Návrat z MD, když na mé pozici má smlouvu na dobu neurčitou

809
3.10.14 09:55

Navrat z MD - dotaz

Mela bych se po 3.lete MD vratit do sveho zamestnani. Vim vsak, ze tam v soucasne dobe je nekdo jiny, kdo ma na mou pozici smlouvu na dobu neurcitou. Jinde tato prace vykonavat nelze, mam striktne ve smlouve. Dotazovala jsem se, ale zatim mi nedali vedet. Nemate nekdo zkusenost ci info, dokdy mi musi dat vedet? A lze toto resit jinak nez dohodou a ukonceni pr. pomeru+ odstupne? Rada bych si uz prip. hledala jine misto, ale kdyz ani nevim, zda nastoupim, tak to nelze… Mohou mi toto oznamit az v den planovaneho nastupu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9950
3.10.14 10:31

Nevím přesně co děláš..ale tyto striktní dodatky, jsou jak si proti „právní“ či jak to nazvat..pokud budeš lékařkou a podepíšeš tenhle dodatek a budeš chtít dejít..tak půjdeš do pekárny :mrgreen:..promiň úsměvný..mimo otázku, ale musela jsem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
3.10.14 10:40

Asi si nerozumime. Striktni bylo mysleno tak, ze misto vykonu prace je v Praze, ze me nemohou premistit do jine pobocky, napr.do jineho mesta. Co je na tom protipravniho??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6212
3.10.14 10:49

@79Simona Do práce nastup, když dítě bude mít tři roky a jeden den a to, že je na Tvém místě jiná slečna s prac. smlouvou na neurčito Ti může být jedno…Ty máš taky pracovní smlouvu…samozřejmě, že po Tvém nástupu do práce s Tebou mohou začít řešit ukončení pracovního poměru…

Pokud by s Tebou chtěli ukončit pracovní poměr, v žádném případě nepodepisuj dohodu, pouze výpověď ze strany zaměstnavatele a požaduj odstupné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
3.10.14 10:50

@79Simona moc nechapu na co se ptas, smlouvu snad jde zmenit dodatkem.
Vedet ti dat asi nemusi, byt tebou jdu se zajimat sama jak to bude. Ze tam vzali nekoho jineho te nemusi zase az tak zajimat to je problem zamestnavatele.
A jinak nevim proc dohodu, tam bys taky mohla zustat bez odstupneho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
3.10.14 10:51

A jeste detail nevracis se po MD ale po RD :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
3.10.14 11:11

@79Simona držím pěsti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
3.10.14 13:49

Ženy já mám podobný problém…na moji pozici vzali holku které po chvíli dali také smlouvu na dobu neurčitou…jako mě, já jsem teď na mateřské…a ona otěhotněla a je také na mateřské…tak by mě zajímalo jako to bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
3.10.14 14:12

Musíte nastoupit v den narozenin dítěte, ne déle, jinak smlouva zaniká, pozor na to. Ozvat by se měli nejpozději měsíc před nástupem, rádi to nedělají a čekají co podnikne zamka. Teď jsem se s tím setkala a mluvím z vlastní zkušenosti. Dobré se poradit na prac. úřadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
3.10.14 16:36
@79Simona píše:
Mela bych se po 3.lete MD vratit do sveho zamestnani. Vim vsak, ze tam v soucasne dobe je nekdo jiny, kdo ma na mou pozici smlouvu na dobu neurcitou. Jinde tato prace vykonavat nelze, mam striktne ve smlouve. Dotazovala jsem se, ale zatim mi nedali vedet. Nemate nekdo zkusenost ci info, dokdy mi musi dat vedet? A lze toto resit jinak nez dohodou a ukonceni pr. pomeru+ odstupne? Rada bych si uz prip. hledala jine misto, ale kdyz ani nevim, zda nastoupim, tak to nelze… Mohou mi toto oznamit az v den planovaneho nastupu?

Zaměstnavatel je povinen přidělit ti po návratu z mateřské dovolené (ta ale není tříletá) původní pozici.

Maximálně do věku 3 let dítěte rodičovská dovolená a po návratu z rodičovské dovolené je zaměstnavatel povinen přidělovat ti práci co do druhu a místa výkonu (tedy obce) dle pracovní smlouvy, nikoli ale nutně na původní pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
3.10.14 16:38
@Pce píše: Ženy já mám podobný problém…na moji pozici vzali holku které po chvíli dali také smlouvu na dobu neurčitou…jako mě, já jsem teď na mateřské…a ona otěhotněla a je také na mateřské…tak by mě zajímalo jako to bude?

Záleží na tom, jestli půjdeš na rodičovskou dovolenou.

Pokud nepůjdeš, vrátíš se po mateřské dovolené na původní pozici.

Pokud půjdeš, měla bys dostat práci co do místa a výkonu dle pracovní smlouvy, ne ale nutně původní pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
3.10.14 16:40

@79Simona vzdycky zalezi na zamestnavateli co s tebou pak provede. Ja jsem taky byla jen jako zastup za MD, ale sef se mnou byl vic spokojeny, tak si nechal me a ty holcine co se mela vratit zpatky z MD dali 3 odstpne platy a vypoved :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
3.10.14 16:48

Zákoník práce

§ 47
Nastoupí-li zaměstnanec po skončení výkonu veřejné funkce nebo činnosti pro odborovou organizaci, pro kterou byl uvolněn v rozsahu pracovní doby, nebo po skončení vojenského cvičení nebo výjimečného vojenského cvičení nebo zaměstnankyně po skončení mateřské dovolené nebo zaměstnanec po skončení rodičovské dovolené v rozsahu doby, po kterou je zaměstnankyně oprávněna čerpat mateřskou dovolenou, do práce, anebo nastoupí-li do práce zaměstnanec po skončení dočasné pracovní neschopnosti nebo karantény, je zaměstnavatel povinen zařadit je na jejich původní práci a pracoviště. Není-li to možné proto, že původní práce odpadla nebo pracoviště bylo zrušeno, je zaměstnavatel povinen zařadit je podle pracovní smlouvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
3.10.14 16:54
@markyj píše:
@79Simona vzdycky zalezi na zamestnavateli co s tebou pak provede. Ja jsem taky byla jen jako zastup za MD, ale sef se mnou byl vic spokojeny, tak si nechal me a ty holcine co se mela vratit zpatky z MD dali 3 odstpne platy a vypoved :nevim:

Zákoník práce, § 53 odst. 1: Zakazuje se dát zaměstnanci výpověď v ochranné době, to je
d) v době, kdy je zaměstnankyně těhotná nebo kdy zaměstnankyně čerpá mateřskou dovolenou nebo kdy zaměstnankyně nebo zaměstnanec čerpají rodičovskou dovolenou,

Čili výpověď daná zaměstnavatelem zaměstnankyni v době, kdy čerpá mateřskou dovolenou, by byla neplatná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
3.10.14 19:06

Jo, pardon, jde sam. o rodic. dovolenou. No ale tak to si ted ani nemuzu hledat nic jinyho, kdyz nevim, co zamysleji a jak tu situaci vyresi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat