Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Pudloslava píše:
tak v tom pripade bych se cilila, ze zdrzovali sekci nejakym papirovanim…
Ne, byla to opravdu rychlovka.
@Pudloslava píše:
tobe to pripada tak, me to zase pripada, ze nejaka naboostrovana konfliktni samoliba medicka vyvolavajici konflikty mela pocit, ze snedla salamounovo visco…
je to dojmologie, od toho jsou ty soudy a fakta, dojmologickou diskusi se mi vest nechce.
I kdyby. Ma narok rozhodovat o svem tele. ![]()
A o tom to prece je.
@Loki01 píše:
Ne, byla to opravdu rychlovka.
V te chvilicce ti stihli podrobvne vysvetlit vsechna rizika provedeni i neprovedeni vykonu? Nebo jsi spis byla rozumna zenska a bala si se o dite, takze kdyz ti rekli „je nutny cisar, decku padaji ozvy, tady to podepiste“, tak jsi ani nepipla? Co by se stalo, kdybys zacla o tu indikaci rozporovat a diskutovat o ni? Ditko by ti umrelo?
Taky jsem mela akutni sekci, zdaleka ne tak akutni, jako ty, ale rizika mi nikdo v tu chvili nevysvetloval. Ale znala jsem je, bylo to v papirech vyplnovanych u prijmu, ktere jsme dostali dokonce jeste predem na nejake poradne. Bylo to pomerne hodne papiru, urcite bych je nechtela studovat a rozvazovat v okamziku, kdy decku padaji ozvy a je treba jednat.
@Loki01 píše:
I kdyby. Ma narok rozhodovat o svem tele.
A o tom to prece je.
ano, ale… v tuto chvili se nam debata zacykluje a myslim, ze bude rozumne neplevelit to tu tim, ze bych se reverberovala
@iiiv píše:
@quinny by mě zajímalo, jakou paseku může udělat nástřih hráze na psychice
obrovskou. Budes se mozna divit ale prirovnava se to ke znasilneni.
@Michelangelo píše:
@quinny, naše reakce sis vysvětlila špatně a ještě sis tam něco přimyslela navíc. Paní žalobkyně porodila UŽ v r. 2007. Nechceš doufám zpochybnit, že UŽ má nástřih dávno zahojený? Takže reakce byla konkrétně na tuhle trefnou poznámku, což se dalo jasně pochopit z citace. Nešlo o žádný výsměch žalobkyni - natož „výsměch ženám“ - jak sis přidala. Vidíš tam něco, co tam vidět chceš, ale pže to tam nebylo, tak sis to jednoduše upravila. Moje citace mluví jasně, na co jsem reagovala, tak si tam prosím nepřidávej nic, co tam není. Děkuji.
Pravdepodobne ano i kdyz znam i zeny, ktere po nastrihu skoncili i s vyvodem a leceni se protahlo na roky, takze za me, ne ani tahle poznamka nebyla od vas na miste.
Me to proste prislo nevhodne, konec tecka, je to muj nazor, na tom se neni o cem dohadovat ![]()
@Pudloslava no ono jde v nasich porodnicich spise o to, aby to tve…„mozna personal usoudil, ze je z porodnich bolesti prilis mimo…“…se jaksi neaplikovalo pausalne, aneb jak uz tu nekdo psal, my jsme studovali, tudiz mi vime co je pro vas nejlepsi…
Nástřih = znásilnění? Tak se vraťe zpět na stromy, zapomeňte, že existují něco jako porodnice a lékaři, kteří těch porodů provedli x krát více než Vy a svoji odbornost danou jen vlastnictvím vaginy uplatňujte jen v buši. A doktory už nebuzerujte a přítomností v porodnici nezatěžujte. Stejně pro ně nemáte jedinné dobré slovo, jsou pro Vás zbyteční a hloupí. Spokojenost a klid bude na obou stranách.
Příspěvek upraven 25.01.15 v 11:55
@quinny píše:
Pravdepodobne ano i kdyz znam i zeny, ktere po nastrihu skoncili i s vyvodem a leceni se protahlo na roky, takze za me, ne ani tahle poznamka nebyla od vas na miste.
Me to proste prislo nevhodne,konec tecka, je to muj nazor, na tom se neni o cem dohadovat
Stále máš problém přiznat, že jde o JEDEN KONKRÉTNÍ případ, JEDNU ŽENU a reakce na vtipnou poznámku. Né výsměch nějakým ženám. Ale tak tvůj arogantní výrok „konec tečka“, je dostatečně vypovídající. Arogance je paruka na duševní pleš ![]()
@Burj Chalifa jakykoliv vykon provedeny proti vuli pacienta myslim srovnani se znasilnenim snese.
Diky takovym jako ty je porad nase porodnictvi v mnoha vecech jako za opicema, bez respektu k rodicce (klobouk dolu pred vsemi porodniky kteri dokazou odhlednout od sve jesitnosti a vystoupit z vlastniho stinu).
