Náušnice pro miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.7.20 15:50

@TopSecret Tak jo, ve srovnání - kočárek, autosedačka, postýlka je to jak nic… Ale vzhledem k tomu, že nechci naušnice dávat mi to příjde jako zbytečný výdaj…
@Kotatko03 Za mě jedině píchnout jehlou a pak dát kruhové když už… Vím že je to třeba jen má blbá zkušenost, ale pecky do uší nemůžu nosit ani teď, po 15 letech co mám uši zahojené, bo mi pod nimi začnou uši rychle hnisat… Mojí mamce to dělá taky… Takže ta pravděpodobnost u malé je dost velká…

• Citovat
  • Upravit
3929
10.7.20 16:02

Naše děti náušnice nemají, nelíbí se mi to.

Na tchyni bych hleděla zcela nechápavě, jako že co je jí do toho… Zdvořile bych opakovala „Ne, děkuju, xxx mít náušnice zatím nebude, jedině až bude větší, pokud by je sama chtěla.“ nic dalšího nevysvetluj, pusť to z hlavy. Její urazeni není tvůj problém.

Má nárok být zklamaná, ale samozřejmě to není důvod, abys ustoupila v něčem takovém, pro mě třeba hodně podstatném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
10.7.20 16:13

Myslím, že u miminek je výhoda, že si na ouška nesahají a hlavně, že si to nepamatují. Ale je to jen a jen vaše věc. Tenhle spor je prkotina a začni se obrňovat, až bude tchyně kecat do další péče o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
10.7.20 16:18

Bereš to v pohodě, kdybych měla dceru nechala bych ji, ať se později rozhodně sama. Tchyně do toho nemá co kecat. Vaše dítě, vaše starost. Na naušnicích stojí život? Asi těžko. Zbytečný zásah do těla jen kvůli pohlaví. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
10.7.20 16:31

@jita22 Nebo bioplast v kombinaci s titanem, zkus nejaky piercingovy salon kde se na to specializuji, muzou mit i normalne vypadajici nausnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
10.7.20 16:53
@Anonymní píše:
@TopSecret Tak jo, ve srovnání - kočárek, autosedačka, postýlka je to jak nic… Ale vzhledem k tomu, že nechci naušnice dávat mi to příjde jako zbytečný výdaj…
@Kotatko03 Za mě jedině píchnout jehlou a pak dát kruhové když už… Vím že je to třeba jen má blbá zkušenost, ale pecky do uší nemůžu nosit ani teď, po 15 letech co mám uši zahojené, bo mi pod nimi začnou uši rychle hnisat… Mojí mamce to dělá taky… Takže ta pravděpodobnost u malé je dost velká…

Je to věc názoru, já osobně bych nikdy nenechala dceři píchnout, hnisa to, hodně to bolí…ale jak říkám, je to pouze vaše věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
10.7.20 18:16

Dcerce jsme náušnice nedali a nemáme v plánu dávat. Ať si sama rozhodne, kdy je chce a jestli vůbec. A když nad tím tak přemýšlím, tak se mi to vlastně na malých dětech ani nelíbí. Vlastně ani nechápu, proč se dávají.
Tchýně je ale evidentně jiného názoru. Podle toho, jaký máte vztah, tak bych to buď nechala být (ať je klidně koupí a budou ležet v šuplíku - jsou to její peníze, i když by mi taky přišlo líto, že je nevydala za něco, co se použije) nebo ji poprosila o peníze (např. na ty pleny) nebo o něco konkrétního jiného (třeba mantinel do postýlky nebo něco jiného, co nemáš a hodilo by se to).

• Citovat
  • Upravit
11631
10.7.20 20:21
@pet p píše:
Dcerce jsme náušnice nedali a nemáme v plánu dávat. Ať si sama rozhodne, kdy je chce a jestli vůbec. A když nad tím tak přemýšlím, tak se mi to vlastně na malých dětech ani nelíbí. Vlastně ani nechápu, proč se dávají.
Tchýně je ale evidentně jiného názoru. Podle toho, jaký máte vztah, tak bych to buď nechala být (ať je klidně koupí a budou ležet v šuplíku - jsou to její peníze, i když by mi taky přišlo líto, že je nevydala za něco, co se použije) nebo ji poprosila o peníze (např. na ty pleny) nebo o něco konkrétního jiného (třeba mantinel do postýlky nebo něco jiného, co nemáš a hodilo by se to).

Tak já třeba považuju za blbé chtít místo náušnic (věc trvalé hodnoty, památka) peníze na něco jako mantinel nebo dokonce pleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24494
10.7.20 20:32

Tak se zkuste domluvit, že místo náušnic, ať tchýně koupí třeba zlatý řetízek. Prostě něco jiného na památku. Asi se tím chce i chlubit. To celkem chápu :D stejně se vás asi na ty náušnice bude opakovaně ptát. Mě by to osobně přišlo taky zvláštní holčička bez náušnic, ale je to vaše rozhodnutí a není to zase něco extra důležitého. Každopádně se mi líbí, že chce něco na památku ( trvalého) koupit, syn třeba nic takového nemá a když tak o tom uvažuji, tak mě to možná mrzí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
10.7.20 20:45

Je to vaše dítě, vaše rozhodnutí. Já jsem bez náušnic jak bez ruky, takže naše dítě je má taky. Byla to vteřinka a nic nehnisalo. Pokud je chtít nebude, může si je pak klidně vytáhnout.
A od našich dostala k narození zlatý přívěsek, z jedné strany jsou hodiny a vyznačeno v kolik se narodila a z druhé údaje jméno, váha..pěkná památka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
10.7.20 21:59
@jita22 píše:
Tak já třeba považuju za blbé chtít místo náušnic (věc trvalé hodnoty, památka) peníze na něco jako mantinel nebo dokonce pleny.

Tak se můžou domluvit třeba na vkladu na spořící účet dítěte nebo co já vím :-) Mně zrovna nic jiného nenapadlo, jako věc trvalé hodnoty, ale třeba tu někoho něco napadne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.20 22:02

Jako je možné, že po vlastní zkušenosti s naušnicemi jsem zaujatá, ale na druhou stranu náušnice miluju :D. Spíš jde o to, že u malého dítěte mi to příjde extra zbytečné. Navíc pokud by naušnice nosit nechtěla, tak se mi pak nelíbí ty propíchnuté dírky, které po naušnicích zůstávají.

Asi se s ní domluvím na přívěšku s iniciálou (sama mám od babičky a nosím ho dodnes, což se o dětských naušnicích říct nedá.).

:dance: Holky děkuji všem za rady a inspiraci. Docela mě potěšilo, že nejsem exot matka, co nechce dceři píchat uši. :*

• Citovat
  • Upravit
78280
10.7.20 22:12

Vaše dítě - vaše rozhodnutí, ale jen maličkost, řetízek dítě ještě hooodně dlouho nosit nebude moci, náušnice může snad od narození

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.20 22:16

@stinga Jenže naušnice po narození dávat nechci :D Takže ty by taky nenosila… Řetízek s přívěskem jí zůstane „navždy“ pokud ho neztratí… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2787
10.7.20 22:23

Na miminkach se mi nausnice nelibi, je to takove rusive. Az pak na vetsich holcickach, kdyz maji culiky a ne holou hlavu. Udelejte si to podle sveho. Urcite bych nepodcenila akupunkturni body, precti si o tom. A rozhodne bych se ujistila, ze tchyne skutecne pochopila, ze nausnice nechcete. A by se ti jednoho dne nevratila z prochazky a nausnice nemela dcera v usich. Znam to z okoli, a babicka ditete nechapala, co udelala tak spatneho 8o :roll:
:zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky