Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@luciiin chtěli jsme ho, vše co je pro nás do plusu tak bereme
na další ivf už nechci ![]()
@Pavucinkaa to te obdivuji, ze si to vydrzela. opravdu klobouk dolu.tak dej zitra vedet jak se vede vajickum a kolik jich mas.
Me uz je dobre. prosim te jak funguje ten chemickej potrat nebo co si mi to psala. hledala sem to a nenasla nic. zajimalo by me to ![]()
@Jiřinkka mám jich 15 schopných, to už vím dnes, snad jich přežije hodně
jmenuje se to mifegyne.. dle doktorů muut.. najdeš to určitě na netu, zkus to znovu, nedavno jsem četla, že je to pro tělo příznivější než narkóza a čištění.. dostaneš dvě tabletky, nejdřív jednu a pak do 48 hodin ti podají další.. hodinu na to ji je ještě dobře a pak to přijde, krvácení a masakr.. já měla průjem k tomu, horečku a příšernej stav 3 hodiny, sotva jsem dejchala.. pak už máš klid, sama si to odbydeš a už je dobře.. ![]()
@Pavucinkaa ale tyhle tablety se mohou vzít jen do určitého týdne, ne? Jestli je to to co myslím (taky nevím nazev), tak u @Jiřinkka bylo stejne pozdě. Já byla v 9TT a mít jsem ji nemohla.
@Jiřinkka: je dobře, že už Ti je líp a že máš takovou oporu, to je moc důležité
@Pavucinkaa: teda, mas muj obdiv a moc drzim palce, aby spoustu embryjek prezilo a to spravne se hlavne u Tebe udrzelo celych 9 mesicu…nechas si vlozit 1 nebo 2?
Jinak my ted bojujeme se zoubky, takze des a ted se jeste male objevila nejaka vyrazka, tak doufam, ze to budou jen potnicky a nic horsiho…
Pri vcerejsi 4mesicni kontrole mela Ada 60cm a 5250g, takze opravdu mensi prirustek nez by mela mit, tak zaciname se zeleninovými prikrmy
@ivre dr a i embryoložka řekli, že bude lepší jedno, abych nepřišla o další pokus ivf
kdyby náhodou to nešlo hned na poprvé..
jináč, dnes jsem se dozvěděla že máme 11 oplozených mrňousků ![]()
@Jiřinkka máme 11 prcků ![]()
Holky, doporučoval některé Mudr. Inofolic nebo něco podobného?
@Pavucinkaa tak to je super.to mas dobrej pocet.tak jen tak dal
@luciiin ano hned na začátku, co jsem začala jezdit do CAR. Hodně si to chválí, užívám ho ale nikdy to dlouho nevydržím brát v kuse
. Teď jsem zase začala ale koupila jsem si obdobu vyrábí to česká firma a jmenuje se to FERTIPRONA, je to levnější než Inofolic a beru zvýšenou dávku 2 pytlíčky denně ![]()
@Jiřinkka jojo, dekuji. Dnes jsem volala znova a tri vajicka mame 4bunecny, zbytek zatim 3bunecny.. V sobotu jdeme na vlozeni..
@Pavucinkaa to je super.tak drzim palce.mas si jeste zitra volat nebo rovnou v sobotu mas prijet
@Pavucinkaa Můžu poprosit na kolik tě to vše zatím vyšlo? a zda máte nějaký problém nebo jste oba v pořádku? děkuju ![]()
@Jiřinkka už nemam volat, mám přijet v sobotu mezi půl 9, třičtvrtě.. moc se těším
nerozumíš náhodou tomu, zda když vajíčka se vyvíjí rychleji a jsou už ted nějaký čtyřbuněčný, zda mají naději na dvojky? ![]()
@Ive88 no heled, sama pořádně nevím, léky 3500, tím myslím i stimulaci před ivf (reagovala jsem dobře, jinak se platí většinou o dost víc říkal švábek - ten mi dokonce řekl, že nás čeká kolem 5tisíc za léky..) a zbytek máme na splátky a to bude kolem 14tis. clexane co jsem platila ted a utrouš budu muset brát až do třetího měsíc, když se podaří.. a utrouš zdražili o 30,– za krabičku
, takže na tom se prohneme dost.. tod zatím vše, víc nevím.. dá se ještě platit hatching, kterému jsme se naštěstí vyhnuli.. to je taková pomoc, když má vajíčko silnější obal, jináč mražení si platit taky nemusíš, to není povinný.. a dál nevíM ![]()
@Ive88 já jsem v pořádku a přítel má špatnou morfologii.. tod vše
takže dost smutný, tolik peněz pro skoro zdravý lidi..