Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
To mi připomnělo, že moje máma přestala pít vloni pár dní před Silvestrem. Byla těžká alkoholička, ale stalo se něco, kvůli čemu se fakt hecla. Já nevěřila, že dokáže vydržet déle než pár dní. Brácha jí chtěl dovolit aspoň silvestrovský přípitek. Tak to jsem mu velmi důrazně vysvětlila, že to fakt ne. No a mámě alkohol vůbec nechybí a místo něj pije ananasový džus.
Já dřív trochu pila. Ale od chvíle, co jsem se začala snažit o dítě (těch 17 let zpátky), nepiju.
@Cizinka 999 já hraju na kytaru, jezdím na kole, výletuji, maluju, mám spoustu koníčků, ktere mi vypnou hlavu, ale pak je tady takový sraz na kterém se neudržím a je zle ![]()
Taky jsem hrála na kytaru.. není to lepší než alkohol? Po alkoholu akorát bolí hlava a hudba ti dá taky jiný rozměr
. No a co, tak si ostatní dají, tak si chtějí ničit zdraví.. fakt to zdraví ti to vrátí
@Janča6 to je teda borka, držím palce, aby jí to vydrželo navěky ![]()
My máme taky alkoholismus v rodině bohužel, můj otec je alkoholik a už roky se s ním nebavím, a kvůli tomu se aj naši rozvedli..nechtěla bych dopadnout stejně, nedej bože mít tyto geny
Ne nadarmo se na antidepresivech a s jistými diagnózami prostě musí abstinovat. Jak už tu zaznělo ty léky máš stále v těle i když je na dva dny vysadíš. A za další ti to zhoršuje tvé stavy. Aby byla léčba úspěšná musíš jí zkrátka dodržovat nepřetržitě.
Příteli se nemůžeš divit, že byl naštvaný a dokonce přemýšlel o rozchodu. Ty sice za svou diagnózu nemůžeš. Ale i tak je to pro tvé okolí těžké. Ale ti kteří tě milují to prostě dají a budou tě podporovat. Ale jedině za předpokladu, že uvidí tvou snahu svou nemoc zvládnout.
Važ si partnera, který tě miluje a podporuje a pro příště už si alkohol úplně zakaž. A jestli se neumíš bavit ve společnosti kde se pije bez toho abys pila taky. Tak ti nezbyde než se takové společnosti vyhýbat. Nebo pokud víš, že se tam dokážeš ovládnou se tam budeš prostě nudit a půjdeš dříve spát. I když bych to na tvém místě asi raději viděla na tu první možnost.
Upřímně? Být na místě přítele, ukončím to..
Už jen proto, že stále v sobě nemáš jasně nastavené, že prostě alkohol pít nemůžeš. Nejsi zase tak mladá, abys tohle už v sobě neměla porovnané, navíc trpíš duševní poruchou od dětství. Za mne jeho pozlatit (vím moc dobře, co je to žít s člověkem s diagnózou) a Ty už jednou provždy nechlastej.
Tak alkohol zvyšuje uzkost.
U tebe v kombinaci s OCD a nestabilitou, kterou sis způsobila kolísáním medikace, vznikla dost výbušna směs.
Kdyby ti bylo 18, tak si řeknu, ze jsi mladá a nezkušena, ale je ti o 9 vic, zkusenosti se svou nemoci v kombinaci alkoholem máš a stejně…
Tady prece nejde o to, abys uz nepila kvůli příteli, ale kvůli sobě.
Anebo ne..vzdyt nepit, kdyz ostatní pijou, je nuda, tak to trochu okořeníme. Ale pak neplač, ze se s tebou druhy den nikdo nebaví a uz tě vlastně ani nikam nezve, protoze potkat tě v tomhle stavu, je za trest.
@smile_xxx závislá nejsem, jen tendence si dát, když pijí ostatní…
Každopádně děkuji, tohle mě nejvíc trápí, to rýpání se v hov**, už se to stalo, už to nevrátím, musím jít dál a dokázat mu, že chlast k životu nepotřebuji ![]()
@Svetluska55 píše: Více
Přesně tohle jsem měla svým příspěvkem na mysli. Ze strany partnera 10 rudých vlajek a vážné úvahy o ukončení vztahu. Zakladatelka se prostě neovládá. A to je v jejím stavu a medikaci doslova šílené.
@Lojzísek nastavene to už po tomto incidentu mám…potřebovala jsem jen facku na probrání, což se stalo, já tohle nehodlám opakovat a stále si říkat že to tentokrát bude dobré, kašlu na to úplně, jen jsem se tady chtěla vyzpovídat ![]()
@Lojzísek udělala jsem blbost, ale nejsem zlý člověk, jsem ráda, že mi to partner odpustil a jdeme dál, přepískla jsem to, a vím že to nikdy už opravdu neudělám, tak proč píšete, že by měl opravdu zvažovat nad rozchodem, tím mi moc nepomáháte…
@Janča6 přesně, já jsem v životě nepila, až se současným partnerem a jen občas a do té doby než jsem otěhotněla, teď už jsem šest let bez alkoholu a řekla bych, že jsou lepší věci na pití.