Názor na ženy v domácnisti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16186
22.4.22 12:47
@šklíbakočka píše:
Je mi celkem jedno, koho Vám připomínám.

tady si tykáme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
22.4.22 12:49
@neila píše:
tady si tykáme ;)

Já lidem, které neznám, vykám. A pokud vím, tak se neznáme. Nějaký problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
22.4.22 13:11
@šklíbakočka píše:

přečti si pravidla a přestaň udělovat moudra… nikdo o ně nestojí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
22.4.22 13:23
@neila píše:
přečti si pravidla a přestaň udělovat moudra… nikdo o ně nestojí ;)

Pravidla znám celkem dobře. Zdá se ale, že jiní ne :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.22 16:55

Jsem taky zena v domacnosti (jsem vedena na pojistovne jako osoba pecujici o dite do 7 let).

Zivi nas pritel, penize mame spolecne.
Dite budeme vzdelavat doma. O druhe ditko se pokousime, zatim se nedari…

A je mi celkem jedno, jak se na me/na nas, kdo diva. Je to nas zivot, nase cesta a nikdo ji za nas neodzije :kytka:

Nekdo si zvoli klasiku a ja/my jako vzdycky cestu proti proudu :lol:
Nas by to jednoduchy asi ani nebavilo :mrgreen:

@šklíbakočka Hele, ale tady na Emiminu si fakt vsichni tykame ;)

• Citovat
  • Upravit
74217
22.4.22 22:35
@šklíbakočka píše:

Jen nemůžeš očekávat, že to bude každý opětovat. Na netu mi příjde vykání strašně trapné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
23.4.22 09:03

@Lama Lama asi chtěla jen zmínit, že takhle to má běžně doma většina ženských a všechno zvládají. A spousta z nich ani nepadá na hubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81490
23.4.22 09:19
@Kittanya píše:
@Lama Lama asi chtěla jen zmínit, že takhle to má běžně doma většina ženských a všechno zvládají. A spousta z nich ani nepadá na hubu.

No, dyt se zminenim bych problém neměla. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
23.4.22 09:49
@Kelsey píše:
Jen nemůžeš očekávat, že to bude každý opětovat. Na netu mi příjde vykání strašně trapné.

No a mne zase přijde hloupé a trapné tykání kdekomu, to je v mých očích praktika odpovídající tak komunistické straně, že…dělníci, rolníci a pracující inteligence si museli tykat, aby si všichni byli rovni
já prostě vykám a je to, v našem jazyce máme tykání a vykání
stejně jako neříkám Mějte hezký den a nebo za každým slovem jakoby
zde si většina lidí opravdu tyká, část vyká, a hlavně to v žádných pravidlech není a co užívají ostatní, mi je celkem lhostejné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
23.4.22 09:54
@šklíbakočka píše:
No a mne zase přijde hloupé a trapné tykání kdekomu, to je v mých očích praktika odpovídající tak komunistické straně, že…dělníci, rolníci a pracující inteligence si museli tykat, aby si všichni byli rovni
já prostě vykám a je to, v našem jazyce máme tykání a vykání
stejně jako neříkám Mějte hezký den a nebo za každým slovem jakoby
zde si většina lidí opravdu tyká, část vyká, a hlavně to v žádných pravidlech není a co užívají ostatní, mi je celkem lhostejné

ty musíš být v kolektivu velice oblíbená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149536
23.4.22 09:57
@Kelsey píše:

A mě je to buřt, ať si vyká, není jediná. Přestala jsem to řešit, tykam tu všem a když chce někdo vykat, je mu přáno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
23.4.22 10:00
@neila píše:
ty musíš být v kolektivu velice oblíbená :mrgreen:

Nemám s kolektivy problém a hlavně nechápu, proč to řešíte. Zřejmě ráda řešíte věci, do kterých vám vůbec nic není. Zde např. kolektivy zcela cizí osoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149536
23.4.22 10:02
@Ernais píše:
Mne prijde, ze hrozne shazujes chozeni do prace jako nesmysluplnou vec. Ja treba do prace fakt chodit nemusim, to co vydelam je odjakziva ciste moje kapesne a presto pracuju i pri materske. Neni to kvuli penezum, manzel mi dal kolik jsem si rekla i pred otehotnenim, ale proste me moje prace fakt bavi a neumim si predstavit ji nedelat, je to proste jeden z mych konicku. Je pravda, ze pracuju max na 3 hodky denne, protoze nechci, aby to bylo na ukor pece o dite a zaroven chci mit dost casu na sve dalsi konicky (sport, zahrada, kafe s kamaradkami, kadernice, atd.), ale pracuju a povazuju to za smysluplnou cinnost.

Jenže kolik ženských to takhle má, aby chodily do práce na tři hodiny a peníze měly jako kapesný? Řekla bych minimum. Většina pracuje prostě proto že musí, jsou v práci minimálně osm hodin, některé i dvanáctky, pochybuju že to vidí tak, že je to jejich splněný sen od dětství. A ještě u toho musí stíhat děti a domácnost, vařit, nakupovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
23.4.22 10:12
@Anna766 píše:
Jenže kolik ženských to takhle má, aby chodily do práce na tři hodiny a peníze měly jako kapesný? Řekla bych minimum. Většina pracuje prostě proto že musí, jsou v práci minimálně osm hodin, některé i dvanáctky, pochybuju že to vidí tak, že je to jejich splněný sen od dětství. A ještě u toho musí stíhat děti a domácnost, vařit, nakupovat…

Domnívám se, že to často záleží i na vzdělání. Např. lékařky do práce obvykle chodí brzy. Neznám lékařku, která by byla doma s dětmi třeba do 8 let, ale netvrdím, že takové nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149536
23.4.22 10:22
@šklíbakočka píše:
Domnívám se, že to často záleží i na vzdělání. Např. lékařky do práce obvykle chodí brzy. Neznám lékařku, která by byla doma s dětmi třeba do 8 let, ale netvrdím, že takové nejsou.

To se domníváš dobře, chápu že jsou lidi co je pro ně zaměstnání celoživotní vášní, láskou, koníčkem, posláním, ale všichni opravdu nemůžeme být lékaři, kantoři, sportovci, umělci nebo ředitelé korporátů.
Ano, přiznávám se bez mučení, moje bublina(nemám ráda toto označení, ale co už) jsou běžní lidé, kteří pracují rukama, kamarádky, známí, jsou dělníci a pracující fyzicky v různých profesích a málokdo je štěstím bez sebe, že ho bolí záda, případně celý člověk a musí vstávat ráno ve čtyři, v pět hodin například.
Ano, jasný, měli se lépe učit, ale on je třeba narodu i blbec bez vysokých škol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat