Nástřih proti vůli rodičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10287
24.1.15 17:00

@Loki01 no co si myslí WHO bych sem moc netahala, bo většina jejího myšlení hozená na papír je dobrá tak akorát jako podložka do klece pro ptáky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
24.1.15 17:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.15 17:02

@Loki01 fuuj tajxl… No ja se mam teda na co tesit v cervnu rodim tak tfuy tfuuuy… I vam ostatnim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
24.1.15 17:03
@donaga píše:
Nesouhlasím, ástřih se v ČR u každého porodu nedělá, vím to z vlastní zkušenosti. A ještě podotýkám, že nástřih proveden nebyl proto, že by dotyčná rodička podlala „kolkovanoužádost“ s přáním nenstřihávat, ale lékař prostě při poorodu zhodnotil, že nástřih zapotřebí není.

To jsem rada. Moc často tohle neslysim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
24.1.15 17:04
@bozska-mrcha píše:
@Loki01 no co si myslí WHO bych sem moc netahala, bo většina jejího myšlení hozená na papír je dobrá tak akorát jako podložka do klece pro ptáky :roll:

Aha. Tak to jo… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
24.1.15 17:06
@SnažilKasandra píše:
@Loki01 fuuj tajxl… No ja se mam teda na co tesit v cervnu rodim tak tfuy tfuuuy… I vam ostatnim

Snad budes mít někoho normálního. Moc ti to přeju. A taky i kdyz te nástrihnou tak to jeste neznamena, ze se to stane. Někdy je to opravdu potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.15 17:10

@Loki01 v brne si moc nevyberu :D to je o stesti… kdo kdy ma sluzbu a kdo ma zrovna jaky den a naladu. Bude teplo a slunicko tak snad bude veselo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
24.1.15 17:13
@Loki01 píše:
To víš, ze vas zachránila!
Takhle se to proste v ČR u porodu děla uz 100 let a je to moc super.Tady znám asi 50 holek co rodily a jedna jediná mela nástrih (mela kleste). Samozřejmě se vsechny děti udusily a matky jsou taky mrtve. Ty co přežily se pomocuji.

Samozřejmě, v tu chvíli jsem si myslela, že mě zachránila minimálně od dlouhého a bolestivého tlačení a byla jsem vděčná, že to mám za sebou. To až u druhého porodu jsem zjistila, že když mi dovolili tlačit dříve, nedostavily se kontrakce vyrážející dech, dovedu dítě vytlačit na 1 zatlačení, tak až pak mi došlo, že i to hledisko urychlení porodu násřihem se prvně nekonalo, protože než si nachystala nástroj, měla bych dítko venku vlastním přičiněním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.1.15 17:16
@Loki01 píše:
@Pudloslava
Tak mi vysvětli proc se na západe nestriha a děti nam tu neumírají?
Proc se tohle uz nepraktikuje kdyz je to takova zázračna věc? V naprosté většině pripadu je to úplne zbytečne.

mozna jsi to nemyslela, ale napsala jsi tohle.
tak v africe se jim to zrejme tak dobre nehoji.
Oboji je silne zjednodusene, jen jsem ti odpovedela tvou vlastni retorikou, to se na me nemuzes zlobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
24.1.15 17:18
@SnažilKasandra píše:
@Loki01 v brne si moc nevyberu :D to je o stesti… kdo kdy ma sluzbu a kdo ma zrovna jaky den a naladu. Bude teplo a slunicko tak snad bude veselo :D

Rodila jsem druhé v Brně Bohunicích, PA jsem řekla, že nástřih jen v nutném případě a ona mi odpověděla, že ho automaticky opravdu nedělají. No a zvládla jsem to bez něj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
24.1.15 17:22
@Pudloslava píše:
mozna jsi to nemyslela, ale napsala jsi tohle.
tak v africe se jim to zrejme tak dobre nehoji.
Oboji je silne zjednodusene, jen jsem ti odpovedela tvou vlastni retorikou, to se na me nemuzes zlobit.

Ale v jinych zemich se opravdu tak jako v CR nastrih nedela a opravdu tam deti jako na bezicim pase na uduseni neumiraji.

V Africe je rozdil uplne v celem systemu (ktery tam v podstate neni), takze je tak variabilit, ze ji do toho tahat nemuzes. A Africe si asi o sterilite muzou nechat zdat takze tam je uplne jedno kdo se jak natrhl nebo nastrihl.
Nechapu proc ji sem neustale tahas a proc si takovy urputny zastance nastrihovani i kdyz odborna literatura rutinni episiotomii nedoporucuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.1.15 17:25
@Loki01 píše:
Ale v jinych zemich se opravdu tak jako v CR nastrih nedela a opravdu tam deti jako na bezicim pase na uduseni neumiraji.V Africe je rozdil uplne v celem systemu (ktery tam v podstate neni), takze je tak variabilit, ze ji do toho tahat nemuzes. A Africe si asi o sterilite muzou nechat zdat takze tam je uplne jedno kdo se jak natrhl nebo nastrihl.
Nechapu proc ji sem neustale tahas a proc si takovy urputny zastance nastrihovani i kdyz odborna literatura rutinni episiotomii nedoporucuje.

ja taky nechapu, proc jsem takovy urputny zastance nastrihovani a hlavne kdy jsem se jim stala a ze jsem si toho nevsimla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
24.1.15 17:32

Myslím, že už se tady chytáte za slovíčka. Nevím, co má společné nástřih a dušení dítěte. Také nejsem fanda rutiných nástřihů, ale v případě, že se kůže hodně napíná a hrozí ruptura, tak je lepší nástřih už z důvodu lepšího šití, než když je svalovina potrhaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
24.1.15 17:58

Afrika nebo „západ“, myslím, že porod je v podstatě stejná záležitost všude.

Jenže nikdo z nás tam nebyl a kdo ví, jak to na tom sále tehdy opravdu probíhalo. Novinové články mají jaksi sklon nebýt přesné :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
24.1.15 18:06

@Loki01 no a vidíš to, já četla že v ČR se dělá nástřih zhruba ve 48% případů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí