Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Legi74 po tom odběru vajíček (OPU) má mít doprovod. Nesmí se řídit, jít pěšky ani cestovat MHD. Z důvodu zhoršené koordinace po narkóze. Dostala jsem takovej papír, co nemůžu. Vyfotím ti ho.
Popravdě, mně třeba i dost bolelo břicho, takže jsem byla ráda, že nic nemusím.
Pokud tedy nemáte daleko, měl by stačit taxík.
Ahoj všem, máme za sebou jedno neúspěšné iui v Natalartu, chci se zeptat na kolik vás vyšlo jedno ivf, případně, které z metod jste vybrali..a zda to vyšlo na poprve, diky moc.. ![]()
@Evaplzen Ahoj, já právě podstupuju první IVF.
Stálo to :ICSI 8.000,– AH 3.500,– mražení 6.000,–. Chtěli jsme i prodlouženou kultivaci, ale nakonec jsme měli jen 2 embrya, tak se to nedělalo.
A teď jsem ve fázi čekání, jestli se to povedlo nebo ne.
@jary1 píše:
@Evaplzen Ahoj, já právě podstupuju první IVF.
Stálo to :ICSI 8.000,– AH 3.500,– mražení 6.000,–. Chtěli jsme i prodlouženou kultivaci, ale nakonec jsme měli jen 2 embrya, tak se to nedělalo.
A teď jsem ve fázi čekání, jestli se to povedlo nebo ne.
Moc držím palce…já to včera dostala po prvním iui a jsem z toho špatná…tak nevím jestli zkusit ještě jedno iui nebo hned ivf, chodím k dr Bousemu..byla jsi předtím na iui?
Za mne ještě dotaz, jak mohu manželce pomoci v období stimulace? My to máme celý nějak extrémně dlouhý, dnes jsme na 25 injekci Decapeptylu, 10 injekci Pergoverisu a paní je už úplně rozhozená, prý se cítí jak v jiném těle, je totálně bez energie, bolí jí klouby, svaly, je jí špatně od žaludku, nejí a bolí ji hlava.
Rve mi to srdíčko když ji vidím takhle zničenou a nedokážu jí nijak ulevit… brečí a brečí ![]()
Jasný že ji ten hormonální koktejl musel nějak ovlivnit, ale takhle moc, to jsme opravdu nečekali a ani jsem nikde nic podobného nevyčetl, je teď jako někdo úplně jiný. Dnes jdeme na kontrolu do Nat., tak snad nám tam poradí!
@Evaplzen byla jsem 3× na IUI. teda vlastně jen 2×, protože jednou už bylo pozdě. Mám krátké cykly. Já jsem vlastně ani nedoufala, že by se IUI povedlo.
Záleží jaký máte problém, podle toho to ještě zkusit. Jak dlouho se snažíte? Byl vám zjistěn nejaký problém?
@jary1 píše:
@Evaplzen byla jsem 3× na IUI. teda vlastně jen 2×, protože jednou už bylo pozdě. Mám krátké cykly. Já jsem vlastně ani nedoufala, že by se IUI povedlo.
Záleží jaký máte problém, podle toho to ještě zkusit. Jak dlouho se snažíte? Byl vám zjistěn nejaký problém?
2 roky..u mě anovulacni cykly a Štítná žláza, přítel zas problém s počtem spermií (15mil) poslední výsledky před iui ale byly fajn, folikul 24 mm, spermio prý dobre, a stejně se to nepovedlo…tak já nevím..🙄
@Legi74 Já teda měla jen krátký protokol, ale taky mi bylo mizerně. Svaly a klouby mě neboleli, ale jinak to samé. Já už zhubla 2 kila ( marně jsem se o to pokoušela 2 roky
). To jsou prostě nežádoucí účinky.
Mluví o tom s někým? To, že podstupujeme IVF nikdo neví, takže já se taky neměla komu svěřit, ale máme tady s holkama skupinku, kde si o tom povídáme a podporujeme se. Mně to třeba hrozně pomohlo.
Jinak třeba se mi nelíbilo, když mě manžel litoval. Taky byl smutný, když viděl, že trpím. Řekla jsem mu, že chci podporu. Takže pustit nějaký pěkný film, kde si člověk vypne mozek, dát si k tomu nějaké mlsání nebo jet na výlet.
@Evaplzen jasně, že je lepší nejdříve zkusit méně invazivní metodu. Ale je pravda, že IUI moc výhod oproti normálnímu styku nedává. Těžké rozhodování. U Boušeho je blbé, že se moc nevyjadřuje a pořádně neporadí.
To jsem ti taky moc neporadila, co ![]()
@jary1 píše:
@Evaplzen jasně, že je lepší nejdříve zkusit méně invazivní metodu. Ale je pravda, že IUI moc výhod oproti normálnímu styku nedává. Těžké rozhodování. U Boušeho je blbé, že se moc nevyjadřuje a pořádně neporadí.
To jsem ti taky moc neporadila, co
Jj, mlčí a mlčí…taky se bude divit příští týden, Uh pusu seznam otázek…😂
Chjo a ty už jsi po odběru, nebo v jaké fázi jste?
@Evaplzen já se přiznám, že jsem od Boušeho přešla k dr. Rokytovi. ![]()
Jsem 8 den po transféru embrya.
@Evaplzen za mě je třeba nejlepší Bouše, byla jsem u všech..a Bouše za mě nejlepší
ptej se ho..všechno ti odpoví, poradí..a podle mě je s ním docela i sranda…ale každýmu může vyhovovat něco jinýho..a k IUI o moc větší šance než při normálním styku..tam taky nevidím..obzvlášť pokud máš anovulacni cykly..šla bych do IVF..ale záleží jak se cítíš, kolik ti je apod..já když to vezmu za sebe mám PCOS, takže ovulace vůbec neprobíhá, do toho mám dlouhý cykly a spermie taky máme na hraně..Takže ja šla do IUI jen jednou..ted mam za sebou uz 2 IVF a stejně nic. Ale nevzdáváme to ![]()
@Legi74 píše:
Za mne ještě dotaz, jak mohu manželce pomoci v období stimulace? My to máme celý nějak extrémně dlouhý, dnes jsme na 25 injekci Decapeptylu, 10 injekci Pergoverisu a paní je už úplně rozhozená, prý se cítí jak v jiném těle, je totálně bez energie, bolí jí klouby, svaly, je jí špatně od žaludku, nejí a bolí ji hlava.
Rve mi to srdíčko když ji vidím takhle zničenou a nedokážu jí nijak ulevit… brečí a brečí
Jasný že ji ten hormonální koktejl musel nějak ovlivnit, ale takhle moc, to jsme opravdu nečekali a ani jsem nikde nic podobného nevyčetl, je teď jako někdo úplně jiný. Dnes jdeme na kontrolu do Nat., tak snad nám tam poradí!
Zkus jí vzít někam na výlet
mě nejvíc pomohlo, že jsme se po jedné kontrole před odběrem sebrali a odjeli do Polska k moři 😁 4 dny kdy jsem totálně nabrala energii, vypnula a skoro zapominala večer pichat injekce 😁 když jsem byla jenom doma a ještě sama bylo to hrozný..strašný deprese..nedokázala jsem na to nemyslet…