Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ivre @Lena45 přidávám se k holkám. Dvě IUI nevyšly. Mám jen jeden vejcovod po mimoděložním tehu a i vzhledem k věku jsme šli IVF. Prodlouženou kultivaci jsme neměli. Z pěti vajíček jedno vložili,, dvě zamrazili. Měli jsme AH, ISCI. Bohužel to nevyšlo. Po dvou měsících jsme vkládali naše dva mrazáčky a přidali embryoglue. Chytil se jeden a našemu „drobečkovi“ (má 8,86 kg) je za týden pět měsíců. Holky držte se. Je to strašně náročné, hlavně psychicky, ale zkuste se hodit, co nejvíce do klidu ( i když dobře se to říká, špatně provádí ) a oni se ty mimískové u vás zabydlí. Moooc vám přeji všem hodně moc sil a štěstí, ať se zadaří. Držte se ![]()
@Hhrabenka ahojky prosím tě měla bych otázku. co je to embrioglue? Děkuji ti za odpověď
@Jířa-jiřka Odpovim za hraběnku taky jsme naposled měli. Mělo by to bejt něco jako lepidlo, že to tomu vajíčku pomůže k hnízdění. koukni na stránky natalartu do léčebných metod tam to najdeš popsaný. http://www.natalart.cz/…y/embryoglue
@Lena45 děkuji za odpověď. Ani jsem o tom nevěděla nebo jsem preslechla když nám říkal dr o možnostech.
jsem teď po neúspěšném 1ivf a máme jednoho mrazacka.
Můžete mi holky říci jak to chodí při ket. Kdy ho rozmrazuji atd.
@Jířa-jiřka Tak to ja bohuzel neporadim, zatim mam za sebou jenom iui ![]()
@Jířa-jiřka Před ket, jedeš na konzultaci a domluvíte se kdy půjdeš na ket, dostaneš léky na růst sliznice, za nějaký čas jedeš na kontrolu - ultrazvuk, jak roste sliznice. Domluvíte přesný termín ket a dostaneš injekci na doma, kterou ti někdo píchne den před ket.
V den ket, ráno přijedeš, jsi přijata na pokoj a pak jdeš na vložení embria na sál, embrio rozmražují ráno ráno
. Jinak na sál je nejlepší jít s naplněným močákem na polovinu. Pak se 2hodiny po ket leží na lůžku a pak tě propustí a cca za 7-10 dní se dělá test z krve, samozřejmě můžeš si udělat domácí test ![]()
@Jířa-jiřka Ahojky,je mi lito, ze nebylo uspesne.me za mesic ceka moje prvni IVF po dvou neuspesnych IUI (dnes jsem to dostala bohuzel). Mela bys chvilinku, abys mi tak nejak popsala, Jak to vsechno probihalo a tak? Proste Jak jsi to zvladala, jestli to bylo narocne, kdo ti pichal injekce atd ![]()
@kapyka děkuji za informaci a mám otázečku tu inekci na doma ta se pak píchá kam a jak je přibližně dlouhá jehla ![]()
@Cucciola ahojky, klidně se ptej, ráda odpovím, taky mi moc pomohlo když mi holky naspaly svůj příběh a jak to probíhalo. Tak moje 1ivf začalo druhým menstruačním dnem kdy jsem si začala píchat Gonal 200jednotek ( vypatájí jako širší propiska s jehlou asi tak 1,5cm dlouhá a píchá se do špíčku do bříška, píchala jsem si je sama asi se mi ruka třásla ale řekla jsem si co bych pro mimi neudělala) 6den men. cyklu jsem byla na ultrazvuku jak rostou folikly, rostly dost tak mi snížil dr dávku Gonalu na 175jednotek a přibyla mi ještě inekce cetrotide ( ta měla drobet delší jehlu, též do špíčku, takže jedna strana gonal druhá cetrotide
říkala jsem tomu pravidelné píchání
. 10den men. cyklu kontrola ukončení stimulace a poslední inekce byla Ovitrelle (ta štípla) 11den jsem si musela nechat píchnout inekci Dexamed do zadku, jelikož zrovna byl svátek tak jsme vyrazili na pohotovost a tam mi ji ochotně píchli. 12den byl odběr a dostala jsem antibiotika na tři dny a začla zavádět utogestan a musela jsem si píchat inekce na ředění krve
, transfér embrya jsem měla po třech dnech. a jedno máme zamražené, které snad tento měsíc budem rozmrazovat nebo další. Kdyby ti ještě něco zajímalo klidně se ptej.
@Cucciola Mne ceka v pondeli 2 iui, teda, jestli bude ovulka, myslim, ze ji nemam kazdy mesic…proc si jich nechtela vic? Ja se porad rozhoduju, jestli p neuspesnym druhym, pujdu do 3 pokusu, nebo do ivf
kazdopadne bych si chtela nechat ivf schvalit uz tenhle mesic, prej to plati 2 mesice…
@Cucciola Mne ceka v pondeli 2 iui, teda, jestli bude ovulka, myslim, ze ji nemam kazdy mesic…proc si jich nechtela vic? Ja se porad rozhoduju, jestli p neuspesnym druhym, pujdu do 3 pokusu, nebo do ivf
kazdopadne bych si chtela nechat ivf schvalit uz tenhle mesic, prej to plati 2 mesice…
@Jířa-jiřka ta se musí púíchnout do svalu - takže do zadku a měl by ti jí píchnout zdravotník…já byla u známé sestřičky z vesnice, nebo holky jezdí dost často na pohotovost na gyndu a nebo k obvoďákovi