Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@luciiin Tak moc drzim pesti az je na zmrazeni, ale ono to jiste nebude potreba a mimisek se chyti hned
Jsem zvedava, kdy oujdes na vlozeni..hele, cetla sem, ze hodne bilkovin, prej nutridrink je vynikajici proti tomu hyperstimulaku ![]()
@romik0013 hele já se na to ptala, furt jsem to tu cetla, ale ono to prý tak „zázračný“ taky není a pít např. 5l vody už vůbec ne. Třeba to funguje jako placebo
I jsem koukala na nějakou poradnu (myslím Helios, ale jistá si nejsem) a tam MUDr. psal to samé.
Pro jistotu jsem bílkoviny trošku zvýšila (vajíčka na tvrdo, tvaroh, Ol. tvaruzky
), ale zítra už to řešit nebudu.
@romik0013 jo a děkuju, kéž by se zadařilo hned. Tobě snad bude stačit IUI, popř. po jakém pokusu půjdete do IVF, po třetím?
@luciiin A tak placebo efekt taky dobry
Tak nic tim nepokazis, ze
tak at se ti to vyhne, oni by ti asi rekli, ze je tam riziko, ne?
@luciiin Hele,ja se jeste nerozhodla, jestli dve nebo tri
Ja se jich zeptam, co mi doporuci, preci jenom je mi 35,treba se prvni ivf nevydari, vsechno to bude trvat nejakou dobu, fakt nevim..ale zase si rikam, ze dva mesice mne nezabiji…tezka dilema ![]()
@luciiin my sme pri obou ivf meli prodlouzenou a musim rict, ze diky ni mame nase maly velky zlaticko.pri prodlouzeny odumrelo vajicko, ktery se krasne vyvijelo, tak ze kdyby mi ho treti den daly, tak by se to nepovedlo. Tak drzim palecky, aby se ti to povedlo a bylo i na zamrazeni
@romik0013 jj, to taky řekli
…vzhledem k počtu, ale po punkci vše vypadalo dobře. Embryolozka říkala, že pokud by se měl rozjet, tak snad do pátku.
@luciiin Tak odpocivej, relaxuj a vsetko bude ok
jak dlouho si tam lezela?
@Jiřinkka Tak proc potom vzdycky nedelaji tu prodlouzenou kultivaci? ![]()
@romik0013 ahojky, tak ne vzdy je kvalita tech vajicek tak dobra, ze by prodlouzena pomohla, nekdy doporuci radeji vlozeni uz 3.den, to jsme meli my, pri uspesnem 2.IVF (1.IVF s PK nevyslo, 2.IVF jsme meli vlozeni 3.den a AH + embryoglue a ISCI u obou), byla jsem z toho spatna, ze kdyz nelze PK, ze to urcite nevyjde a ono to vyslo, vcera bylo nasi princezne 5 mesicu. Prece jen prostredi v Tobe je jine nez na „misticce“. Neboj, oni vedi, co delaji a pokud by se jim zdalo, ze PK by byla blba, tak Ti reknou, jinak je samozrejme lepsi v tom, ze vydrzeji ty kvalitnejsi a lepe se vyselektuji…
Drzim palce, at se drobecek zakousne a pusti se az za 9 mesicu.
@ivre Tak a hned mam pozitivnejsi mysleni, kdyz jsem pisou holky, co se jim to povedlo ![]()
@romik0013 Ahoj, když máš málo enbryjek tak oni neryskujou PK, vložej je třetí den nám vždy zbyli jen dvě. 2× nic a na potřetí se chytli obě jen jedno bohužel nevydrželo. Holky hlavně butte v klidu, ted už jsem přesvědčená, že to dělá hodně. A dyštak jedte do lázní, já byla a to mě hodně pomohlo na psychyku. Ted našemu zázraku je 9 týdnů, ale jsme jak půl roční, byla jsem ho tuhle ukázat na klinice tak všichni doktoři se na něj koukli. Oni maj taky radost, že se zadaří. Tak pevné nervy.