Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kipa22 píše: Více
No ano, u těžkých alkoholiků to tak je. Ale nemám dojem, že zakladatelka je těžká alkoholička.
Jo a já jsem totální abstinent cca 17 let a také tvrdím, že stačí chtít nepít a klidně můžu chodit do společnosti lidí, kteří pijí.
@andrasteia píše: Více
A tak nemusí, ale určitě bych si dala oraz od setkávání v hospodě nebo na akcích, kde se pije.
@Kockazvysocan píše: Více
Vzala sis to osobně. O nikom tu neříkám, že je alkoholik a fetka. Já jen zmínila, že setkávání u piva není dobrý nápad. Pak jsem dostala odpovědi, že vše je o vůli. Jenže tak to nefunguje a dostalo se mi odpovědi, že jsem asi slaboch. Tak jsem zmínila, že odborníci říkají, že nepít u pípy je nesmysl. A že vzdělání na to mám. A v tu chvíli přišel výsměch, že jsem vzdělaná. To není diskuze. To je vztahovačnost smíchaná s útoky. Jen jsem odpověděla, že to není dobrý nápad a zdůvodnila ho.
@Anonymní píše: Více
Já nepiju celý život a myslím, že o nic nepřicházím. Ztřískat se není vtipné, najdi si jinou činnost, při které vypneš. Zvláště když víš, jaké to má u tebe následky. Dobře se pobavit s ožraly přece nestojí za rozvrácený vztah. Jako střízlivá alespoň vidíš, jak nudné kecy kaliči vedou ![]()
@Kipa22 píše: Více
Ja te chápu. Ono to je asi o sebeuvedomemi a vedome volbe. Muj byvaly ze dne na den prestal kourit a pit alkohol. Aby naprosto odvyk, tak naschval o to vic chodil do hospod a mszi kamarady, co kouri. Pry když se tomu bude vyhybat, tak mu to jednou ujede. Je to 15 let a furt drží. Ale věřím, ze na tohle reseni nema valna vetsina lidi (včetně mě) nervy.