Nástup do práce s malými dětmi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Královna Kosmíru píše:
Jdi do práce. Doba je nejistá a je dobrý když jsou na to vydelavaní dva. Děti jsou flexibilní s mají rádi kolektiv.
Děkuji za názor, ano, je to pravda… kdo ví, co nás ještě čeká. Izolovat děti od kolektivu úplně nechci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elen8 píše:
To záleží na tobě taky na vašem rozpočtu. Ja bych tahle brzo od dětí nesla, kdyby to bylo nutné muselo by se to zvladnout.
S rozpočtem problém není, spíš jsem už unavená z toho stereotypu doma přes 3roky, obzvlášť přidá-li se tato doba krize, karantény a izolace.
Ráda bych mezi lidi a děti aby byli v kolektivu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nelinka2 píše:
Mimo manžela mám samozřejmě i babičky, které by mohly hlídat. V nejkrajnějším případě tetičky. Karanténa tu bude asi pořád, jestli to naše vláda povede tímto stylem, ale abych děti izolovala od kolektivu taky není úplně fajn, ne?
No, řeknu ti to takhle. Jestli ti při karanténě dětí budou hlídat ochotně babičky a tetičky, tak do toho jdi. Já šla do práce na 2,5 letech syna a bylo to pro mě dost těžký. A to nebyl extra nemocný.
Syn má kolektiv rád, ale když zavřou několikrát ročně školku a ty budeš na karanténě, co na to zaměstnavatel?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
@Nelinka2 rozhodovala bych se podle toho, jak moc Tvůj příjem potřebujete. Samozřejmě, každý řekne, že druhý příjem je fajn, ano je. Ale musíš zvážit za jakou cenu. Ty 12hodinové směny jsou i noční? Stihneš se nějak zregenerovat, mít čas pro sebe, manžela a děti, jen tak jít na procházku, pohrát si s nimi nebo budeš uštvaná? Taky záleží, jak moc je pro Tebe snadné získat jinou práci - jakou máš kvalifikaci. Jinak co se týká věku dětí, si myslím, že je to individuální, ale proč ne, když to menší nebude v jeslích 12 hodin denně, aspoň se „otrká“. Ale taky zvaž současnou situaci. Dost školek se zavírá a také některé děti mají celkem ošklivé následky Covidu. Nevěřila jsem tomu, dokud jsem neviděla dvě děti s velmi těžkým průběhem resp. následnou reakcí organismu, je to moc smutný pohled, který nepřeji nikomu.
Na druhou stranu píšeš, že RP máš do 2 let mladšího a teď mu je 1,5 roku, tak si myslím, že je asi úplně jedno jestli půjde do jeslí v dubnu nebo září. Covid tu s námi bude stále a očkování se také moc nehýbe, ale snad přes léto stihnou naočkovat aspoň učitele.Příspěvek upraven 24.02.21 v 00:34
Směny jsou 8-20h, v krátkém týdnu st a čt práce, ostatní dny volné. V dlouhém týdnu st a čt volno, ostatní práce. Čas na sebe, manžela a děti si myslím, že mít budu a bude to praktičtější než být 24/7 s dětmi doma.
Nemám ráda změny, pokud to nebude existenčně nutné, práci změním nerada. Každopádně, nějaká se vždycky najde ![]()
Menší (18měsíční) by byl v jeslích v jednom týdnu 2 dny od 7h do 14h, v dalším týdnu 3 dny zhruba ve stejném čase.
O zavírání školek vím, ale ne každá maminka může zůstat doma, spousta jich má 3 leté a potřebuje do práce, nějak ty školky fungovat hold musí ![]()
Ohledně následků skrz covid jsem si vědoma, ale to bych nesměla vyjít ven a musela bych se bát, aby to nechytli - ačkoliv se to může chytit kdekoliv a kdykoliv ať je člověk sebeopatrnější. ![]()
Ano, jedná se o to, zda nastoupím v dubnu nebo v říjnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fiialka píše:
Nešla bych ani náhodou od takového drobka. Navíc v době kdy jsou školky prolezlé covidem
Děkuji za názor. Myslím si, že nejen školky jsou „prolezlé covidem“. Člověk to může chytit asi kdekoliv - škola, školka, obchod, nemocnice, pošta. Obzvlášť když nedodržují rozestupy, nenosí roušky a kdesi cosi - ale to je trochu jiné povídání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nelinka2 píše:
Děkuji za názor, ano, je to pravda… kdo ví, co nás ještě čeká. Izolovat děti od kolektivu úplně nechci.
Děti na začátku hodně v kolektivu promarodí. Teď u nás nevezmou dítě ani s malou rýmou. Jen prokazatelně alergické děti. Neustále prosba, aby šlo dítě po o, abychom je nechali doma. Ted je karanténa horního patra. Čekám, kdy řeknou, že se školka komplet na 10 dní zavírá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nesel by 1/2 uvazek? Na plnej se mi to zda od takovych prtat moc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eviku-miluna píše:
Nesel by 1/2 uvazek? Na plnej se mi to zda od takovych prtat moc.
Bohužel, to nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
No, řeknu ti to takhle. Jestli ti při karanténě dětí budou hlídat ochotně babičky a tetičky, tak do toho jdi. Já šla do práce na 2,5 letech syna a bylo to pro mě dost těžký. A to nebyl extra nemocný.
Syn má kolektiv rád, ale když zavřou několikrát ročně školku a ty budeš na karanténě, co na to zaměstnavatel?
Chápu to, není to žádná výhra… ale když to zavrhnu, stejně se za ten půlrok do té práce vrátím ![]()
Covid asi jenom tak nezmizí. Nevím, to mám být na pracáku, hledat si brigády,…? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nelinka2 píše:
Chápu to, není to žádná výhra… ale když to zavrhnu, stejně se za ten půlrok do té práce vrátím
Covid asi jenom tak nezmizí. Nevím, to mám být na pracáku, hledat si brigády,…?
Za pul roku se toho muze zmenit hodne po vsech strankach. Nikdo nevi, co bude.
Navic dat dite hlidat babickam, treba po pozitivnim kontaktu ve skolce? To je blby.
Nesla bych. Bude jaro, vypadnes ze stereotypu vic ven.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nelinka2 píše:
Vyzvedávat bude manžel, když budu v práci. Pokud by se zdržel (což jsou výjimky), vyzvedla by babička
V krátkém týdnu by prcek byl 2 dny v jeslích, druhej 5dní ve školce. V dlouhém týdnu 3 dny v jeslích a starší zase stejně.
Díky za názor
Za mě v pohodě, já bych nastoupila, stejně bys práci za půl roku řešila tak proč to nevyužit. když to nepůjde, skončit můžeš vždycky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli to to prtě zvládne v pohodě, tak klidně běž…
Třeba moje děti by se v tomto věku v jeslích uplakaly, takže já na práci ještě nějaký rok nesmím ani pomyslet
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sla bych, ale jen na zkraceny uvazek. 5dvanactek tydne je pro me zabijak. Vracela jsem se do prace mnohem driv, klukum bylo 7 mesicu, ale rozhodne ne na cely uvazek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzaja píše:
Nešla bych. Školky se začínají zavírat.
Jak začínají? Naše skolka byla v karantene jednou. Krom toho snad epidemie nějak díky očkováni se bude řešit ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit