Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Hhrabenka jak si měla velký embryo a měla si před zamrazením prodlouženou kultivaci? My ne, mame jen tridení osmibunecnou morulu. Tak doufáme ze rozmrazeni přežije a chytne se. Kolikrát jsi byla na ultrazvuku než si šla na ket?
Promiň jak pak si teď na tom teď? ![]()
@Hhrabenka jak si měla velký embryo a měla si před zamrazením prodlouženou kultivaci? My ne, mame jen tridení osmibunecnou morulu. Tak doufáme ze rozmrazeni přežije a chytne se. Kolikrát jsi byla na ultrazvuku než si šla na ket?
Promiň jak pak si teď na tom teď? ![]()
A holky, Jak se rozhodnout, jestli jedno embrijko nebo dve? ![]()
A holky, Jak se rozhodnout, jestli jedno embrijko nebo dve? ![]()
@Cucciola tak to je rozhodnutí jen na vás. Jelikož jsme měli jen dvě co se vyvíjeli a embryolog nám řekl ze je pěkné tak jsme si nechali jedno zmrazit. Teď po tom neúspěchu bych si nechala při ket zavést dvě, bohužel máme jen jednoho mrazacka. Ale věřím ze to zvládne. ![]()
@Cucciola je to opravdu jen na tobe jak se rozhodnes.ja si nechala pri obou pokusech zavest jedno a pokazde se udrzelo, i kdyz podruhe nakonec nevydrzelo.az pujdeme na ket, tak si nechame zavest jen jedno.
Asi teda zalezi i na jejich kvalite a kolik jich prezije, jestli se pak rozhodnu jedno nebo dve, co?
@Cucciola píše:
Asi teda zalezi i na jejich kvalite a kolik jich prezije, jestli se pak rozhodnu jedno nebo dve, co?
je to tak. Záleží na všem. Ale moudřejší budeš až po odběru a následně po jejich vyvíjení. Už máte rozhodnuto jestli si připlatíte za nadstandardní výkony.
@Cucciola píše:
je to tak. Záleží na všem. Ale moudřejší budeš až po odběru a následně po jejich vyvíjení. Už máte rozhodnuto jestli si připlatíte za nadstandardní výkony.
@Jířa-jiřka Ne jeste to nemame poradne promyslene, vic podrobne o tom budu mluvit se svabkem pristi mesic. Myslim ze to Embrioglue bych zkusila. Doporucila bys mi neco? Na penezich nechci setrit. Jde o dite, ne o novou pracku ![]()
@Jířa-jiřka já Prodlouženou kultivaci taky neměla. Měla jsem pět vajíček, zbyly tři. Jedno vloženo při IVF a zbylé dvě při KET. Zamrazili je obě najednou a neměla jsem srdce po tom všem jedno vyhodit. Vkládali jsme jedno 8buněčbé a jedno 10buněčné. Na krvi to vypadalo, že se chytla obě, ale po 14 dnech na UTZ jedno srdíčko. Jee, už si nepamatuji, kolikrát jsem byla před na UTZ, ale protože jsem měla špatnou tu sliznici, tak jsem chodila častěji, kvůli tomu, jak reaguje estroferm. Reagovala jsem na draka, vůbec to nepomohlo, i jsme se rozhodovali, jestli to neodložit o další měsíc, jestli třeba ta sliznice nebude lepší… nakonec jsem říkala, že to prubnem, že je otázka, jestli vůbec někdy bude lepší…no a zadařilo se. Dnes je malému pět měsíců
![]()
@Cucciola my jsme si připláceli za ICSI, AH, chtěli jsme i prodlouženou kultivaci ale u malého počtu oplozeních vajíček tak se to nedělá. Taky jsme na peníze nekoukali, chtěli jsme to co zvyšovalo procento úspěšnosti. četla jsem že Embrioglue se musí už připravovat při stimulaci. Škoda že jsem o tom nevěděla, nebo přeslechla. Ani nevím kolik se za to doplácí.
@Hhrabenka jůůů ten je krásnej, blahopřeji a tiše závidím
.
já jsem zatím se sliznicí neměla problém, tak uvidíme. Ale teď dost přemýšlím že asi dám od Ket měsíc klid, sice jsem dr domluvená na ultrazvuk jak právě roste sliznice, ale jsem pořád taková na vážkách. Ty jsi byla hned na Ket nebo si měla pauzu.
@Jířa-jiřka děkujeme… Neboj, také se zadaří…
nám nevyšlo IVF v červnu, Švabek říkal, že musí proběhnout jeden cyklus. Já ale potřebovala chvilku pauzu a navíc mám doma ještě 7leteho chlapečka a nechtěla jsem, aby kvůli nám trpěl a seděl o prázdninách doma. Takže jsme v srpnu odletěli na dovču a v září šli teprve na KET…
Ahoj holky, jsem tu nová a doufám, že tento dotaz píšu na správné místo. Chodíme s partnerem do Natalartu a včera jsem začala stimulovat před prvním Ivf. U mě je občas nižší sliznice, ale partner má špatnou morfologii. Kolísá mu to od 0-4%. Bojím se, že teď bude taky 0, máte s tím některá zkušenost? Jak se postupuje? Děkuji předem za reakci ![]()