Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Dakota J A genetika s imunologii v cernicich, urcite taha s Natem za jeden provaz.. Vzdyt si tam davaji platici klienty navzajem ne ![]()
Holky nechci tady vyvolávat vášnivé diskuze, ale uvědomujete si, kolik úspěšnych IVF provedli a tito to nikde nepisou, nediskutujou, nejsou vidět?. On stačí jeden špatný pokus, přidá se druhá nešťastná, ale ty stovky šťastných třeba ani neví, že se někde o tom diskutuje, takže to hned vypadá, že centrum je špatné. Přemýšlely jste podle čeho by si asi zrovna Vás vybrali a řekli si, těm to v laboratoři zkazíme?? Já přišla do centra ve vyšším věku, s diagnózou, při které je přirozené otěhotnění málo pravděpodobne a po dvou neúspěšných IUI (bylo jasné, proč) jsem otěhotněla hned na první pokus IVF a jedno máme v mrazáku. Mohla jsem tedy být ta, které by to mohli zkazit, aby opakovala více pokusů a tím na tom víc vydělali, ale nic z toho se nestalo a ač jsem s tím moc nepočítala, hned to vyšlo. Pokud máte v hlavě, že Natalart je špatný, jděte na náměstí, ale věřte, že i odtamtud lidé odcházejí
@Anonymní píše:
Holky nechci tady vyvolávat vášnivé diskuze, ale uvědomujete si, kolik úspěšnych IVF provedli a tito to nikde nepisou, nediskutujou, nejsou vidět?. On stačí jeden špatný pokus, přidá se druhá nešťastná, ale ty stovky šťastných třeba ani neví, že se někde o tom diskutuje, takže to hned vypadá, že centrum je špatné. Přemýšlely jste podle čeho by si asi zrovna Vás vybrali a řekli si, těm to v laboratoři zkazíme?? Já přišla do centra ve vyšším věku, s diagnózou, při které je přirozené otěhotnění málo pravděpodobne a po dvou neúspěšných IUI (bylo jasné, proč) jsem otěhotněla hned na první pokus IVF a jedno máme v mrazáku. Mohla jsem tedy být ta, které by to mohli zkazit, aby opakovala více pokusů a tím na tom víc vydělali, ale nic z toho se nestalo a ač jsem s tím moc nepočítala, hned to vyšlo. Pokud máte v hlavě, že Natalart je špatný, jděte na náměstí, ale věřte, že i odtamtud lidé odcházejí
Fajn, ale duvera v centru je nesmirne dulezita. Nikdo tohle nerika, resilo se hlavne to, ze je jedno kolik vajicek odeberou vzdy zbyde maximalne 1 ci 2. Takze zrejmne nemaji tak kvalitni embryologickou laborator jako treba jinde, je to Vas nazor, fajn, ale ja mam svuj.
Holky a máte někdo aktuální info, kolik cca dám za IVF. Vím že se to bude lišit podle toho, co budou dělat, ale aspoň abych věděla, do ceho jdu..
@jary1 20 tisic + leky. Pokud nebudes mit nic na zmrazeni tak 15tisic+leky
@Dakota J v natalartu. A jak tady zaznelo, taky mam kamaradku co naopak z namesti presla sem na ivf a prvni pokus uspesny. A dalsi kamaradka taky prvni pokus ivf v Natu a uspesny. Takze ja s nimi zadnou spatnou zkusenost nemam a ani moje kamaradky ![]()
Jeste jako bonus, jsme opet vsechny tri nyni tehotne a prirozene
a predtim pred prvnim ditetem vsechny tri totalni zoufalstvi
. takze zazraky se deji vsude ![]()
Ja taky jako mám kamarádku, která tyhle věci na netu nerozebírá a jelikoz měla první přirozeně, druhé mimoděložní a přirozeně by neotěhotněla, tak šla na IVF do Natu a povedlo se jim hned první pokus a ještě mají v mrazáku.
Ale když se člověk zeptá takhle na diskuzi a chce vědět názor, tak proč to neříct. A každý ať si pak udělá svůj názor… ![]()
@sonci82 píše:
Ja taky jako mám kamarádku, která tyhle věci na netu nerozebírá a jelikoz měla první přirozeně, druhé mimoděložní a přirozeně by neotěhotněla, tak šla na IVF do Natu a povedlo se jim hned první pokus a ještě mají v mrazáku.Ale když se člověk zeptá takhle na diskuzi a chce vědět názor, tak proč to neříct. A každý ať si pak udělá svůj názor…
Soni dyt jo, ale proto jsem tu napsala, ze trebas my kamaradce pomohli, ja mela 2 xbiochemicke tehotenstvi po iui, tak za to asi taky nemohou, leky na udrzeni mi dali.Ale pokud by se mi tu nepodarilo ivf, tak nejspis taky zkusim namesti, ja uz asi zkusim vsechno. Hlavne ze se mimco podarilo, kazdymu to preju, jen doufam, ze se taky dockam.
@Aniga píše:
@Dakota J v natalartu. A jak tady zaznelo, taky mam kamaradku co naopak z namesti presla sem na ivf a prvni pokus uspesny. A dalsi kamaradka taky prvni pokus ivf v Natu a uspesny. Takze ja s nimi zadnou spatnou zkusenost nemam a ani moje kamaradky
Jeste jako bonus, jsme opet vsechny tri nyni tehotne a prirozenea predtim pred prvnim ditetem vsechny tri totalni zoufalstvi
. takze zazraky se deji vsude
Diky za info.Je to tezky no, taky jsem premyslela co mam delat, clovek chce vsechno udelat spravne a nevi, co bude nejlepsi
Asi i je to o stesti, kazdopadne doufam, ze se vsechny dockame, at je to v kteremkoli centru. ![]()
@jary1 píše:
Holky a máte někdo aktuální info, kolik cca dám za IVF. Vím že se to bude lišit podle toho, co budou dělat, ale aspoň abych věděla, do ceho jdu..
Klidne se jich zeptej, mne to odhadem hned rekli, ja budu samoplatce.Na pojistovnu to moji kamaradku tam stalo 20 tisic, mne rekli 70 tis a pri minimalni stimulaci 30tis, ty to budes mit nejspis pres pojistovnu.
@Dakota J určitě se dočkás, neboj
Však my taky čekali dlouho, přišlo mi to nekonečný…neustále vyšetření, čekání na výsledky…hrůza…a najednou byly // a celé tehu doma, pohoda a najednou detem jsou 3m, masakr prostě…
@sonci82 píše:
@Dakota J určitě se dočkás, nebojVšak my taky čekali dlouho, přišlo mi to nekonečný…neustále vyšetření, čekání na výsledky…hrůza…a najednou byly // a celé tehu doma, pohoda a najednou detem jsou 3m, masakr prostě…
Ahoj holky, tak jsme dnes byli v Natu na IUI. Co mě příjemně překvapilo, byl manželův spermiogram. Měl ho perfektní. 1,5 roku ( co chodí na testy) ho měl špatný ( měl špatnou pohyblivost spermií) a furt bral vitamíny. V červenci jsem mu řekla, ať si dá od prášků pauzu a i tak je to ok ![]()
Jinak pokud to ani tentokrát nevyjde, tak jsem se s doktorem rovnou domluvila na IVF. Prý na to můžeme vlítnout hned další cyklus. ![]()
A jak jste na tom vy?
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď