Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ted vazne.. Nejcastejsim postupem je, ze po 10 dnech prenaseni Ti porod vyvolaji..
Zkouselas babske rady? Navic mas jeste dost casu, tak co blbnes?
@kyticka86 Neblbnu. A už mě to ani nebaví. No dost času. To, že těhotenství trvá do 40 tt neznamená, že musí. Mě hlavně vadí, že nemám vůbec žádný příznaky, že se něco chystá. Každá druhá popisuje poslíčky a já nic. Břicho 39 tt já prvorodicka a pořád nesestupuje. ![]()
Nic mi nebylo az do porodu a jsem za to vdecna, v 6 jsem se vratila s detmi z krouzku, v deset je uspala a to mi 2krat divne ztvrdlo bricho a pred pulnoci mi zacaly kontrakce po 5 minutach. Maly se narodil ve 13.45 (prvorodicka). Narodil se 40+1.
U prvního těhotenství mi taky nic nebylo, žádní poslíčci, nic. Začalo to až odchodem hlenovė zátky kolem 5h ráno a pozvolným nástupem kontrakcí. Celý den jsem ještě normálně fungovala, malá se narodila ve 2h v noci. Bylo to 41+1 a už mě strašili vyvoláváním. Mimochodem, taky jsem trpěla nespavosti
Doporučuji cokoliv na zabavení, já jsem stavěla puzzle.
Mě můj gynekolog říkal, že prvorodičky vetsinou přenáší, byla jsem na něho nastvana ale měl pravdu, přenášela jsem týden, bylo to hrozné hlavně ještě v létě v těch nejhorších vedrech… Teď jsem po 2 těhotná ve 40 tt a též nic, žádné priznaky nemám… též mě vsechno boli, špatně dýchá. Věřím, že už to chcete mít za sebou, je to normální, konec je vždy šílený ale stejně to vše závisí na miminku, kdy se rozhodne jít ven a my musíme čekat ![]()
@Anonymní píše:
@kyticka86 Neblbnu. A už mě to ani nebaví. No dost času. To, že těhotenství trvá do 40 tt neznamená, že musí. Mě hlavně vadí, že nemám vůbec žádný příznaky, že se něco chystá. Každá druhá popisuje poslíčky a já nic. Břicho 39 tt já prvorodicka a pořád nesestupuje.
Já měla hnusný poslicky a další lahůdky poslední měsíc a stejně jsem tejden přenášela
. Buď ráda, že máš závěr těhotenství v klidu… Už se to chýlí, bude to cobydup ![]()
PS - teď čekám druhé, 37tt, krece v břiše, tvrdnutí, dole se otvírám, bolí mě rozkrok… Fakt buď ráda že jsi ráda ![]()
Jo a ještě blbě spím, což je pak přes den super s akčním 21 měsíčním batoletem… ![]()
Jako prvorodička zcela bez příznaku nějakého porodu, v pátek začínala odcházet hlenová zádka, já natešená, že za víkend porodím a ne. V pondělí vyvolávačka 40+4, venku za krásných 8h. Prostě ještě můžeš fyziologicky být těhotná 14dnů.
Ale druhé? Tvrdnutí břicha a kde si cosi, rodila 39+5, v porodnici jsem se otevřela během půl hodiny o 6 prstů a to nechceš
malá za hodinu a půl od příjezdu na světě.
Ja po umelem oplodneni prenasela a nakonec po 2 dnech vyvolavani rodila 41+5… (a to jsem si rikala jak miminko musi ven max do teminu, vzdyt vim poceti presne na hodinu
), no holt „normalni“ tehotenstvi trva 38-42 tydu (ne presne 40)…
Zpetne jsem za ty dva tydny navic byla rada - ac bylo vedro a ja natekla a nemohla poradne spat, mohla jsem si s kamarady uzivat letni grilovacky jeste o dva tydny dyl, jit si spat, kdy jsem chtela, proste opravdu jsem si to svoje „prodlouzene“ bezdetne a bezstarostne obdobi uzila na maximum
Takze uzivej, na kazdy den mej nejaky plan (kaficka s kamoskou, cteni knih, navstevy obchodu, romanticke vecere s partnerem, sledovani serialu) - ono to miminko stejne ven do 42+0 musi ![]()
Já čekala diskuzi na téma, že už čekáš 11.dite za sebou nebo tak
![]()
Hele prvorodicky většinou přenáší.. Z mého okolí všechny, jen já rodila o měsíc dřív, malej se houpal na pupečníku až z toho praskla voda ![]()
Věř mi, toto je nic, vydrž. Pak ho budeš chtít občas nacpat zpět
během 7 let jsem byla těhotná třikrát, přežila jsem a všechny děti nakonec vylezly - ty poslední dvě týden před termínem ![]()
A buď ráda, že to největší břicho netahas v létě!
Buď ráda, že nemusíš nic z toho prožívat a máš těhotenství v pohodě. Já sice rodila plánovanou sekcí, syna v 38.tt,do té doby absolutně bez příznaků. Dceru to samé, ale od 30.tt neustálé tvrdnutí břicha, tlak na spodek, jako by měla vypadnout ven, neustálé píchání a bolesti. Osm týdnů strachu, že se něco podělá a skončím s předčasně narozeným mimčem v nemocnici, doma dvacetiměsíčního syna.
@Anonymní píše: Čauky. Začínám 39 tt. Nemám žádné popisované poslíčky, už jsem z toho nervní, protože už chci miminko u sebe a on malý né a né dávat známky, že už brzy poleze. Jediný co mám je bodání, štípání, píchání v rozkroku, občas tvrdé břicho a opravdu tuhé mlezivo v prsou. Víc ani ťuk. Mě spíš znervózňuje, že nemám opravdu žádný jiný signály, že něco bude nebo tak. Prostě malý si leháruje a vůbec ho nezajímá, že už se ho nemůžeme dočkat.
Bohužel, zadny priznaky mit nemusis. Ja pri obou porodech nevedela, ze budu rodit dokud neprisly kontrakce. Oba porody jsem mela stejny. 4 hodiny slaby kontrakce, pak pichlou vodu a pak uz to jelo a do hodiny a pul byly obe deti na světě
. Pokazde to na me prislo po pulnoci a jeste vecer jsem sla spat s tim, ze se vubec nic nedeje a jiste dit nebude
.
@Anonymní píše:
@kyticka86 Neblbnu. A už mě to ani nebaví. No dost času. To, že těhotenství trvá do 40 tt neznamená, že musí. Mě hlavně vadí, že nemám vůbec žádný příznaky, že se něco chystá. Každá druhá popisuje poslíčky a já nic. Břicho 39 tt já prvorodicka a pořád nesestupuje.
Blbnes.. Ja ani nevim, co to poslicci jsou..
V prvním cely tehorenstvi v pohode ani to, co popisujes ty neznam no.. Maximalne me bolely kycle pri chozi, porodx vyvolavanej 9 dni po terminu.
Druhý těhotenství, cely tehotenstvi zadny poslicci, zadny bolesti co popisuješ ty, citila jsem se skvele a smirila se s vyvolavanym porodem.
V den terminu tu byli babicka s dedou a babicka mi povida, tak to se nenarodi na termín..
Jako ja bych mohla jit klidne behat, tancovat na diskoteku, naprosto cokoli..
No a kolem pulnoci me zaclo bolet bricho, sla jsem si dat sprchu, lehnout a uz jsem volala na přítele, ze asi v noci pojedem.. No v noci.. Asi za pet minut jsem volala našim at jedou hlidat starsiho a ve 4 byl venku.. Fakt nemusis mit mesic před terminem poslicky, bolesti a nevim co vsechno abys porodila.. Bud rada, ze ti je dobře.. Možná to vetsi signál blížícího se porodu nez poslicci
A to bys radsi rodila treba ja nevim, v 34tt a strachovala se jestli bude miminko v poradku?
Bud rada, ze se mu tam líbí, po terminu ještě nejsi, tak zbytecne neplas
@Anonymní píše:
já jsem neměla vůbec nic dokonce ani to tvrdnutí břicha, ani mlezivo, nic, prostě nic. Byla jsem v 39+6tt na ozvech a kontrole a nic, dole prý ani náznak, zabetonováno, žádné tvrdnutí. Druhý den ve 40+0 jsem porodila. Nech to na dítěti, má ještě klidně 3 týdny čas. Fyziologické těhotenství trvá 38-42 týdnů. Porod dítěte tomto rozmezí je normální porod donošeného dítěte. Takže trvat 40 týdnů nemusí, může klidně 41.
Čauky. Začínám 39 tt. Nemám žádné popisované poslíčky, už jsem z toho nervní, protože už chci miminko u sebe a on malý né a né dávat známky, že už brzy poleze. Jediný co mám je bodání, štípání, píchání v rozkroku, občas tvrdé břicho a opravdu tuhé mlezivo v prsou. Víc ani ťuk. Mě spíš znervózňuje, že nemám opravdu žádný jiný signály, že něco bude nebo tak. Prostě malý si leháruje a vůbec ho nezajímá, že už se ho nemůžeme dočkat.