Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@luciiin pred odberem vajicek predoperacni vysetreni??
to slysim poprve? ty mas pred sebou 1.ivf a uz si zacala s pichanim injekci a cekate te odber?
@lucyter tak jo, možná to měla ještě s něčím spojeny. První, ale teprve čekám na MS
@luciiin to ti drzim moc palce, aby se zadarilo hned na prvni pokus
ja taky cekala na MS, dockala v nedeli a uz sem objednana na utz a pak probehne konecne Ket
jakyho mas dr.?
@lucyter tak to taky držím palce
k Boušemu, četla jsem tu, že se s ním moc nepokecá, ale teď byl skvělej. Nemám tedy porovnání, ale zatím jsem s pokojena. A ty?
@luciiin ja mela svabka, ale po 2 nevydarenych ivf jsme odesli do smetanky
a spokojenost ![]()
@lucyter a jo. Já taky přemýšlela jestli nemám jít tam. Nikde jsem se nedocetla, jestli je tam větší úspěšnost, můj gynekolog říkal, ze je to stejný. Máš jiné informace?
@luciiin no my jsme taky nevedeli, ze je v plzni neco jinyho krome natalatu..nez to vse zacalo snazili jsme se prirozene rok, trpela jsem na vytoky, zanety a bolesti bricha..moje tehnedjsi gyndarka mi napsala zadanku do nemocnice na zpruchodneni vejcovodu a jestli nemam srusty..vejcovody nepruchodne a plny bricho srustu..po operaci jsme se meli snazit dalsi pul rok jestli se zadari..pak mi dr. napsala zadost o ivf v natalartu, tam mi rekli, ze bude lepsi vejcovody odstranit, aby se vyhnulo mimideloznimu otehotneni, tak sly oba ven..2ivf se nezdaril a nemela sem ani nic ke zamrazeni, nakonec sem se docetla na emimi o smetance a presli jsme..pri odberu sem mela 26 vajicek a hrozil mi hyperstymulacni syndrom ani mi nechtela dr. zavest jedno embryjko, nakonec zavedla, ale nepovedlo se
nastesti mame 14 kousku zamrazenych (pry dobry kvality) tak ted me ceka ket a doufam, ze se zavedou dve ebryjka
bylo to strasny cekani a cas se vlekl sileneeee, ale ted doufam, ze se povede, vkladam do tech zmzlinek velky nadeje
![]()
@luciiin No predoperacni vysetreni asi to chce, preci jen Je to zakrok s narkozou a Ta vzdy prinasi risky ne? vite Jak dlouha je Ta narkoza?
Holky Je to 11 dni od me IUI, porad me poboliva bricho uz asi tri dny, menzes bych mela dostat v pondeli… Pokud dostanu Tak 29.9. znova di cech na druhy pokus ![]()
@luciiin ma odebrani vajicek jen 10 min? Tak to Jo to je jen naka oblbovacka asi?
@lucyter máš tedy 2 IVF a 1. KET? To je nádherný počet embrijek. Tak ty budeš nechat zavádět dvě? Ve Smetance nedoporučuji jen jedno nebo tvé rozhodnuti? Já, pokud bude vše v pořádku a měla bych jich taky víc, tak bych se bála dvou věcí 1) že přijdu o jeden pokus 2) komplikace vícečetného těhotenství, ale taky nad tím uvažuju. ![]()
@luciiin mam za sebou 3ivf a 1.ket me teprve ceka..to by byla chyba nechat si vlozit dve cerstvy embryjka, abys neprisla prave o ten 4.pokus..ket se nepocita jako dalsi pokus, proto kdyz nebude zadna komplikace chtela bych 2 ![]()