Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, Ja jeste moc zkusenosti nemam, byla jsem tam zatim jen na jednou IUI a pristi tyden me ceka dalsi. Ja chodim ke svabkovi a jsem spokojena. Ja od nich nevyzaduju soucit a laskava slova. Ja Potrebuju fakta a uprimnost.
Nikdy neni lehke sverit se do rukou doktoru a clovek jim musi duverovat, Ale to se neda ma 100%. Takze i Tak si sama vyhledavam a zjistuji ruzne info… @Market 21 mrzi me, ze to nevyslo, dej nam vedet. Ja si jen myslim, ze to je taky hodne o nahode, ne o neschopnosti centra, protoze vsude narazime na to a tamto a nikde to neni perfektni.
@Namimi holky Ja vas nechapu
to jako i IVF jsou tri pokusy zdarma jako U IUI? ![]()
Já když byla naposledy u Boušeho, tak mne neskutečně překvapil, mile…byl „ukecanej“. Ale je fakt, že příště to může být jinak.
@Market 21 ale pokud vědí, že endometriozu může doprovázet imunologiký problém, tak nechápu, ze na vyšetření neposílají už před 1. IVF.
@Market 21 no ja zkusenost mam stejnou, jako ty.. po 1.ivf (zadne mrazacky) nas poslali na imuno a genetiku-vysledky vse dobry, tak jsme v natalartu podtoupili i 2.ivf (zadne mrazacky),rekli jsme si, ze prvni pokus je takovy,,hokus-pokus,,jak to telo reaguje, proto jsme sli do 2.jeste v natalartu..presli jsme do smetanky a supeeeeeeeeeer, pri odberu sem mela 26 vajicek-1zavedeno, ale nevyslo, hrozil hyperstimulacni syndrom, ale v mrazacku mame 14 kousku
a 30.9 jdeme na ket dvou embryjek ![]()
k tem penezum bych ti rekla, ze urcite je natalart levnejsi, ale rozdil neni nejaky monstrozni
ja bych na tvym miste nevahala, az budes mit genetiku a imunologii, objednala bych se do smetanky
ja sama lituju, ze sem tam nesla hned a promarnila sem dva pokusy v natalartu ![]()
@Cucciola já ji nemám, ale jinak je to, když máš sliznici tam kde nemá být.
@lucyter drzim palce, Ale nemyslim si, ze Je to nejakou neschopnosti. Spis jde o nahodu nebo osud. Nevim. Znam spoustu lidi co ma zname kterym natalart pomohl k vytouzenemu miminku.
@Cucciola ptala se na zkusenost, napsala sem svoji..ja se tenkrat taky rozhodovala na zkusenosti druhych a jsem za to rada..ty znas spousty lidi, co jim pomohl natalart, ja zase smetanka
@Cucciola byly to jen spekulace a ted uz muzu i ja porovnat..treba tobe v natu k miminku pomuzou a ja ti to preju
Holky, ja mam zkusenost ze smetanky jen z prvniho pohovoru a spermia, kdy nam doktor rekl, ze s manzelem nemuzeme mit spolu dite, ze je nemozny s takovym spermiem mit dite a odbyl nas. Tak sme sli do natu a mame uz jednoho lumpika doma. Ale je mozny, ze kdyby sme ve smetance sli k jinemu doktoru, tak sme tam mozna zustali. To uz se asi nedozvime ![]()
Ahojky holky? dloooooouho jsem tu nebyla, vubec nic nestíhám, jak se máte? druhé iui nevyšlo a teď v pátek jsem byla ne třetím pokusu, tak uvidíme…spermio se nam zlepsilo malinko, už máme ze sta procent špatného tvaru 1 procento dobré
tak snad to přinese ovoce
Takže opět čekám jaký bude výsledek…ještě to zkusíme tak dvakrát a po novem roce ivf když se nezadaří.
@luciiin pokud mas hned první dva kety 2embrya, nepočítá se to.Jen čerstvý et
@Cucciola No naisu ti to takhle! Mas tři až 4 pokusy při IVF na pojistovnu! Ale doplacis léky na stimulaci+další věci! nas jedno IVF vyslo na 20tisic!!!
@Namimi aha, uz jsem se divila, ze by bylo neco zadarmo
Muzu se zeptat, ci vse sis pri IVF priplacela ze te to vyslo na 20 tis? Dekuji
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď