Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ach jo holky, zase tri hodky spanku po nocni
ja mam dojem, ze i kdyz by se zadarilo, tak sa to snad ani neudrzi kvuli tomu nedostatku spanku
Chjo…kdyz zmenim pracu, tak pudu o par tisic dole, a to se mi zrovna nechce, jeste ze jich mam jenom par do mesice..jinak 4 den po iui a zadny priznak ![]()
@romik0013 tak priznaky nemusis mit asi zadny. zadny reaguje jinak a nemusis to na sobe vubec citit.tak to je teda nasakr, tak malo spat.tak snad to bude lepsi.
@Jiřinkka Urcite,dneska to dospim
ckovek si casem u zvykne na mene spanku, porad se dopuju vitaminy, aby sem trocha zmirnila dopad ![]()
Holky Tak mam za sebou IUI. Folikul jeste nebyl praskly, Ale byl uz pres 21mm. Zabolelo to, Tak rikal Svabek, ze to bylo divny ten tlak co citil, ze musel vic zatlacit. Ze mam mozna opravdu ucpany vejcovod. Tak rikal ze to mam promyslet zas, kdyby to nevyslo. Ze bych asi mela jit na tu pruchodnost. Tak se ho ptam, kdyby tam byly opravdu nejaky srusty, Jak se to leci a on ze to se neda moc lecit. Ze to se jeste moc neumi, kdyz Je to zevnitr toho vejcovodu. Jako To santone vysetreni na pruchodnost to obcas profoukne, Ale kdyby tam bylo neco vetsiho Tak to prej ne.Tak to me prekvapilo, Ja myslela ze se to dela (treba laparoskopii). Vite o tom nekdo neco? ![]()
@Cucciola Ja mysim, ze to laparoskopicky fakt nejde, tim akorat odstrani endimetriozu..
Oni jen zjistujou jesli jsou pruchodne a kdyz ne tak doporuci ivf..a co ti napsal do spravy? Ja sem byla na prvnim v patek, ale moc sanci tomu nedavam..taky sem mnela folikul 21 a nebyl prasklej..je 35,zkusim to jeste jednou a chtel bych si uz mezitim vybavovat schvaleni na ivf..jinak ja sem v poradku, ale manza ma blbou morfologii..
Tak drzim peste ![]()
@romik0013 takze ono se tim moc nevyresi? To je to co mi rikal. pokud nepruchodne, Tak na IVF. Pokud ano, Tak pokracovat v IUI a nevime proc to nejde..
Ja zavazny problemy nemam, mela jsem vysoky prolaktin, to uz je asi ok, beru na to prasky. Pak mi nasli infekci (ureaplasma) kdyz jsem sla na vyter pred tim vysetrenim vejcovodu, kam jsem test vubec nesla.
Manzel ma vse celkem ok.
No Ja se snazim zmenit myslenky a tentokrat fakt doufat, ze to vyslo. Bez toho aniz bych resila co dal
uvidime uvidime.. Mam nakazano od jedne vedmy dva dny lezet, Tak zkousim i to ![]()
@Cucciola Tak to prvni iui vyjde malo kdy, nejvic uspesny je pry 3 pokus..ja sem 5 den a nemyslim si, ze to vyslo
Vubec nic necitim, prsa neboli, testovat ani nebudupockam na menzes a objednam se na dalsi…a pak chci na ivf, vek mne trocha tlaci ![]()
@luciiin Tak co, byla kontrola? Mas kratky nebo dlouhy protokol? Ja sem cetla, ze minimalna stimulacia by mnela byt 10 dni, aby byla kvalitni vajicka ![]()
@romik0013 jj, to já taky cetla, jenže ono to prý tak jednoduchý taky není, záleží jak reagujes. Byla jsem na kontrole, ale moc moudra z toho nejsem. Stále je to tak, že folikulu hodně, takže dávka nemůže být zvýšená, nejsou dostatečně velké, ale je to lepší než minule. Doktor se tvaril, ze nektere budou urcite dostatecne. Uvidíme v pondělí.
Jinak hormony stále v pohodě, jen ty prsa jsou citlivější asi každým dnem, ale dá se to úplně v pohodě ![]()
@luciiin Tak snad vedi co delaji, urcite to vyjde, ale jsi nejaka odolna proti hormonum
mi vypadlo kolik ti je? Slysela jsem, ze po 35 posilaji pred ivf aj na genetiku a imunologii, ale nejsem si jista..chtela by jsem si po tom druhym iui zacit vybavovat schvaleni od pojistovny, tak difam, ze to nebude problem, aby jsem pak nemusela cekat cely cyklus, cas ma troska tlaci ![]()
@romik0013 bude mi 36, genetiku i imunologii už mám hotovou kvůli tomu ZT. Schválení pojistovnou trvalo fakt chviličku.
@luciiin jo? tak ok, ja se s nimi domluvim az tam budu volat na druhu iui… ![]()