Nástup do práce s malými dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
24.2.21 07:14

@Nelinka2 můj šel do školky, měl 2 roky a 4 dny a super.. Naskočila jsem rovnou na plný úvazek a směny.. Pak mi začal chybět a změnila jsem práci tak, abych byla víc a ním. Ale za mě školka super, byla to extra třída pro nejmenší, naučil se moře věci. Rozhodně bych se toho nebala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2594
24.2.21 07:19
@zudina píše:
Jak začínají? Naše skolka byla v karantene jednou. Krom toho snad epidemie nějak díky očkováni se bude řešit ne?

No třeba naše školka je teď prvně těsně před uzavřením od jara. Hygiena vyhodnotila naše učitelky jako rizikové, protože přišly do kontaktu s kovid poz. dítětem z jiné třídy, takže tu naši nemá kdo učit, děti už se rozhazují do ostatních tříd i na dopoledne. To se týká i dalších tří tříd. Polovina zaměstnanců je v karanténě nebo jde na testy a ředitelka prosí, ať máme děti doma, nebo to zavřou úplně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
24.2.21 07:23

Šla bych. V dnešní době se práce neodmítá, protože nikdy nevíš, co bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.2.21 07:44
@Nelinka2 píše:
Co myslíš tou případnou pomocí rodiny? Jakože zda se máme ve výjimečných případech na koho obrátit v případě vyzvednutí ze školky?
Manžel končí cca 12-14h, to by měl zvládat s přehledem.

Bud akutni vyzvednuti (mimo cas vyzednuti), pokryti pripadne nemoci atd., ale vidim, ze mas armadu pomocniku :mrgreen:, tak bych se toho nebala, spolecne to zvladnete. Stejne za pul roku musis do prace. Porad je lepsi, ze nastoupis ted do prace, nez se seknout na UP. Momentalne mas nabidku a za pul roku muzes brecet, ze neni.
Ja bych to vzala. Zas prace na smeny ma vyhodu, ze si oddelas nejaky cas a mas osobni volno. My to mame rozlozeno, ze denne stejne delam. Muj muz v CR ma smeny 4 dny turnus a 4 dny uplne volno. V zahranici delaji 15 dni (plus cesta) a stejny cas ma volno pro nas pak doma. Nam jeho smeny vyhovuji.

Drzim palce, at to zvladnete vsichni dobre 🌷 🍫.
Nejak se po detech s praci zacit musi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
24.2.21 07:59
@mokkk píše:
No třeba naše školka je teď prvně těsně před uzavřením od jara. Hygiena vyhodnotila naše učitelky jako rizikové, protože přišly do kontaktu s kovid poz. dítětem z jiné třídy, takže tu naši nemá kdo učit, děti už se rozhazují do ostatních tříd i na dopoledne. To se týká i dalších tří tříd. Polovina zaměstnanců je v karanténě nebo jde na testy a ředitelka prosí, ať máme děti doma, nebo to zavřou úplně..

Po kontaktu jsou 10 dní v izolaci, to je vše. Jako odmítnout práci kvůli tomuhle je stejný, jako jí odmítnout, protože má učitelka angínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
24.2.21 08:09

Být tebou do práce jdu, tak jako tak za půl roku jít musis😊pokud máš i hlídání kdyby neco.. Tak bych to asi neřešila. 😊Kdyby se člověk bál covidu tak asi nesmí dělat nic a být jen doma což opravdu nejde 🤦🏽‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
24.2.21 08:33

Ja taky dělám krátký : dlouhý týden, mimo manžela máme ještě babicky. Ale malý šel normálně ve 3 letech, v roce a půl je to hodne brzy. Nesla bych, a vůbec ne ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11051
24.2.21 08:42
@mokkk píše:

Ale to je úplně normální, že se to jednou prostě stane. Pak ještě podruhé a možná i potřetí a pak bude chvilku klid. Naprosto normální vývoj tohle to. Právě už neznám moc školek, které by si tím neprošly. Navíc ideální je testovat a mít potom z karantény výluku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
24.2.21 08:47

Šla jsem do práce, když mladšímu bylo přesně 2 a čtvrt roku. Ovšem šla jsem na zkrácený úvazek 7.30 - 12. Od pondělí do pátku. Na 12h směny jsem chodila, když byly staršímu 3 roky. Dělala jsem to rok a půl a ten rok a půl jeho života mám hodně v mlze. Ráno jsem odjížděla a on teprve vstával, večer jsem se vracela a on už se chystal do postele. Už bych do toho nešla a už vůbec ne od 1,5 letého dítěte.
Na druhou stranu máš manžela, který je schopný vyzvednout a postarat se a to je velké plus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
24.2.21 08:55
@Nelinka2 píše:
Směny jsou 8-20h, v krátkém týdnu st a čt práce, ostatní dny volné. V dlouhém týdnu st a čt volno, ostatní práce. Čas na sebe, manžela a děti si myslím, že mít budu a bude to praktičtější než být 24/7 s dětmi doma.
Nemám ráda změny, pokud to nebude existenčně nutné, práci změním nerada. Každopádně, nějaká se vždycky najde :nevim:
Menší (18měsíční) by byl v jeslích v jednom týdnu 2 dny od 7h do 14h, v dalším týdnu 3 dny zhruba ve stejném čase.
O zavírání školek vím, ale ne každá maminka může zůstat doma, spousta jich má 3 leté a potřebuje do práce, nějak ty školky fungovat hold musí :think:
Ohledně následků skrz covid jsem si vědoma, ale to bych nesměla vyjít ven a musela bych se bát, aby to nechytli - ačkoliv se to může chytit kdekoliv a kdykoliv ať je člověk sebeopatrnější. :roll:
Ano, jedná se o to, zda nastoupím v dubnu nebo v říjnu.

Pak bych to asi neřešila a nastoupila. Je vážně jedno jestli nastoupis v dubnu nebo říjnu. Naopak duben je podle mě lepší i s ohledem na případné nemoci, nebude toho tolik, jako na podzim. A Covid tu bude stále. Pracovní doba je to pěkná, rozhodně lepší než mít každý den 8,5 nebo. chodit denně třeba na 4-5 hodin, to máš zasekaný den a stejně člověk nic moc neudělá. Ráno bys teoreticky mohla děti vodit, takže o maminku nepřijdou a večer už tedy budou asi spát, ale myslím, že to pár hodin bez mámy vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3920
24.2.21 19:09

Nemám zkušenost, ale trochu ti závidím, taky se těším do práce :lol: Šla bych do toho, jestli se ti chce.

Ale obávám se, že je dost pravděpodobné, že vzhledem k nemocem a karanténám budeš víc doma, než v práci. Lehce bych počítala s tím, že se tě zbaví ve zkušebce, nebo ti pak neprodlouzi smlouvu. Ale za pokus by mi to stálo.

(jinak odhaduji, že z našich tří dětí by tenhle režim zvládly dvě, třetí bylo lehce pozadu a ve zmíněném věku ještě prakticky nepoužitelné miminko, takže taky záleží, co máš za děti)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat