Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Alkohol je zlo, něco o tom vím, člověk pak dělá věci který by normálně neudělal. Nejhorší je potom morální kocovina
Nechlastat. Vůbec! Já nepiju alkohol tuším 17 let (od 24) a vůbec mi nechybí. (Dokonce mi nechutná nedomácí tiramisu, protože ten alkohol tam hrozně cítím.) Dokážu se bavit bez něj a aspoň mi další den není zle. Vypnout můžeš u filmu nebo povídáním s přáteli, sportem.
@Korolok je to tak, s tím jsem měla problém i dřiv ale ne a ne se poučit, asi až teď kdy už mohlo být pozdě…ale nevím, jak si ho usmířit, aby nebyl naštvaný, nechat to tak ať to časem vyšumí? Bojím se že ho ztratím, i když mi dal šanci, pořád mám jakýhosi červa pochybnosti že jsem se mu znechutila ![]()
@Anonymní píše: Více
Ty si prostě alkohol navždy zakaẓ̌. Prostě se nesmíš opijet a vysazovat léky. Ty to víš a přesto to uděláš, to je sebeznicujici.
Chápu, ze chceš občas vypnout, ale mně třeba přemíra alkoholu nedělala nikdy dobre, takže si dávám tak 2 max.3 sklenky vina za cely dlouhý vecer, kdyz je nějaká akce. A to nemám zadne takové stavy jako ty a neberu AD ale mam pak šílené bolesti hlavy a na houby náladu.
Příspěvek upraven 04.08.25 v 22:28
Dej mu jasně najevo, že alkohol pro tebe přestal existovat.
@Janča6 já zjistila, že se ve společnosti, kde všichni kalí, bavit bez chlastu asi neumím, nedokážu se vžít potom do konverzace a začnu se nudit, to mě na tom nejvíc štve…ale raději se budu nudit, než abych přišla o životního partnera ![]()
Najdi si něco jiného kdy vypne hlavu, třeba ja vypnu hlavu při běhu a jízdě na kole a bonus je ze se potom cítím super ne jak po chlastu
@Cizinka 999 přesně..jsem prostě tele…nejen že to ničí moji psychicku a je mi pak akorát na nic, ale nepotřebuju taky přijít o osobu, na které mi záleží…nechápu, co jsem si blbka myslela
a to mě i doktorka upozorňovala, že max 2 piva můžu, a nesmím tvrdé, a co jsem neudělala…
![]()
Mě to právě baví, jak jsou lidi trošku mimo, zmírní se jim zábrany, povídají vtipné věci.
Když budeš chtít sáhnout po alkoholu, tak si vzpomeň na to, jak se teď cítíš. A představ si, jak hrozně jsi musela vypadat, jak s tebou přítel i ostatní trpěli.
Ty AD máš pořád v těle, i kdyz je vysadis na 2 dny.
Je dobre ze si to uvědomuje, ted jen ale důležité aby jsi to dodržela
Stalo se, udělej vše proto, aby jsi byla lepší verzí sebe sama a řekni si, že si třeba místo dobrého vína dáš nějaké jiné dobré a zdravější pití, které nebude mít vliv na zdraví. A když jsou potřeba léky, tak by se brát měli a když už vysadit tak postupně, tohle byl pro tělo šok, přeji hodně sil a pevnou vůli.
Prosím tě, nepij ani ta 2 piva. Možná že po nich pak ztrácíš zábrany a snáz si dáš to tvrdé. Nepij vůbec. Vždyť alkohol není životně nutný.
@Cizinka 999 spíše na velkých akcich…taková akce jaká byla teď o víkendu se koná zhruba 1× za pul roku kde nás přijede třeba 20 známých, a když je to teď v létě tak se opéká a popíjí, a jak je to v zimě což je spojené i třeba s narozeninami, tak si objednáme veliký raut v hospodě a tak se všichni potkáváme, někteří přijedou z Prahy, jiní jsou od nás z Moravy, mají všichni rodiny a takhle se scházíme..ne všichni tak kalí, ale většina, a mně to hrozně láká se přidat…bude to teď pro mě celkem náročné zůstat na takových akcích jen o kofole ![]()
Zdravím všechny, asi se potřebuji jen vypovídat…
už se stalo i dřív že jsem vysadila léky a chlastala, myslela jsem si že mi to nic neudělá a vždy mi bylo na druhý den akorát psychicky zle, a přítel když se to dozvěděl, byl na mě hrozně naštvaný, právem.. ale teď když je léto (relativně) a sluníčko, tak jsem si myslela, že to bude vpohodě, byla jsem i naladěná na skvělé vlně…jenže potom to přišlo…dělala jsem hrozné scény kvůli prkotinám který bych za střízliva nedělala a přítel mě 2 hodiny uklidňoval a já furt jela a jela a jela…včera ráno byl tak znechucený, že mi řekl, že tohle už znovu nezvládne, a jak se to znovu stane tak mě opustí
a dnes mi odjel na týden pracovně do Prahy, a já samozřejmě co..depky jak prase že jsou na mě všichni z kempu naštvaní a hlavně můj přítel. A celý den se tím jen zaobírám…
připadám si jak malý děcko, které ví nesmí pít a stejně to udělalo…chtěla jsem si užít víkend
mimochodem, v tomto kempu ve kterém jsme byli, jsme se loni poznali a za měsíc jsme se dali do vztahu, strašně krásně se mi na to vzpomíná, a i tehdy jsem tam pila ale ne tak moc, jsem se teď strašně odvázala a teď se to celé pos…
tak jen se vzpovídám a byla bych ráda i za případné názory a rady co teď dělat aby přítel byl se mnou zase šťastný 
Je mi 27 let, příteli 29, jsme spolu skoro 1 rok, bydlíme spolu, plánujeme později děti a jednou i svatbu..přítel je skvělý, dělá pro mě první poslední a stojí vždy při mně. Problém je ale ve mně, co se stalo teď o víkendu.
Jsme oba cholerické povahy, občas máme potřebu mít oba poslední slovo a hádky už máme taky za sebou, většinou kvůli prkotinám. Ale k věci co se stalo tuto sobotu.
Trpím od devíti let OCD, beru již skoro 2 roky antidepresiva Asentru 100mg, stav se mi zhoršil po vztahu s bývalým partnerem který mě psychicky týral a musela jsem začít brát tyto léky. Přítel to ví, ví jaké mám občas vtíravé myšlenky a podporuje mě, ikdyž vím, že na to někdy nemá nervy.
Problém je však ten že já nesmím s těmi léky pít. A jelikož jsme na celý víkend odjeli s partou přátel kempovat a já chtěla vypnout tak jako oni, rozhodla jsem se vysadit léky a trochu si vypít, což se mi šíleně vymstilo..nejen že jsem nám v pátek v noci zabouchla nešťastnou náhodou klíče od auta do kufru a pak jsme se neměli ani jak do něj dostat, nebýt kamaráda který byl ochotný pro ten klíč zajet asi 100 km daleko tak se ani nedostaneme domů, ale v sobotu jsem se večer tak opila, že jsem dostala šílené depky, úplně mi přeplo a hrozně jsem se tam pohádala jak s ostatními, tak i s partnerem. Důvod tam byl, ale ne takový, abych dělala šílené dramata…byla jsem jak kolovrátek což se mi s moji poruchou děje, obzvlášt když si dám alkohol, ale tentokrát jsem to dost přepískla
Dnes jsem měla tendence to sním řešit, omlouvala jsem se mu zas dokola jak kolovrátek a slíbila mu, že už se tohle nikdy nestane, a on mi řekl, že mi věří že už se to nestane, že už nikdy nevysadím léky když mi to doktorka neřekne, nebudu to přehánět s alkoholem, že mě moc miluje a že to spolu zvládneme, ale že měl chvílemi myšlenky na rozchod a že někdy i ty moje vtíravé myšlenky, za který fakt nemůžu, těžce zvládá
Prosím anonym, citlivé téma