Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Loki01 no co si myslí WHO bych sem moc netahala, bo většina jejího myšlení hozená na papír je dobrá tak akorát jako podložka do klece pro ptáky ![]()
@Loki01 fuuj tajxl… No ja se mam teda na co tesit v cervnu rodim tak tfuy tfuuuy… I vam ostatnim
@donaga píše:
Nesouhlasím, ástřih se v ČR u každého porodu nedělá, vím to z vlastní zkušenosti. A ještě podotýkám, že nástřih proveden nebyl proto, že by dotyčná rodička podlala „kolkovanoužádost“ s přáním nenstřihávat, ale lékař prostě při poorodu zhodnotil, že nástřih zapotřebí není.
To jsem rada. Moc často tohle neslysim.
@bozska-mrcha píše:
@Loki01 no co si myslí WHO bych sem moc netahala, bo většina jejího myšlení hozená na papír je dobrá tak akorát jako podložka do klece pro ptáky
Aha. Tak to jo… ![]()
@SnažilKasandra píše:
@Loki01 fuuj tajxl… No ja se mam teda na co tesit v cervnu rodim tak tfuy tfuuuy… I vam ostatnim
Snad budes mít někoho normálního. Moc ti to přeju. A taky i kdyz te nástrihnou tak to jeste neznamena, ze se to stane. Někdy je to opravdu potřeba.
@Loki01 v brne si moc nevyberu
to je o stesti… kdo kdy ma sluzbu a kdo ma zrovna jaky den a naladu. Bude teplo a slunicko tak snad bude veselo ![]()
@Loki01 píše:
To víš, ze vas zachránila!
Takhle se to proste v ČR u porodu děla uz 100 let a je to moc super.Tady znám asi 50 holek co rodily a jedna jediná mela nástrih (mela kleste). Samozřejmě se vsechny děti udusily a matky jsou taky mrtve. Ty co přežily se pomocuji.
Samozřejmě, v tu chvíli jsem si myslela, že mě zachránila minimálně od dlouhého a bolestivého tlačení a byla jsem vděčná, že to mám za sebou. To až u druhého porodu jsem zjistila, že když mi dovolili tlačit dříve, nedostavily se kontrakce vyrážející dech, dovedu dítě vytlačit na 1 zatlačení, tak až pak mi došlo, že i to hledisko urychlení porodu násřihem se prvně nekonalo, protože než si nachystala nástroj, měla bych dítko venku vlastním přičiněním.
@Loki01 píše:
@Pudloslava
Tak mi vysvětli proc se na západe nestriha a děti nam tu neumírají?
Proc se tohle uz nepraktikuje kdyz je to takova zázračna věc? V naprosté většině pripadu je to úplne zbytečne.
mozna jsi to nemyslela, ale napsala jsi tohle.
tak v africe se jim to zrejme tak dobre nehoji.
Oboji je silne zjednodusene, jen jsem ti odpovedela tvou vlastni retorikou, to se na me nemuzes zlobit.
@SnažilKasandra píše:
@Loki01 v brne si moc nevyberuto je o stesti… kdo kdy ma sluzbu a kdo ma zrovna jaky den a naladu. Bude teplo a slunicko tak snad bude veselo
Rodila jsem druhé v Brně Bohunicích, PA jsem řekla, že nástřih jen v nutném případě a ona mi odpověděla, že ho automaticky opravdu nedělají. No a zvládla jsem to bez něj..
@Pudloslava píše:
mozna jsi to nemyslela, ale napsala jsi tohle.
tak v africe se jim to zrejme tak dobre nehoji.
Oboji je silne zjednodusene, jen jsem ti odpovedela tvou vlastni retorikou, to se na me nemuzes zlobit.
Ale v jinych zemich se opravdu tak jako v CR nastrih nedela a opravdu tam deti jako na bezicim pase na uduseni neumiraji.
V Africe je rozdil uplne v celem systemu (ktery tam v podstate neni), takze je tak variabilit, ze ji do toho tahat nemuzes. A Africe si asi o sterilite muzou nechat zdat takze tam je uplne jedno kdo se jak natrhl nebo nastrihl.
Nechapu proc ji sem neustale tahas a proc si takovy urputny zastance nastrihovani i kdyz odborna literatura rutinni episiotomii nedoporucuje.
@Loki01 píše:
Ale v jinych zemich se opravdu tak jako v CR nastrih nedela a opravdu tam deti jako na bezicim pase na uduseni neumiraji.V Africe je rozdil uplne v celem systemu (ktery tam v podstate neni), takze je tak variabilit, ze ji do toho tahat nemuzes. A Africe si asi o sterilite muzou nechat zdat takze tam je uplne jedno kdo se jak natrhl nebo nastrihl.
Nechapu proc ji sem neustale tahas a proc si takovy urputny zastance nastrihovani i kdyz odborna literatura rutinni episiotomii nedoporucuje.
ja taky nechapu, proc jsem takovy urputny zastance nastrihovani a hlavne kdy jsem se jim stala a ze jsem si toho nevsimla.
Myslím, že už se tady chytáte za slovíčka. Nevím, co má společné nástřih a dušení dítěte. Také nejsem fanda rutiných nástřihů, ale v případě, že se kůže hodně napíná a hrozí ruptura, tak je lepší nástřih už z důvodu lepšího šití, než když je svalovina potrhaná.
Afrika nebo „západ“, myslím, že porod je v podstatě stejná záležitost všude.
Jenže nikdo z nás tam nebyl a kdo ví, jak to na tom sále tehdy opravdu probíhalo. Novinové články mají jaksi sklon nebýt přesné
.
@Loki01 no a vidíš to, já četla že v ČR se dělá nástřih zhruba ve 48% případů ![]()