Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@luciiin aha
nam zbyl jen jeden bojovnik z 5 vajicek a oni delaji PK az u 3 embryi. Tak proto jsme na Et meli tridenni.
Holky Ja uz se zacinam psychicky pripravovat na IVF
da se nejak strucne popsat, co me ceka? od kdy se zacina stimulovat (prvni den menzesu?), injekci sama doma? Kazdy den na ultrazvuk atd? Dekuji
@Cucciola zalezi jakej mas protokol, dlouhy protokol se zacina uz pred ms a kratky protokol 2. Nebo 3. Den cyklu. Jojo injekce si budes pichat sama, ale neboj da se to
stimuluje se max. 14 dni myslim, ja stimulovala 11 dni a jezdila jsem na utz asi po 2-3 dnech.pak dostanes ukoncovaci injekce, pak punkce- odber vajicek a podle toho kolik jich odeberou a oplodni se a budou se Dobre vyvyjit, tak podle toho se dela transfer. Tady v Natalartu delaji prodlouzenou kultivaci az kdyz mas 3 embrya. Nam zbylo jen jedno, tak nam na ET davali tridenni osmibunecny embryjko. Niceho se neboj, vsechno se to da zvladnout. drzim palecky at se zadari na prvni pokus ![]()
@Market 21 utz po 2-3 dnech? Mě doktor říkal, že poprvé po čtyřech infekcích, pak asi po dalších čtyřech.
@Cucciola já na IUI po dohodě s lekarem ani nesla. Úspěšnost je tam malá, ale zase pokud by se vám to povedlo, to by bylo super. Bez šílených dávek hormonů apod.
@luciiin Prave jsem chtela zkusit nejdriv tohle bez hormonu.
@Market 21 ahojky, ano, my pri 2.IVF, ktere bylo uspesne (meli jsme ISCI, AH a embryoglue) meli jen 3denni embryjko a ted z nej mame vice nez 4 mesicni holcicku… MOc drzim palce, aby se u Tebe taky krasne zahnizdilo…
Jo a odber jsem mela 20.8., a test jsem si delala 5.9. a to uz byl duch, ktery postupne silil ![]()
@Market 21 nám se zadařilo až na KET. První IVF sedm odebraných vajíček, z toho pět zralých. Zbyly tři kousky. Prodloužená kultivace nešla, takže vkládali třídenní embryo s AH, zbylé dvě embrya zamrazili. Po asi deseti dnech se ukázal hoodně slaboučký duch, který bohužel nesílil. Ukázalo se, že se zřejmě chytil, nýbrž neudržel… mrazáčky jsme vkládali po dvou měsících od ET ( potřebovala jsem si od všeho odpočinout ). Vložili jsme oba mrazáčky, jelikož jsem měla i po estrofermu nízkou sliznici a tudíž uchycení bylo hodně na vodě. Přesto k uchycení sliznice stačila a chytil se nám jeden chlapeček. Příští týden mu budou 4 měsíce. Testovala jsem po KETu desátý den, to už byla slabá čárka a sílila. Na krvi pak bylo HCG poměrně vysoké, necelých 600, takže nám říkali, že to vypadá, že se chytli oba a o dva týdny později jedno srdíčko. Všem přeji hoodně moc sil do toho vašeho snažení, je to náročné, hlavně psychicky, ale vydržte, stojí to za to. Joo a přibrala jsem také 15 kg, které se mi pořád drží.
po dobu kojení toho moc dělat nemůžu a pak se to doufám hne…
@Cucciola to uplne nevim podle ceho rozhodujou ten protokol.. ja mam PCO, tak mi museli davat nizsi davky hormonu. Jo na prvni utz jsem byla po 4 davkach Gonalu, ale pak jsem jezdila po 2-3 dnech
@Hhrabenka Jeee to Jsem rada, ze slyším i pozitivní veci, ze někomu vysel KET, rikaji že šance je menší jak u ET! jsem už zoufalá!!!Jsem po 3.IVF bohužel neúspěšných!!a teď poprvé pri třetím pokusu nám zbyl jeden mrazacek po 5.denni kultivaci!!!Tak čekám na menstruaci a objednané se na KET! Ale už se všeho bojím
@Market 21 můu se zeptat, co jsi všechno postoupila, když máš PCO? a bereš nějaké vitamíny?
@Namimi to jsme na tom uuuuuplne stejne 3.ivf neuspesne a ted me ceka ket..ja sem uz po MS a ve ctrvtek utz jaka je sliznice ![]()
@lucyter my jsme si dali jeden cyklus pausu a teď to mám dostat, a pak se objednán!!!My akorát chodíme v KV a přemýšlíme o změně!!!a u vás je nějaký problém???