Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@kontramatka píše:
Já teda nevím, ale všude je tolik psů, že se divím, že to ještě někoho zaujme a vrhá se na ně. Já mám pocit že u nás v ulici je víc psů než lidí. věčný štěkot, haldy výkalů, obechcané celé ulice…
Naprosto souhlasím. Ti psi za to nemůžou ale majitel je kolikrát na zabití.
Někdo tu psal něco o veřejném prostoru. Jasně může na něj kdokoliv ale i sebevětší parchant tam necura a nekadi kde se mu zachce… prostě je tu precoklovano a město potažmo stát by s tím měl něco dělat!!!
@kontramatka píše:
No tak mě přijde na hlavu, že na sídlišti pobíhají psi po trávnících a všude konají svou potřebu a děti jsou v oplocených minihřisŤÁTCÍCH…
Respektuju výběh pro psy, ale pokud je jeho součástí nějaká stráň, tak se nedivím, že tam pár dní kdy napadne sníh, chodí děcka bobovat. to se snad žádná tragédie nekoná. Stejně ti pičilízci ve svetrech do výběhu nejdou, protože se akorát vymočej u dveří do domu a spěchají zase na gauč.
Výběh pro psy je výběh pro psy, své psy také nikdy na dětská hřiště neberu. A sorry, ale pokud tam teda musí děcka tahat, tak mají držet pysk o tom, že tam pobíhají psy no volno. A co to je zase za výraz, pičilízci, ty se opravdu výborně vyjadřuješ ![]()
@Psíka píše:
no jo maminky si stále budou list svoje kravinky o svých VELICE HODNÝCH detickach
Jenže to není chyba těch dětí, ale jejich rodičů.
@podaji píše:
Naprosto souhlasím. Ti psi za to nemůžou ale majitel je kolikrát na zabití.
Někdo tu psal něco o veřejném prostoru. Jasně může na něj kdokoliv ale i sebevětší parchant tam necura a nekadi kde se mu zachce… prostě je tu precoklovano a město potažmo stát by s tím měl něco dělat!!!
U nás jsou baráky v centru nejvíce pochcané od opilých chlapů (takhle vysoko fakt psi nečůrají). Nevím, kde furt všichni žijete, žila jsem na sídliště a teď bydlím v centru, ale až na vyjímky tu všichni exkrementy sbírají. ![]()
@Wani píše:
Výběh pro psy je výběh pro psy, své psy také nikdy na dětská hřiště neberu. A sorry, ale pokud tam teda musí děcka tahat, tak mají držet pysk o tom, že tam pobíhají psy no volno. A co to je zase za výraz, pičilízci, ty se opravdu výborně vyjadřuješ
tak tvůj výraz „držet pysk“ je košer?
![]()
do skupiny pičilízků zahrnuju normálně všechny malé rasy těch neurotických plemen co se kolemjdoucím na chodníku zahlodávají zákeřně bez varování do lýtka a panička dělá že to nevidí nebo tvrdí že její čokl si chce jen hrát…:-D
Ale já se tím jako bavím, mě to moc už nevadí. beru to jako neměnný fakt a naučila jsem se s tím žít a tak se na tom vždycky všichni nasmějeme, když nějaké takové malé bestii čelíme na ulici
![]()
@Wani píše:
U nás jsou baráky v centru nejvíce pochcané od opilých chlapů (takhle vysoko fakt psi nečůrají). Nevím, kde furt všichni žijete, žila jsem na sídliště a teď bydlím v centru, ale až na vyjímky tu všichni exkrementy sbírají.
jo, u nás na sídlišti se to sbírání hoven taky zlepšilo. Lidi se přeci jen znají a většinou venčí v tlupách, aby jejich psi nadělali větší rachot, takže vlastně dozorují jeden druhého ![]()
Nicméně stačí sněhový poprašek v zimě a je jasně parné kolik močoviny nás díky nim obklopuje. A lidi co jdou z restaurace fakt nemočej podél chodníků
![]()
@kontramatka Držet pysk je běžná česká fráze
Jo jo, takových psů potkávám každý den tisíc.
(ironie)
@Huk píše:
To je jako ptát se na děti na portálu pro čoklíkářeprostě psy mezi děti neber, stejně tam s nima nemáš co dělat, a je po starostech.
@růžový achát píše:
@kontramatka Na tebe jsem myslela, a šup hned na konci je vlk
A máš mě!
![]()
Ale dnes asi budu venčit. No doufám že se z toho vyzuju ![]()
@Wani píše:
U nás jsou baráky v centru nejvíce pochcané od opilých chlapů (takhle vysoko fakt psi nečůrají). Nevím, kde furt všichni žijete, žila jsem na sídliště a teď bydlím v centru, ale až na vyjímky tu všichni exkrementy sbírají.
Asi tak. Jako znám dost pejskařů, kteří nesbírají, stejně tak jako těch, kteří sbírají. A kromě toho, a teď se to vůbec netýká psů, mě docela překvapuje, jaká prasata dokážou být i matky. KDYKOLIV přijdu s dětmi na naše hřiště v parku, prvních pět minut ho obcházím a sbírám: papírové kapesníky, vlhčené ubrousky (už jsem si pořídila i jednorázové rukavice, ev. použiju sáček, který mám na psí hovínka) bůh ví od čeho, prázdné flašky od pitíček, prázdné kapsičky od přesnídávky, brčka, kelímky, obaly od sladkostí, čipsů a já nevím čeho všeho. Přitom přímo v rámci hřiště, uvnitř plotu, jsou dva velké odpadkové koše. Ale dámám by asi ruce a nohy upadly, kdyby to do toho koše odnesly, po svém robátku sebraly nebo nedej bože naučily své děti, že odpadky patří do koše. Ještě zajímavější je, že nikomu to nevadí, děti si v tom normálně hrají. Sbírám to tam jen já a ostatní koukají. Mám pocit, že polovina pravidelných návštěvníků už mě považuje za placenou úklidovou službu.
@růžový achát píše:
U nas to nesbírají staré babky a majitele těch velkych psů a staŕí chlapi ty to taky nesbíraj.
U nás čím větší pes a větší lejno, tím spíš to neseberou, nechápu ![]()
@Psíka V drivejsim dome se mi taky deti chtely vrhat na psa, tak jsem z toho proste udelala moznost, jak naucit sveho psa na deti a zaroven detem vstipit neco o tom, jak se chovat ke psum, kdyz je to rodice nenaucili. Nemluvim v takove situaci k rodicovi, ale primo k ditku, reknu mu, at chvilku pocka, ze si pejsek musi nejprve sednout, a pak se muzou pozdravit, zeptam se, jestli nechce dat psovi pamlsek atd. Nevidim v tom problem
Je proste treba mit oci o na zadech, predvidat a vysvetlovat. Stat se to na psi louce u psa navolno, tak samozrejme pozadam rodice, aby si sve ditko odvolali.
Příspěvek upraven 05.06.18 v 14:12
@Hoa Mai To u nás naštěstí tak častý jev není, co mi spíš vadí je, že tady v centru města není dostatek košů a lidi házejí bordel na zem, zvlášť v pátek a v sobotu v noci. Exkrementy se tu neválejí, za to vajgly, flašky, papírky, krabičky od cigaret apod. ano. Naštěstí nám pravidelně uklízejí ulice, ale hnus to teda je. Bylo na město už nekolik dotazů a žádostí o koše, jenže oni to tu chtějí zrekontruovat příští nebo přespříští rok, tak s tím do té doby nechtějí nic dělat. ![]()
@Psíka a kam s psama chodíš. Mne se tohle nikdy nestalo, max se rodič zeptá jestli si dítě může psa pohladit. Ony jsou na děti zvyklé tak proč ne a ted nejvíc pozornosti má štěně ale jí se to líbí. Tak jim řekni at na ně nešahají že koušou ![]()