Náušnice pro miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12834
10.7.20 13:56
@Chumchalice píše:
Mne nastrelovali v 5 letech. Byl to des, mela jsem z toho trauma. S usima mam porad problemy, dirky mi vecne hnisaji, zarustaji. Dceri bych udelala dirky jako miminku, aby si to nepamatovala.

Souhlasim. Cim pozdejsi vek, tim rizoko hnisani, atd.

Ja bych to dala cca v pul roce, roce.
Ale kazdyho vec.
Me zase pripadaji „divne“ holcicky bez nausnic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
10.7.20 13:57

Náušnice pro dítě chci, hodně jsem načetla a vyhodnotila jsem jako nejlepší řešení nastřelit je mezi 4-6 měsícem. Dcerka jde příští týden. U nás je to velké téma, nákup dětských náušniček je čestná funkce babiček a máma mě s tím prudila od šestinedělí. Nicméně chci nechat ucho opravdu dobře zahojit, takže jsem řekla, že je mohou koupit k 1. narozeninám. Hotovo, dvacet.

Ty to máš jinak, shodnete se s mužem (což je skvělé!), tak není o čem diskutovat. Doporučila bych, aby to s tchyní řešil výhradně muž. Pokud bude tlačit do vyjádření Tebe, nic nevysvětluj, neobhajuj, neomlouvej, jen opakuj: naúšnice nebudou, nechceme je. Ona si zvykne :nevim: Špatná určitě nejsi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15498
10.7.20 13:57

Je to tvoje dítě, tvoje rozhodnutí, takže tchyně má smulu. Osobně si myslím, že je lepší píchnout uši půlročnímu miminku než třeba 3letemu dítěti. Já jsem ráda, že moje dcera náušnice má, je to velká parádnice, pokud by náušnice neměla, určitě by je od těch 4-5let chtěla a zbytečně by se musela bát nastrelovani. Každopádně píchání uši je u malých dětí je zvyk u nás v ČR, v zahraničí nikoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
10.7.20 13:58
@Anonymní píše:
Ahoj, ani nevím proč jdu psát. Možná abych se dozvěděla, že jsem z těhotenství přecitlivělá…
Mám tchýni, se kterou si sice úplně nesedíme, ale snad jsem si už všechno vyříkaly. Přesto jsou mezi námi třaskavá témata, která já raději nevytahuji a ona jen v případě, že manžel je z dohledu a doslechu.
Teď naposledy se mě ptala, že by chtěla holčičce pořídit naušničky a jestli náhodou nemám nějaké po sobě, aby nekupovala zbytečně. Byl u toho tedy i manžel, asi nečekala, že to bude téma na kterém se neshodneme.
V klidu jsem jí řekla, že naušničky po sobě nemám, protože jako malá jsem naušnice neměla a nepovažuji za důležité malé naušnice dávat. (Rozhodně ne dřív jak v 1 roce neli později.)
S manželem jsme se shodli, že je to zbytečné. Malé dítě stejně jen leží a já měla s naušnicemi (ve 12 letech po mé vlastní žádosti, že bych je chtěla) docela problémy. Uši mi hnisaly, byly bolestivé na dotek, oteklé a naušnice musely nakonec ven.
Prostě mi přijde zbytečné tím malé dítko zatěžovat. Tchýni jsem to slušně řekla, a ať raději vymyslí něco jiného.
Obecně jsem jí řekla, že bych nejraději počkala, až si o naušnice sama řekne. Jenže tchýně se začala hned „čertit“, že ona dávala dceři naušnice hned v porodnici a jak to vypadalo krásně. Tak říkám, že jo proč ne, ale já to takhle udělat nechci.
Manžel přitakal, že souhlasí a že mu to taky příjde jako zbytečnost. (Kór ty dětský naušnice jsou drahý jak čert.) No a už to začalo, proč nechci, že to nechápe a že by to malé slušelo.
Manžel to dál nekomentoval (přišlo mu to zbytečný, no stejně jako celá ta debata mě), ale tchýně si nedala říct a furt se mě snažila přemluvi.

A teď, když jsem se vykecala dotaz: Jsem fakt blbá matka, co nechce mimču dopřát naušničky, nebo je mimo tchýně, která se mě do nich snaží dotlačit přes pocit viny?
(Tvářila se jak když uraženě, že od ní odmítám takový dar…)

Prosím anonym, někdo by se mohl poznat. :think:

Jinak me udivuje, ze nausnice jsou drahy jako cert :nevim: jako zlate nausnice za 1500-2000 Kc sezenes. A je to jednorazovy vydaj. A zase oproti kocaru nebo cokoli dalsiho pro dite, normalni cena :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
10.7.20 14:04
  1. tchyně by měla respektovat vás nazor
  2. nesouhlasím s tebou, co se náušnic týče. Nastreleni není nic náročného a dělá se malým dětem, protože se na ouška nesahaji a pak to nehnisa atp. Já platila 700kc a to jsem si vybrala dražší typ
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
10.7.20 14:08

Blbá nejsi. Blbá mně přijde tchyně, že nerespektuje názor tvůj a manžela a přemlouvá vás.

Já náušnice mám, jsem vděčná rodičům, že mně uši píchnout nechali. Bez náušnic si přijdu jak chlap s prsama. :mrgreen: (mám blbý obličej)
Dceři jsem uši píchnout nechala v 7 měsících. No a náušnice sundala v šesti letech a nenosí je. Zatím mně nic nevyčítá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
10.7.20 14:21
@Aduš8 píše:
Já dceři nechala píchnout uši ve čtyřech měsících i přesto, že jsem věděla, jaké kritice budu čelit. Žiju v Německu, kde se běžně nechávají kolem 14 let. Ale považuji to za rozhodnutí rodičů a nenechala bych si do toho kecat.

Tak v Německu dostala moje babička vynadáno, když sháněla titanove náušnice. Pan zlatnik se hodně rozčílil :mrgreen:
První dceri jsem musela náušnice vyndat bohužel. V šestnácti si nechala nastrelit. Měla jako mumink8 problémy, zkoušela jsem sehnat titanove, nakonec žádné vhodné male nebyly.
Další dceri jsem to říkala a po očkování nechala uší propíchnout a je to v pořádku.
Teď mám doma dvoje nausničky že žlutého zlata a jedny z bílého. Jedny jsou po mně. Ty jsme našli až dodatečně. No a zkoušeli jsme i bílé zlato, všechno jí vadilo.
Takže zakladatelko, je to tvoje věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11631
10.7.20 14:33
@g.sandova píše:
Tak v Německu dostala moje babička vynadáno, když sháněla titanove náušnice. Pan zlatnik se hodně rozčílil :mrgreen:
První dceri jsem musela náušnice vyndat bohužel. V šestnácti si nechala nastrelit. Měla jako mumink8 problémy, zkoušela jsem sehnat titanove, nakonec žádné vhodné male nebyly.
Další dceri jsem to říkala a po očkování nechala uší propíchnout a je to v pořádku.
Teď mám doma dvoje nausničky že žlutého zlata a jedny z bílého. Jedny jsou po mně. Ty jsme našli až dodatečně. No a zkoušeli jsme i bílé zlato, všechno jí vadilo.
Takže zakladatelko, je to tvoje věc.

Bílé zlato je horší než žluté. Za mě zatím nejlepší chirurgická ocel a i ta nic moc. Ale díky za tip na titanové, asi zkusím - pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.7.20 14:36

@g.sandova my jsme si vyslechli spoustu rýpavých komentářů od naší dětské doktorky. Je to tu ale taky až poslední roky, pře dvaceti lety to prý bylo stejně, jako u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.7.20 14:36

@jita22 nám zase při nastřelení doktorka vyloženě bílé doporučila s tím, že na něj vzniká nejmíň reakcí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
10.7.20 14:37

Tohle je kazdeho volba, ja se vzdycky tesila, ze kdyz budu mit holcicku, tak ze ji vyberu nausnice, ja sama nausnice miluju, ale vim, ze pokud bych nemela usi pichle jako mala, tak to sama neudelam, mela bych strach… proto nechame male nausnicky nastrelit po ockovani, vybrali jsme krasne, nasi je koupili… kdybychom davat nechteli, tak je proste nedame… a v klidu, takovych kecu a rad jeste bude, ja tim docela trpim, ale snazim se nepodlehat :hug: je to vase dite, tchyne uz si svoje vychovala, udelala vse, jak mohla a chtela, ted je to na vas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.7.20 14:38

@jita22 koukni na Blomdahl, mají náušnice i z titanu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
10.7.20 14:44

@jita22
Dcera teď má titanove kruhy a zatím dobrý. Od Boccia titanium. Já mám od nich dvoje hodinky a taky mi nevadí.
S tím bílým zlatem jsem to potom taky zjistila, přidává se tam víc niklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
10.7.20 15:32

Určitě je to na rodičích, nenechala bych se do něčeho nutit. Náš rodinný příběh s náušnicema byl, že je babi mít ani nechtěla, spoustu let nenosila, uši propichlé měla a mojí mamce je píchnout nedala. Ta je zase strašně moc chtěla a záviděla ostatním holkám, nechala si je píchnout asi ve 12, prej ji to fest bolelo a mně je nechala píchnout hned jako miminku. Mně nikdy nevadily, uši nehnisaly. Dceři jsem je nechala píchnout po 2 Hexach. Jedinou výhodu spatřuju v tom, že když se někdo podíval do kočárku, viděl že je to holčička :lol: já měla šedý kočár a moc jsem ji do růžové neoblekala a ze začátku to bylo samé, je to je krásný chlapeček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.20 15:42

@mackA159 Já se bojím, aby nekoupila nějaké drahé a pak nenadávala, že jsme jí je nedali… :(
@Kolicek95 Ono jde asi i o to, že v 1 roce bych nad tím možná, ale jen možná uvažovala…
@Petula306 Ano, velmi oblíbený názor, že jak dítě nemá naušnice, je to automaticky kluk… Nechápu. :zed: :zed: :zed: :zed:
@vedma007 Jo, kdyby si tchýně nevzpomněla v 9 měsíci, kdy už mám jinak všechno nakoupený… A ještě mi řekne, že peníze dávat nechce, že ty se rozkutálejí a nic z toho… Jako byly by mi milejší, třeba pak na plíny, že…
@Jdani Já co se týče naušnic nemám problém s tím píchnutím… To jsem necítila ani jednou (mám píchané uši na 2×), ale s tou péčí pak… Já se o uši starala, čistila to a mazala podle pokynů doktorky a stejně mi šíleně zhnisaly… Tak proč to riskovat u mimča?
@lucindaluckatá Přesně, taky sem pak měla o to větší radost, že je mám… Když sem je vlastně sama chtěla… I když pak nastaly potíže…
@anavi13 Jo to mě napadlo, jenže co když pak naušničky budou ležet v šuplíku… Nevím jestli chci dalších 10 let? třeba odrážet otázky, proč je ještě nemá? :dance:
@Jeremi Mě píchnutí taky nebolelo, o tom jsem ani nevěděla… Ale pak asi po týdnu mi ty uši šíleně zhnisaly, natekly a vůbec se nehojily…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure