Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@romik0013 jsem přemýšlela, ale ta úspěšnost je malá, vím, jsou tu holky, kterým vyšlo hned první, ale s naším spermiem se šance ještě o něco snížila. Dala jsem na doporučení lékaře, do ničeho mě netlačil, já souhlasila. Hyperstymulak je u mě, bohužel, reálná hrozba
Odběr zatim naplánovaný není, záleží jak budu reagovat, ještě mě čeká pár kontrol.
@luciiin Hmm.tak ja se na to zeptam u toho dalsiho, jestli si mysli, ze to mam zkouset, mne zatim ivf vubec nespomenul…
A co znamena kdyz je vysoke amh? Ja sem se bala nizkeho fhs, ale rikal bouse, ze hp je ok…
@romik0013 já právě o ivf začala asi sama, jsem se ptala na IUI i ivf. AMH je hodnota, která ukazuje ovarialni zásobu a tenhle ukazatel já nám dost vysoky, takže se stimulací se musí hodně opatrně, ale pak abych zase reagovala no…
@Jířa-jiřka ja mam z prvniho ivf chapecka, kteramu bude 21 mesicu a vydrzelo mi jen jedno vajicko, ze ktereho se vyklubal nas milovanej divoch.
v srpnu sme byli na druhem ivf a taky to vyslo, ale pred mesicem prestalo byt srdicko tak sem musela na revizy. nastesti ted mame mrazacky, tak pujdeme v lednu, tak to snad vyjde. drzim ti palecky, aby se ti uchytilo a nepustili ![]()
@romik0013 driv nebo pozdeji to urcite.my pujdeme na ket v lednu.ug mam doma z ivf chlapecka a ted mam za sebou i revizy po potratu.
Holky, docela mě znervoznuje jak furt čtu, že je Smetanka lepší. Ze začátku mi zkušenost ostatních tyhle negativa srovnala, ale je toho nějak moc. Co si o tom myslíte? Natalartu věřím, ale radši bych byla, kdyby to v diskuzích bylo víc vyrovnaný. Už to nebudu číst a je to… ![]()
@luciiin No taky to trocha resim, uz mam dve zname, kterym se v natalartu nedarilo, presli do smetanky a slo to hned
Na druhou stranu, slysela sem i stiznosti..vubec nevim, ale preci to nemute byt takovej rozdil ![]()
@romik0013 já právě doufám, ze taky ne… Gynekolog mi říkal, ze úspěšnost mají stejnou, tak si mám vybrat co mi je sympatictejsi
Natalart je prý levnější, ale kvůli penězům tam nejezdím. I když často čtu, že první pokus je spíš „zkusebni“ tak uvidím jak to bude probíhat a pak se zařídím dal.
No to je dalsi vec, ja dputam, ze budeme mit aspon nejakeho snehúlaka, podstupovat pad dalsi hormonalni stimulaci, ja fakt nevim, jestli to uz neni riskovani vlastniho zdravi ![]()
@romik0013 ja sem podstoupila uz dve ivf.sou tu i jine, ktere jich podstoupili urcite vice. kdyby to melo byt zdravi nebezpecny, tak by to urcite doktori nedelali.
@Jiřinkka ako dve uplne od zacatku? Ci s KET? Tak to ste dobry, kez by se to vsem povedlo co nejdriv… ![]()
@romik0013 sve uplne od zacatku. poprve nam vydrzelo jen jedno vajicko a to se i udrzelo a mame krasneho chlapecka. podstoupila sem uz i druhy, ale skoncilo to potratem, ale mame mrazacky, tak po novym roce pujdeme poprve na ket
@Jiřinkka Tak aspon ze mate mrazacky
To se taky nekomu nepovede.. a muzu se zeptat, kde byl u vas problem?
Tak holky, kontrola asi dle očekávání na prd. Málo hormonů = malá reakce, ale bojíme se přidat, protože folikulu mám prý opravdu moc a byl by to skoro na 100% průšvih.