Náušnice pro miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24494
10.7.20 13:27

Zkus se s tchýní domluvit jinak. Asi bych ji znovu vysvětlila, že je chcete dát až později a ať třeba koupí větší náušnice a ne ty dětské. Nebo něco jiného zlatého na památku. Myslím, že není problém v tom, kdy chcete náušnice píchnout, ale, že chce dát vnučce hezký dárek. Já mám třeba náušnice ty první dětské od mého pradědečka a i když si dědu nepamatuji a to, že jsem ty náušnice měla znám jen z fotek tak k nim mám takový krásný vztah. Je to taková krásná památka a moc si jí vážím. Doufám, že třeba jestli budu mít dceru nebo vnučku tak jí je budu moci předat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
10.7.20 13:28

U nás to bylo skoro naopak. Já náušnice jako dítě neměla, ačkoliv jsem po nich velmi toužila a velmi jsem o ně škemrala. Otec byl zásadně proti, máma nikdy nešla proti jeho vůli, tak na píchnutí uší a náušnice došlo až po maturitě (nebyl s tím mimochodem vůbec žádný problém, bolelo to sotva jako odběr krve, zahojilo se to krásně). U dcery jsme se s manželem domluvili, že jí uši píchnout v miminčím věku necháme. Když jsem to zmínila před svým tátou, začal řvát, že to nedovolí. Opáčila jsem, že tentokrát už to není on, kdo rozhoduje a tím jsem debatu uzavřela.
Dcera tedy náušnice má asi od osmi měsíců a je s tím spokojená. Já mám s odstupem trochu výčitky, že jsem to přece jen měla nechat na ní. Počkat, až si o ně řekne a pak jí vyhovět, klidně i v předškolním věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
10.7.20 13:29

Je to ciste vase vec, tchyne do toho nema co mluvit a vy byste se nemeli nechavat zviklat. Oba pristupy maji neco do sebe. Je jedno, ktery si zvolite, ale drzte se ho; a pokud byste do toho sli, vyberte si odbornika (ktery to udela sterilne a minimalizuje rizika infekce) a udelejte to ve veku, ktery se doporucuje (vetsinou max do roka a pote asi az od sesti, mezi tim je riziko, ze by si na ouska mala paradnice sahala a zanesla si tam infekci). Ja treba nechavala dcerce pichat ouska v 6M ve vyskolenem studiu, protoze by me ani nenapadlo ji je nedat, ale pokud by je do budoucna nechtela nosit, nebudu ji nutit, ted se ji o ouska staram. Muj nejlepsi kamarad je zasadne proti, shodl se na tom s partnerkou a jejich dcerka nema nausnicky ani ve 2 letech… proste kazdeho vec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.20 13:29

Když sem byla malá, nevim kolik mi bylo, ale moc dobře si to pamatuju, neboť to bolelo jako prase :,(. Takže sem malý nechala dat naušničky hned bylo ji cca 10-14 dní přesně nevim. A má je krásně zahojeny. Brečela cca 3minuty :lol: ale aspoň díky tomu nevypadá jako kluk :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
10.7.20 13:30

Já malé nechala nastřelit asi v půl roce, aby si na to nesahala a nemokvalo. Bez potíží. Před samotným nastřelením se ještě proměřily akupunkturní body, aby se nenarušily a mázla jsem jí na ouška Emlu, takže nic necítila, ani slzička neukápla, jen sebou škubla, když ta pistole „vystřelila“. U nás zase naopak, tchyně nechtěla, já ano. Kámoška si právě nechala později na základce a měla s tím pořád problémy, mokvalo jí to.
Je to asi kus od kusu, myslím, že většinou se to podaří a potíže nejsou žádné…každopádně rozhodnutí je na vás, tchyně se holt může stavět na hlavu a měla by to rozhodnutí respektovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.7.20 13:31

Mám dvě holky a kolem naušnic jsem si toho vyslechla hodně. Nepovažuju za normální dělat do dítěte díry, jen abych uspokojila něčí představu, jak má vypadat holka. Moje děti budou mít naušnice až je budou chtít samy a až budou mít dost velké uši, aby se daly spolehlivě najít akupunkturní body. Do té doby jsou mi názory ostatních šuma fuk. Pokud má někdo potřebu, ať si udělá díru třeba do nosu, ale ať mi to necpe jako jedinou správnou věc…

• Citovat
  • Upravit
11631

Já nechala pichnout, taky jsme od tchýně dostali, predtim jsem to neresila, brala jsem to automaticky, ze teda jo, i když ja vkastne mela taky az pozdeji, ne od miminka.
A byla to chyba, ted uz bych to neudělala. Sice se nic nestalo, ale dcera ted náušnice nenosi, takze to bylo zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518

Vaše dítě, vaše pravidla. Dřív to bylo zvykem, teď si to každý dělá víc podle svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
10.7.20 13:32

@Jeremi Nejsou vycitky zbytecne? Ja si skoro vic vycitam “nepovinná” ockovani, ale jsem z tech, co je radsi davaji, byt to je taky osemetne tema, a skoro bych rekla ze u ockovani dcerka place vic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
10.7.20 13:37

Nepřestává mě udivovat, nad jakými blbostmi se generace našich rodičů zasekavá… Já to mám úplně stejně jako ty (alergie na kovy, po píchnutí jsem měla uši jak slon), dceři nechám uši píchnout, až si o to řekne sama. Ale to je vlastně jedno, jde o vaše rozhodnutí, které navíc neni prakticky vůbec důležité na to, aby bylo třeba za něj tak lobbovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
10.7.20 13:38

Mne nastrelovali v 5 letech. Byl to des, mela jsem z toho trauma. S usima mam porad problemy, dirky mi vecne hnisaji, zarustaji. Dceri bych udelala dirky jako miminku, aby si to nepamatovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
10.7.20 13:40
@Helca83 píše:
@Jeremi Nejsou vycitky zbytecne? Ja si skoro vic vycitam “nepovinná” ockovani, ale jsem z tech, co je radsi davaji, byt to je taky osemetne tema, a skoro bych rekla ze u ockovani dcerka place vic :nevim:

Tak ne, že bych se tím nějak trápila a užírala. Ale myslím si, že jsem se kvůli zkušenosti ze svého dětství zbytečně ukvapila a že to rozhodnutí fakt mohlo a mělo počkat na dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22081
10.7.20 13:41
@Anonymní píše:
Ahoj, ani nevím proč jdu psát. Možná abych se dozvěděla, že jsem z těhotenství přecitlivělá…
Mám tchýni, se kterou si sice úplně nesedíme, ale snad jsem si už všechno vyříkaly. Přesto jsou mezi námi třaskavá témata, která já raději nevytahuji a ona jen v případě, že manžel je z dohledu a doslechu.
Teď naposledy se mě ptala, že by chtěla holčičce pořídit naušničky a jestli náhodou nemám nějaké po sobě, aby nekupovala zbytečně. Byl u toho tedy i manžel, asi nečekala, že to bude téma na kterém se neshodneme.
V klidu jsem jí řekla, že naušničky po sobě nemám, protože jako malá jsem naušnice neměla a nepovažuji za důležité malé naušnice dávat. (Rozhodně ne dřív jak v 1 roce neli později.)
S manželem jsme se shodli, že je to zbytečné. Malé dítě stejně jen leží a já měla s naušnicemi (ve 12 letech po mé vlastní žádosti, že bych je chtěla) docela problémy. Uši mi hnisaly, byly bolestivé na dotek, oteklé a naušnice musely nakonec ven.
Prostě mi přijde zbytečné tím malé dítko zatěžovat. Tchýni jsem to slušně řekla, a ať raději vymyslí něco jiného.
Obecně jsem jí řekla, že bych nejraději počkala, až si o naušnice sama řekne. Jenže tchýně se začala hned „čertit“, že ona dávala dceři naušnice hned v porodnici a jak to vypadalo krásně. Tak říkám, že jo proč ne, ale já to takhle udělat nechci.
Manžel přitakal, že souhlasí a že mu to taky příjde jako zbytečnost. (Kór ty dětský naušnice jsou drahý jak čert.) No a už to začalo, proč nechci, že to nechápe a že by to malé slušelo.
Manžel to dál nekomentoval (přišlo mu to zbytečný, no stejně jako celá ta debata mě), ale tchýně si nedala říct a furt se mě snažila přemluvi.A teď, když jsem se vykecala dotaz: Jsem fakt blbá matka, co nechce mimču dopřát naušničky, nebo je mimo tchýně, která se mě do nich snaží dotlačit přes pocit viny?
(Tvářila se jak když uraženě, že od ní odmítám takový dar…)

O těchto věcech rozhodují rodiče a nikdo další do toho nemá co mluvit.

Tchyně - i když má své představy o tom, jak má vypadat holčička - se bude muset „vycukat“ a respektovat, že náušničky zatím nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
10.7.20 13:51

Vem si priklad z manzela. Proste se o tom dal nebavi, bere vec za vyrizenou a ma klid. Ty se nechas zviklat k odezve a pak te to krka :D Nema cenu tchyni cokoli znovu vysvetlovat nebo opakovat, neni to pitomecek, chape moc dobre. Nereagovala bych na tohle tema uz vubec. A pokud nausnice koupi, at koupi, to se te netyka. Je vase vec, kdy nausnice date nebo nedate, my to zas delame uplne opacne, vsechny nase holky je mely co nejdriv, ale co, to je zase nase vec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.7.20 13:55

Já dceři nechala píchnout uši ve čtyřech měsících i přesto, že jsem věděla, jaké kritice budu čelit. Žiju v Německu, kde se běžně nechávají kolem 14 let. Ale považuji to za rozhodnutí rodičů a nenechala bych si do toho kecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí