Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@romik0013 Uz to nedavam.dve zklamani mi stacily.chci jit do neceho, co ma preci jen vetsi procento uspesnosti. dojizdim ze zahranici, takze Je to celkem narocny si to zorganizovat.vim ze IVF neni stoprocentni Ale preci jen je vetsi sance. o dite se snazime uz dost dlouho, uz nechci cekat.
@Cucciola v den odberu prijedes rano na lacno, ulozi te na pokoj a pak des na salek, tam te uspi a vyndaji vajicka.pak tam cca 2 hodiny lezis, pak des k doktoru a domu. dostanes injekce na redeni krve a utrogestan.pak si dalsi den volas na vysledky kolik vydrzelo vajicek a jak se jim dari. dalsi den si volas znovu a reknou jestli by byla vhodna prodlouzena kultivace nebo ne.
Doufam, ze sem to napsala srozumitelne, kdyby neco tak napis a rada ti odepisu ![]()
@Cucciola nástup v 8hod setra mě odvedla na pokoj tam jsem se převlíkla do košile a na řadu jsem šla v 9 mezi tím přijde anesteziolog takže to uteče a odběr tak trvá 10min jsi pod narkózou. Na sále ještě s tebou mluví doktor a embryolog o kvalitě a pak dobrou. Probudí tě ještě nasále a odvedou zpět na pokoj, já jsem hned usnula tak si cestu ze sálu nepamatuji. setra po čase přijde změřit tlak a jak se daří, já měla docela bolesti tak mi dala čípek na bolest, leží se tam tak 1hod. Břicho mi ještě 2dni po pobolívalo, doporučili mi hodně pít a chodit čůrat. A hlavně nic netahat.
@kapyka nikoho v okolí nemám kdo by mi jí píchnul, pohotovost to jistí. A byl u toho i čas kdy by se měla píchnout nebo to bylo jedno jestli ráno nebo odpoledne. Děkuji
Vsechny ty injekce se daji koupit v takove te forme propisky? Nebo jsou to klasicke nektere? ![]()
@Cucciola já měla jen Gonal jako propiska, jinak zbytek jako normální injekce ale s malou jehličkou, to zvládneš ![]()
@Jířa-jiřka myslím že mi řekli jen píchnout to večer před, ale přesně už si to nepamatuji
@kapyka děkuji, z každého nového píchání jsem drobet nervní. Tak uvidíme jak se s dr domluvíme.
@Jířa-jiřka neboj, neboli.to a kdyz zvládnes ty predesle. injekce, zvladnes i tuhle
@Jířa-jiřka neboj, neboli.to a kdyz zvládnes ty predesle. injekce, zvladnes i tuhle
Bolesti se nebojim, spis ze to neumim.imim jen manzelovi pichat insulin tou propiskou
![]()
@Jířa-jiřka pokud budeš mít dostatečně vysokou sliznici v běžném cyklu, nebudeš muset nic na růst sliznice brát, půjdeš rovnou na vložení embrya v přirozeném cyklu a budeš brát léky až po vložení mrazáčka. Ale to ti řeknou až po ultrazvuku, podle toho se rozhodnou. KET je menší zátěž pro organismus, jelikož už nepícháš hormony na nabobtnání vajíček, ale říkají, že je náročný pro vajíčko to rozmrazení a zamrazení. Musíš věřit, že to je bojovníček a dá to.
Taky se mi nechytili mimi po ET a chytil se až mrazáček.
já tedy musela brát léky i na tu sliznici, měla jsem nízkou, brala jsem estroferm, ani po estrofermu nijak zázračně nevyrostla a přesto se chytil… ![]()