavaj a deti jim neumiraj - tak v Africe nenastrihavaj, o deckach ani nemluvim, ale rozhodne zeny tam trpej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí