Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Lama Lama píše:
protože to měl na srdce, ne na trombozu. Diata už nefrčí
aha, mě právě téma zaujalo kvůli dědovi, on už umřel v roce 2020 v 96 letech,
ten warfarin užíval cca do roku 2017,
takže nyní už salát a špenát pacienti s warfarinem můžou? jako četla jsem, že můžou stále stejné dávky, ale těžko někdo denně sní třeba 1 list salátu a 2 lžíce špenátu - spíš se to právě konzumuje nárazově,
tehdy jsme měli doma celou A4 s potravinami, co nesměl
@stinga píše:
takže nyní už salát a špenát pacienti s warfarinem můžou? jako četla jsem, že můžou stále stejné dávky, ale těžko někdo denně sní třeba 1 list salátu a 2 lžíce špenátu - spíš se to právě konzumuje nárazově,
Jed na krysy ho živil? Hodní lékaři. Promiň.
@Eustress píše:
Warfafin je vyvinut pro krysy. To by mohl zhubnout.
Ale notáááááák.
Není to ani chytrá a ani vtipná poznámka. Možná by bylo lepší se zdržet takových komentářů.
Jana ![]()
@Josef Bohata píše:
Díky a ještě jedna věc se optám, jak je to se sporty při ředění warfarinem, myslím tím třeba posilování v činkárně, může se v nějaké rozumné míře?
co se sportu týče, tak je jedno jestli bere warfarin nebo NOAC. Vyhnula bych se sportům s vysokým rizikem úrazu, přece jen kdyby se zranil, bude to víc krvácet, v případě nutnosti operace nelze operovat hned, ale je třeba vyřešit ředění krve. Jinak může sportovat normálně.
@Eustress píše:
Jed na krysy ho živil? Hodní lékaři. Promiň.
ne, jedl pořád dokola stejné jídlo, polévka vývar s mrkví, brambory a filé a rajčatový salát
@Josef Bohata píše:
Díky a ještě jedna věc se optám, jak je to se sporty při ředění warfarinem, myslím tím třeba posilování v činkárně, může se v nějaké rozumné míře?
Tak ty silové sporty ideální nejsou, ani na tu žilní insuficienci. Jako posilovat s kilovými činkami klidně. Celkově cokoli, kromě tam, kde je riziko, že se zrakví. Ale mám i lyžaře, snowbordisty, parašutisty a zatim všichni žijou.
Příspěvek upraven 23.07.23 v 14:31
@stinga píše:
Zahodit, neřešit. Jíst prostě normálně ( nejsou dobré půsty, různé divné diěty, kde týden člověk něco jí, pak zas má omezený jiný druh potraviny a tak.
@admin píše:
Ale notáááááák.Není to ani chytrá a ani vtipná poznámka. Možná by bylo lepší se zdržet takových komentářů.
Jana
Ale tak on má v podstatě pravdu.
Jako jed na krysy to vyvinuté bylo. Což nic nemění na tom, že to je lék, který funguje a funguje dobře. Stejně jako prlno jiných jedů, které se v medicíně využívají jako léčiva. Je jich víc, než se zdejší slabomyslný uživatel myslí. Mnohem víc bych rozporovala jeho tvrzení, že to je pod vlivem reklamy, což je samo blbost. Reklama na léčivat je regulovaná. Pokud jde o tlak farmafirem - tak rozhodně naopak víc pracují u léčiv nových, drahých, tedy DOAC. Na warfarfarinu už nikdo moc nevydělá, nestojí za to zajištovat nějaké farmaloby.
@Lama Lama píše:
Zahodit, neřešit. Jíst prostě normálně ( nejsou dobré půsty, různé divné diěty, kde týden člověk něco jí, pak zas má omezený jiný druh potraviny a tak.
Trestni oznámení za jeď lidem? Nejde o špenát.
@Eustress píše:
Trestni oznámení za jeď lidem? Nejde o špenát.
Přeji hezký den i tobě. ![]()
@Lama Lama píše:
Ale tak on má v podstatě pravdu.Jako jed na krysy to vyvinuté bylo. Což nic nemění na tom, že to je lék, který funguje a funguje dobře. Stejně jako prlno jiných jedů, které se v medicíně využívají jako léčiva. Je jich víc, než se zdejší slabomyslný uživatel myslí. Mnohem víc bych rozporovala jeho tvrzení, že to je pod vlivem reklamy, což je samo blbost. Reklama na léčivat je regulovaná. Pokud jde o tlak farmafirem - tak rozhodně naopak víc pracují u léčiv nových, drahých, tedy DOAC. Na warfarfarinu už nikdo moc nevydělá, nestojí za to zajištovat nějaké farmaloby. [/c**
**itace]
Když to půjde, neužívatel chemického průmyslu
@Lama Lama píše:
Přeji hezký den i tobě.
Dáváš jed lidem. A zde potvrdíš? Jsi normální?
@Eustress píše:
Dáváš jed lidem. A zde potvrdíš? Jsi normální?
@admin už ho blokněte. Jen tu trollí. V každé diskuzi. ![]()
@admin píše:
Ale notáááááák.Není to ani chytrá a ani vtipná poznámka. Možná by bylo lepší se zdržet takových komentářů.
Jana
Trollí a uráží v mnoha diskuzích.
@Eustress píše:@Lama Lama píše:
Ale tak on má v podstatě pravdu.Jako jed na krysy to vyvinuté bylo. Což nic nemění na tom, že to je lék, který funguje a funguje dobře. Stejně jako prlno jiných jedů, které se v medicíně využívají jako léčiva. Je jich víc, než se zdejší slabomyslný uživatel myslí. Mnohem víc bych rozporovala jeho tvrzení, že to je pod vlivem reklamy, což je samo blbost. Reklama na léčivat je regulovaná. Pokud jde o tlak farmafirem - tak rozhodně naopak víc pracují u léčiv nových, drahých, tedy DOAC. Na warfarfarinu už nikdo moc nevydělá, nestojí za to zajištovat nějaké farmaloby. [/c**
**itace]Když to půjde, neužívatel chemického průmyslu
Zkus se prosím držet tématu a pokud nemáš nic co by obohatilo téma i pro ev další lidičky co to zajímá tak pápá. je to zbytečný…