Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Teď jsem četla, že před odběrem vajíček se dělá předoperační vyšetření u praktického lékaře. Ale mně v CARu brali jen krev ( říkali, že kvůli anestezii).
Jak jste to měly vy?
@jary1 píše:
Teď jsem četla, že před odběrem vajíček se dělá předoperační vyšetření u praktického lékaře. Ale mně v CARu brali jen krev ( říkali, že kvůli anestezii).
Jak jste to měly vy?
Jenom krev ![]()
@sonci82 mě trochu mátlo, že některé to vyšetření předoperační mají. Ale to chodí do jiného CAR.
Já nikdy narkozu neměla, takže ani nevím, co mám čekat.
@jary1 ta narkoza je úplně v pohodě
. Já ji taky nikdy předtím neměla, tak jsem z toho byla trochu nervozní, ale úplně zbytečně. Nejhorší na tom pro mě bylo to píchnutí jehlou do žíly, to úplně nenávidím
. Pak už jsem měla všechno takový rozostřený a najednou už mě budili
. A ani jsem po tom nebyla nějak extra zblblá nebo ospalá, na pokoji už jsem pak neusnula.
@Alča92 jehly taky nenávidím. Injekce mi píchá manžel a vždy při tom odvracím zrak.
Tak doufám, že to bude takové pohodové, jak to popisuješ. Dneska mi potvrdili, že jdu v pondělí.
@jary1 já narkózu měla jako mimino, což nevím že jo, takže když jsem šla na první odběr, tak jsem v noci ani nespala a hrozně se bála, jaký to bude usnout a pak se vzbudit…prvně mi to v Natalu zmrvili, že mně napichavali natřikrát a ještě blbě, tak jsem dva dny nehýbala rukou, fakt lahůdka. Ale prostě najednou usneš a pak jen tě budí a odvedou té na pokojík. Já nevěděla, že me převáděli, pak jen že jsem byla na posteli a smála jsem se ![]()
Ale takový to, že tam ležíš a čekáš, kdy usneš, jaký to bude. Já si pamatuju, že mi prostě krkem projela pachuť jak česneku a do hlavy a pak už nic nevim
@sonci82 Ja pokazdy citim jako bych mela neco v krku a musim kaslat a usnu.. Ale nejhorsi na ivf je pro me ten odber, lezet privazana a cekat nez me uspi a nez bude vse pripraveny.. Snad uz ted na namesti me ceka posledni narkoza..
Se blbě zeptám… Když čekáš než tě uspí, to čekáš na tom lůžku s nohama nahoře? Nebo je tam dají až potom?
@jary1 jooo nohy na kozu, oni tě napichujou, zároveň si to připravuje doktor, napatla tě dezinfekci apod.
@Safrik hele a na namku dobrý, dostaneš sukýnku a nemusíš téměř nic s sebou mít ![]()
@sonci82 píše:
@jary1 jooo nohy na kozu, oni tě napichujou, zároveň si to připravuje doktor, napatla tě dezinfekci apod.
Ach jo, tohle nemám ráda. Přijde mi to takové ponižující. ![]()
@jary1 S nohama do praku, daji ti ruce i nohy do kozenych reminku a cekas.. udelaji ti vyplach, pripravujou kanylu do ruky.. a pak te uspi.