Jinak mi tvoje argumentace prijde uboha a kdyby v kazde dobe nebyli lide kteri chteli neco vylepsit stale bychom na tech stromech byli vis ![]()
A mozna kdyz uz jsi u toho tak nam muzes napsat kolik tech porodu mas za sebou a kolik nastrihu ![]()
Jinak mam porodu za sebou docela dost, je to totiz muj obor, takze vim moc dobre o cem pisu ![]()
@Michelangelo ale prosimte mas oblibeny citat tak jsi ho zvladla pouzit, tak fajn. Komec tecka jsem pouzila pouze ve smyslu, ze jde o nazor a tento muj je jaksi nemenny zrejmestejne jako tvuj, tudiz nemelo smysl to nejak dal rozvadet.
A pokud jsi cetla diskusi celou tak jsi se mozna docetla i o konkretnich zkusenostech a lidech kterych se vas vysmech dotkl, tudiz to zrejme nebude jenom muj dojem
@beckie píše:
@radúna No představ si, že nebyla. To je ale překvapení. Takže to tedy bylo dle tvého názoru tak, že doprovod bezdůvodně napadl lékaře, ano? Mně to naopak připadá, že doprovod fyzicky lékaři bránil provést zákrok, který si rodička nepřála. No budiž, tak či tak, to nic nemění na tom, že i kdyby se ta žena rozhodla postavit se tam na hlavu, podepsala revers a nesla za toto odpovědnost, je to čistě a jen její věc. A zdejší, ale mě nastřihli, moji tetu nastřihli, a je to v pohodě, je naprosto irelevantní. Ale jo, nedivím se, v době, kdy si maminky chodí do porodnici odpočívat a veškerou odpovědnost přenechávají personálu a lékařům jiné názory asi ani čekat nemohu. Tímto pro mne debata končí, neb nehodlám ztrácet čas slovíčkařením.
@radúna píše:
A tys tam byla, že tvrdíš něco o obraně? Co když to bylo napadení?
Prosím tě, kdes vyčetla ten můj názor? Jsem netušila, že moje spekulativní otázka je automaticky můj názor…
![]()
Jo, promiň, ty nehodláš ztrácet čas slovíčkařením…Tys to radši překroutila… ![]()
Nicméně já nepíšu nikde na toto svůj názor, jen jsem se ptala zakladatelky, z čeho se jí chce zvracet. To za prvé. A za druhé jsem tu akorát psala, že tam nikdo z nás nebyl a článek z novin není zrovna nejvěrohodnější zdroj informací.
V Rychnově jsem rodila 2×, před 5 lety s malým nástřihem (bez souhlasu, nebo si nevybavuju, že by se mě někdo ptal, šlo o předčasný porod, vyvolávaný po 2 dnech po odtoku plodové vody), ještě na sál mi přinesli ledový polštářek, péče suprová. Podruhé jsem tu rodila před měsícem a bez nástřihu.
@quinny píše:
@Michelangelo ale prosimte mas oblibeny citat tak jsi ho zvladla pouzit, tak fajn. Komec tecka jsem pouzila pouze ve smyslu, ze jde o nazor a tento muj je jaksi nemenny zrejmestejne jako tvuj, tudiz nemelo smysl to nejak dal rozvadet.
A pokud jsi cetla diskusi celou tak jsi se mozna docetla i o konkretnich zkusenostech a lidech kterych se vas vysmech dotkl, tudiz to zrejme nebude jenom muj dojem
Nemůžeš přece očekávat, že každý bude číst celou diskuzi a vyjadřovat svůj názor na zakládající příspěvek s tím, aby se nedotkl někoho jiného. Sama jsem zde popsala svoje zkušenosti s nástřihem a to bych se v tom případě vysmívala i sobě
Ne reagovala jsem na reakci myšlenou na zakladatelku.
Jinak mě celkem zaráží tvůj postoj, s ohledem na tvoji práci
Mne totiž ve všech případech rodily jenom sestřičky, bez přítomnosti doktora, ten vždy přišel jenom na konci porodu vše zkontrolovat a zašívat nástřih, nebo poranění. Žila jsem v domnění, že nástřih se provádí proto, aby se předešlo roztržení - jak se mne stalo u posledního porodu, kdy jsem prosila o vyhnutí se nástřihu. Hojení po nástřihu nebylo tak problémové, jako to, po roztržení a z tohoto důvodu bych zpětně radši brala nástřih. Tvoje příspěvky ve mne vzbuzují dojem, že doktoři stříhají ženy dokonce úmyslně, to je opravdu tvoje zkušenost? ![]()
@quinny píše:@Pudloslava no ono jde v nasich porodnicich spise o to, aby to tve…„mozna personal usoudil, ze je z porodnich bolesti prilis mimo…“…se jaksi neaplikovalo pausalne, aneb jak uz tu nekdo psal, my jsme studovali, tudiz mi vime co je pro vas nejlepsi…
ale tak ve vetsine pripadu se to nemusi resit v situaci casove tisne. Nicmene realita je, ze az na nejake specialni pripady vetsinou skutecne personal vi lepe, nez rodicka, co je lepsi. (aniz bych tim chtela zpochybnovat prava rodicky prosadit si vlastni predstavu).