Názory na sanatorium Helios 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2552
10.6.19 12:16

@BarboraJ tam ti dopodrobna vysvětlí co se děje s vajíčky po odběru jak to celé probíhá, co kontrolují, jak s nimi manipulují apod. Hlavně se neboj na cokoli zeptat :hug: :hug: gratuluji ke krásné reakci na stimulaci :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
12.6.19 00:04

@BarboraJ Také se tam domluvíte na užití nadstandardních metod, jestli budete chtít ET nebo KET atd. atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
12.6.19 11:17

Děkuji holky, dle Texla bych měla jít až na KET, prý kvůly možnému OHSS ale ráda bych ET…tak uvidíme co zítra domluvíme, každopádně budeme dávat MACS + PICSI, vyšla nám hraniční fragnenatace :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
12.6.19 19:08

@BarboraJ Pohovor s embryoložkou je super, na všechno se jí vyptej, mně to hrozně pomohlo si srovnat info v hlavě a tak nějak se připravit na všechno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
12.6.19 19:33

@BarboraJ MACS jsme měli taky a protože jsme bojovali o každé embryo navíc, připlatili jsme si i ten kontinuální monitoring. Těžko říct, jestli to bylo stěžejní, ale všechna naše embrya došla do konce.
Určitě dej i na svou vlastní intuici, mně se to taky vyplatilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
14.6.19 10:31

@Jezelia jj dali jsme MACS, PICSI, ICSI, GERI dávky mi zase zvedli a v pondělí jdu opět na kontrolu. Jinak pohovor byl vážně super, hrozně milá embryolozka tam byla a říkala, že vše zatím vypadá dobře. Jen pomalu rostou a stimulace bude delší, že odběr vidí 16-17 den až. Jo a určitě KET, zatím je vidět cca 16 pěkných folikulů a říkala, že ten KET je lepší, když není tělo narvané hormony a ta sliznice odmesntruuje po stimulaci, já problémy se sliznici nemám, tak zkusíme asi KET v nativu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
14.6.19 10:33

@BarboraJ Je dobře, že se dělají ty kontroly a vajíčka se odeberou až je na to nejlepší doba :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
14.6.19 10:54

@BarboraJ Ta stimulace je fakt nepříjemná, vždycky jsem to snášela špatně. Já měla OPU 15. den a nemohla se dočkat. Na druhou stranu, když vidím praktiky jiných CARů, kde to dělají všem stejně, to by jeden :poblion: Naposledy jsem valila oči, když jedna měla OPU 11. den, no taky to pak podle toho dopadlo.
Už jsem ti to tu psala dřív, KET v nativu se rozhodně není třeba bát a v tomhle bych jim fakt věřila. I poslední výzkumy ukazují srovnatelné a i možná lepší výsledky KETu oproti ETu. Já po 2 IVF měnila CAR, v tom předchozím nechtěli ani slyšet o tom, že bych šla rovnou do KETu, tak jsem byla ráda, že mé rozhodnutí rovnou KET v Heliosu jedině podpořili. Mám za sebou 2 ET a nikdy nic, pak 4 KETy v nativu, z toho jedno dítě, jedno stávající těhotenství a jedno biochemické. Takže u mě je to jasné, kudy vede cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
17.6.19 13:24

Ahoj děvčata.
Ráda bych se přidala do „party“ IVF červen :-)
Po 1 neúspěšném IVF na Reprofit jsme přešli na Helios.
10.6 jsem začala s první injekcí. Zítra jdu na druhý UZ a krev a mám strach jak to bude.
Minulý týden jsem byla docela klidná ale dnes mě chytá nerv…

Při první IVF se nám přestala všechna embrya vyvíjet a prý to byla kombinace kvality vajíček a spermiogramu. Mám i nízké AHM takže jich moc bojovníků není.

Předtím jsem měla gonal ted menupur tak snad to bude lepší.

Je tu někdo kdo taky zrovna „píchá“ a čeká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2552
17.6.19 14:42

@Lenka1985 jdu tě trochu uklidnit. Asi jsi už četla že já jsem v očekávání. Naše malá holčička by se měla narodit 20.8.

Hlavně buď v klidu a nestresuj se. Má to vliv na vajíčka, sliznici a poté i na uchycení embrya :hug: stres je to nejhorší co můžeš momentálně tělu dát :hug: já se to snažila brát všechno pozitivně :P všechno dobře dopadne :P já si píchala taky menopur. A jejich kontrol se neboj. Je to jen prvně odběr krve a pak dolů do přízemí na UTZ. Krev je brnkačka a na UTZ akorát změří a spočítají folikuly kolik jich máš jak se vyvíjí, zapíší do karty a pak budeš čekat. Cca mezi 13:00-14:00 většinou volají a podle výsledků krve + UTZ ti zvýší nebo sníží dávku menopuru. Vše nádherně vysvětlí koordinátorky do telefonu jak tu danou dávku vytvoříš z menopuru :hug: :hug: a klidně se jich na cokoli zeptej. I koordinátorka toho ví hodně. A nebo rovnou na UTZ doktora/ky :* já se bála akorát až pak té kultivace ke konci. Když jsem šla na ET (5.den kultivace) bylo jen jedno vhodné embryo a dalším 3 jsme dávali šanci do dalšího dne. Bohužel ani druhý den z těch 3 emryí nebylo možné zamrazit na případný KET. Docela jsem si to doma obrečela a představovala si to nejhorší. Hodně mi tehdy byl oporou partner a snažil se mě držet na pozitivních myšlenkách. Hlavně mě uklidňoval neboj máš v bříšku velkýho bojovníka/bojovnici :hug: ještě teď je mi z toho do breku (ale to už budou asi těhu hormony). Další kdo mě držel v pozotovních myšlenkách byli moje rodiče :* a můžu říct že to je to nej co mi na začátku kdokoli mohl poskytnout. Útěchu, oporu, slova pochopení, ale hlavně dokázali vše špatné obrátit v dobré.

Pokud bys chtěla na cokoli se zeptat nebo cokoli jinýho, bydlím asi 5 minut od Heliosu, jsem pořád doma, jsem tady. Muže mám zatím skoro pořád v práci. Stačí napsat a můžeme se sejít :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
17.6.19 17:25

Moc dekuji za podporu a milá slova. Vim ze musim byt v klidu. Ale tim jak to minule dopadlo spatne tak mam strach. Ale v Heliosu verim ze vi co delaji. V reprofitu jsem byla velmi nespokojena.

Muzu se zeptat kolik jsi mela odebranych vajicek? Meli jste ten geri inkubator?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2552
17.6.19 17:38

@Lenka1985 geri inkubátor už používají dva roky jako standard. A my volili standard. Odebraných vajíček bylo 10. Chápu že máš strach ale Helios má daleko lepší výsledky než ostatní kliniky v Brně https://gcr.org/top/fertility?… v celosvětovým žebříčku jsou na 5 místě :palec:

Na reprofit jsem slyšela strašné recenze :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
17.6.19 18:06

Co jsi slysela? Zajimal by me nazor nekoho jineho pac ja prave predtim cetla jen samou chvalu ale kdyz jsem videla jak s nami komunikuji nebo spis nekomunikuji a ze mi hned po 1 IVF nabizeli darovane apod. Tak jsem zvedla kotvy, nemela jsem uz duveru…

Ted doufam ze nemeli pravdu s temi datovanymi…me to dost tehdy vydesilo se přiznám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
17.6.19 18:09

Zitra jdu na druhou kontrolu tak snad budu vedet vice :-) je to napinave jak ponozky…přítel je snad ve větším nervu nez ja pac prvotne byl problem u mej a ted se zda ze u nas obou tak uvidime. Ale rozhodně jsem klidnejsi nez minule a nejsem.ani ve stresu jen mi to neda na to nemyslet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2552
17.6.19 18:17

@Lenka1985 slyšela jsem že kominkace a nekomunikace velice špatné. Transfery velice brzo (3.den kultivace), špatné dávkování hormonů, nulové kontroly do odběru vajíček a snaží se vytřískat z léčby co nejvíce peněz - tlačí do něčeho do čeho člověk nechce… Hlavně po prvním nezdaru hned tlačí do darovaných :zed:

Každopádně pokud by jste byli hodně na nervy nabízeli v Heliosu i psychologickou pomoc - jenom si promluvit o obavách. U mýho muže byl hodně velký problém. Smiřoval se se svými výsledky cca půl roku, druhý spermiogram byl ještě horší ale zvolili jsme metodu MAXS a PICSI a ve finále mi byl obrovskou oporou. Protože si uvědomoval že musím být v klidu hlavně já - kvůli IVF my ženy vytrpime víc jak muži i kdyby muži postupovali TESE :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.